(تصاویر) ۱۰ شاهکار معماری چین در سال ۲۰۲۴

(تصاویر) ۱۰ شاهکار معماری چین در سال ۲۰۲۴

وبسایت «دزین» که از معتبرترین نشریات حوزۀ معماری به حساب می‌آید، در ادامۀ معرفی برترین‌های سال ۲۰۲۴، به معرفی ۱۰ شاهکار معماری چینی در سال پرداخته است.

به گزارش فرادید؛ از یک موزۀ یک کیلومتری در درون دریاچه تا کتابخانه‌ای با ستون‌های درخت‌مانند؛ در ادامه با این ده اثر برتر معماری چین آشنا خواهید شد.

1. موزه Zaishui

معمار ژاپنی جونیا ایشیگامی موزه‌ای یک کیلومتری طراحی کرده که در امتداد یک دریاچه مصنوعی در ریزائو، استان شاندونگ کشیده شده است.

ستون‌هایی موازی از دریاچه بیرون آمده و سقفی بتنی و پیوسته را نگه می‌دارند. بین ستون‌ها از شیشه استفاده شده تا ساختمان را محصور کند، اما همچنان شکاف‌هایی باقی گذاشته شده تا آب بتواند به داخل موزه جریان یابد.

2. برج خورشید

این برج مخروطی ۵۰ متری که در کنار ساحل ساخته شده، توسط Open Architecture طراحی شده است.

سمت رو به دریا به گونه‌ای طراحی شده که گویا برش خورده و دو لایه از ساختار را نمایان می‌کند. این لایه‌ها شامل کتابخانه و سکوی مشاهده هستند که با دال‌های افقی به هم متصل شده‌اند.

 

3. کتابخانه شهر پکن

استودیو بین‌المللی Snøhetta در پکن کتابخانه‌ای طراحی کرده که سقفی شبیه سایه‌بان دارد و روی ستون‌هایی به شکل درخت قرار گرفته است.

در داخل، تپه‌هایی با نشیمن‌گاه‌های پلکانی، راه‌پله‌ها و قفسه‌های کتاب طراحی شده که یک مسیر مارپیچ از میان آنها عبور می‌کند و نمادی از چشم‌انداز طبیعی منطقه است.

4. موزه سفال UCCA

در استان ییشینگ، استودیوی ژاپنی Kengo Kuma and Associates موزه‌ای طراحی کرده که سقف آن شبیه به قله‌های کوه است.

برای سقف نیز از کاشی‌های سرامیکی دست‌ساز استفاده شده که ادای احترامی به تاریخ غنی سفالگری این منطقه است.

5. کلیسای کوهستان

این کلیسا که الهام گرفته از شکل کشتی نوح است، در دامنه یک سایت شیب‌دار ساخته شده و شامل چهار تراس سنگی می‌شود.

تالار اصلی کلیسا در بخشی به شکل کشتی قرار گرفته که در جلو بلندتر است و یک آتریوم روباز ایجاد می‌کند که نمایی از شهر ارائه می‌دهد. این ساختمان همچنین شامل کتابخانه، اتاق‌های مطالعه و امکانات کنفرانس است که برای استفاده جامعه محلی طراحی شده است.

6. مرکز نوآوری بین‌المللی ZGC

استودیوی چینی MAD این مرکز کنفرانس در پکن را با سقفی منحنی و خمیده طراحی کرده که بخش‌هایی شبیه گلبرگ دارد و سایه‌ای برای فضاهای عمومی بیرونی فراهم می‌کند.

روی این سقف یک پارک سبز قرار گرفته که ساختمان را با چشم‌انداز اطراف همگام می‌کند.

7. کتابخانه آجر پیچ‌خورده

این پاویون آجری، فضایی چندمنظوره فراهم کرده که بازدیدکنندگان را به مشاهده محیط یا مطالعه دعوت می‌کند.

در این ساختار، دو نیم‌کره آجری با دیواری پیچ‌خورده که از صفحات فولادی سوراخ‌دار و بتن ساخته شده، به هم متصل شده‌اند. این طراحی از معماری آجری سنتی برخی شهرهای چین الهام گرفته است.

8. مرکز هنری پکن

استودیوهای Schmidt Hammer Lassen و Perkins&Will مرکز هنری پکن را با سقفی شیب‌دار طراحی کرده‌اند که شامل یک اپرا، تئاتر و سالن کنسرت است. این ساختمان‌ها روی سکویی مرتفع قرار گرفته‌اند.

طراحی سقف‌ها از شکل یک انبار غله الهام گرفته که قبلاً در این مکان وجود داشت و نماهای تاخورده آن یادآور بادبان‌های قایق‌های قدیمی و حرکت پرده‌های تئاتر است.

9. اسکای‌بول

استودیوی Society Particular یک الحاقیه به پشت‌بام مرکز خرید Hisense Plaza در چینگ‌دائو اضافه کرده است. این فضای جدید شامل یک تراس آمفی‌تئاتری با منظره‌ای به سمت ساحل است.

این فضا با لاستیک بازیافتی به رنگ قهوه‌ای-نارنجی پوشیده شده و زیرسازی آن از فوم TPU ساخته شده که نشستن روی آن احساسی راحت و نشاط‌آور ایجاد می‌کند.

10. گذرگاه بافته و حلقه آسمان

در استان ژجیانگ، استودیوی Line+ Studio یک تونل چوبی بافته‌شده و یک بالن هواشناسی دوناتی‌شکل طراحی کرده است.

تونل ۲۰ متری که گذرگاه بافته نام دارد، از ساختاری منحنی با اجزای چوبی درهم‌تنیده ساخته شده و از تاریخ بافندگی بامبو در منطقه الهام گرفته است. بالن حلقه آسمان نیز در میدانگاه نزدیک به گذرگاه، به عنوان ابزاری هواشناسی شناور است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها