«تئاتر» دنبالهرو سینمای تجاری و صرفا گیشه شده است/ «سالنهای خصوصی» فقط دنبال منافع شخصی خودشان هستند – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر میگوید: تئاتر امروز ما هم دنبالهرو سینمای تجاری و صرفا گیشه ما شده است؛ همان فرمهایی که در سینما میبینید خیلیها را در تئاتر هم میبینید.
به گزارش سینماپرس، حسن اسدی که این روزها در نمایش «بمون، بخون، بخندون» به کارگردانی سمیه مهری در تماشاخانه سنگلج مشغول ایفای نقش است، در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: تئاتر امروز ایران را، شاید نشود در یک نوع خاص تعریف کرد؛ تئاتر امروز در چند نوع است. اما در این میان، یک نوع که اصالتها را حفظ میکنند، به اصول تئاتر پایبند هستند و تئاتر را با بیزینس قاطی نکردهاند.
بازیگر مجموعههای تلویزیونی فریبا (محمود معظمی ۱۴۰۳) و ناریا (جواد افشار ۱۴۰۳) افزود: تئاتر امروز ما به سمت بیزینس پیش میرود؛ به هر شکل و به هر قیمتی. یکی از دلایل آن هم وجود سالنهای خصوصی است که این سالنها فقط دنبال منافع شخصی خودشان هستند. یعنی همان اتفاقی که سر سینمای ما آمده بر سر تئاتر هم آمده است.
اسدی گفت: سینمای ما دست بخش خصوصی است و گیشه باید جواب دهد. وگرنه، به چه دلیلی یک نفر بخواهد فیلمی بسازد که فروش نکند و فقط هنری باشد؟ چه انگیزهای بخواهد داشته باشد؟ سرمایهگذاری میکند که سرمایهگذاریاش برگردد.
یا از اینور میافتیم یا از آنور
وی ادامه داد: تئاتر امروز ما هم دنبالهرو سینمای تجاری و صرفا گیشه ما شده است؛ همان فرمهایی که در سینما میبینید خیلیها را در تئاتر هم میبینید. ما یا از این ور میافتیم یا از آن ور. فعلا بنا بر این شده که سینماها مرتب کار طنز ارائه دهند و تماشاچی را به هر بهانهای حتی با کارهای سبک به سینما بکشانند و سینمای غالب ما نیز همین است.
اسدی گفت: فیلمهای دیگری هم ساخته میشود در دیگر ژانرها که فروش ندارند اما علاقمندان خودشان را دارند.
قالبی برای تئاتر گیشه طراحی شده که قالب عمیقی نیست و بسیار سطحی است
به عقیده این بازیگر سینما و تلویزیون، امروزه، قالبی برای تئاتر گیشه طراحی شده که قالب عمیقی نیست و بسیار سطحی است.
او همچنین در این باره که این روزها مشغول چه کاری هستید؟ گفت: به تازگی فیلمی را برای پلتفرم به نام ۲۰ دقیقه تا طلوع در شمال کشور کار کردهام. اکنون هم مشغول به همکاری با روشان امیری در یک سریال هستم.
اسدی درعین حال درباره نمایش «بمون، بخون، بخندون» گفت: این نمایش نگاهی به تاریخ نمایش در ایران دارد؛ از سال ۱۳۵۷ تاکنون. در عین حال فضای مفرح، نگاه انتقادی هم دارد. هر شب ساعت ۱۸ و ۴۵ دقیقه به مدت ۲۵ شب اجرا میشود.