ثبتنام خودروهای وارداتی؛ پنج سوال مهم از نگاه متقاضیان
فرارو– ثبتنام خودروهای وارداتی آرامآرام وارد فاز تازهای میشود. با اتمام مهلت افتتاح حساب وکالتی، حالا فقط تا شنبه ۲۲ دیماه فرصت انتخاب خودروهای وارداتی وجود دارد و متقاضیان باید از بین ۱۷ محصولی که در سامانه یکپارچه مشاهده میکنند، سه اولویت اول خودشان را مشخص کنند.
به گزارش فرارو؛ قیمت خودروهای وارداتی هنوز به شکل قطعی مشخص نشده و اگر دو مدل از محصولات تویوتا را فاکتور بگیریم، ۱۵ محصول دیگر با قیمتی تحتعنوان علیالحساب در دسترس خریداران قرار گرفتهاند. چانگان CS۵۵ پلاس ارزانترین گزینه برای متقاضیان خرید خودرو وارداتی است و آنطرف میتسوبیشی اوتلندر را باید گرانترین خودرو وارداتی بدانیم.
ثبتنام خودروهای وارداتی برای کدام متقاضیان امکانپذیر است؟
ثبتنام خودروهای وارداتی دیماه امسال برای عموم متقاضیان امکانپذیر است. اگر پیگیر اخبار واردات خودرو باشید، احتمالا درجریان هستید از سال ۱۴۰۱ رویه ورود خودروهای خارجی به ایران با سروشکل جدیدی انجام میشود و متقاضیان باید از بستر سامانه یکپارچه برای طی کردن فرآیند خرید خودرو وارداتی اقدام کنند.
پیشفروش خودروهای وارداتی حالا به مرحله پنجم رسیده است. اسفند ۱۴۰۱ مرحله اول انجام شد و تقریبا یک سال بعد یعنی بهمن ۱۴۰۲ شاهد مرحله دوم بودیم. آبان ۱۴۰۳ به ایستگاه سوم رسیدیم و آذر و دیماه سال جاری هم چهارمین وپنجمین دور از پیشفروش خودروهای وارداتی کلید خورد.
مهلت ثبتنام و افتتاح حساب وکالتی چه زمانی است؟
افتتاح حساب وکالتی راهکاری برای تشخیص متقاضی واقعی از خریدار غیرواقعی است. تا قبل مطرح شدن افتتاح حساب وکالتی، برای هر متقاضی امکان ثبتنام در پیشفروش فراهم میشد و این وسط گاهی کار به حوالهفروشی و این حرفها میرسد. وزارت صمت، اما با مطرح کردن ماجرای افتتاح حساب وکالتی دنبال غربالگری است تا خدای ناکرده اتفاقات سالهای گذشته در بازار خودرو تکرار نشود.
مهلت افتتاح حساب وکالتی در قالب پنجمین مرحله از پیشفروش خودروهای وارداتی تا پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ اعلام شد. با این حال متقاضیان خرید خودرو وارداتی که از روز دوشنبه ۱۷ دی فرصت ورود به سامانه یکپارچه را داشتهاند، میتوانند تا روز شنبه ۲۲ دی برای انتخاب گزینههای نهایی فکر کنند.
تفاوت مبلغ علیالحساب و قیمت پایه قطعی چیست؟
خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش خودرو به دو شکل در دسترس متقاضیان قرار گرفتهاند؛ قیمت پایه قطعی و قیمت علیالحساب.
چانگان CS۵۵ پلاس مثل اغلب مدلهای مونتاژی و چینی با موتور ۱.۵ لیتر توربو به ایران آمده است
قیمت قطعی خودروهای وارداتی تفاوت زیادی با هزینه نهایی که دستآخر روی دوش خریدار سنگینی میکند ندارد. با این حال قیمت تمامشده و نهایی، شامل فاکتورهای دیگری مثل بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده و کرایه حمل و نقل میشود و چیزی نزدیک ۱۰ درصد به ارقام اعلام شده در سامانه یکپارجه اضافه خواهد شد.
قیمت علیالحساب خودروهای وارداتی، اما همانطور که از اسمشان پیداست، تفاوت بیشتری با رقم نهایی دارد و متقاضیان باید تا اعلام قیمت نهایی منتظر بمانند. از بین ۱۷ محصولی که فعلا در قالب پنجمین مرحله پیشفروش خودروهای وارداتی در دسترس متقاضیان قرار گرفتهاند، فقط قیمت تویوتا کرولا با موتور ۱.۲ لیتر و تویوتا لوین با موتور ۱.۸ لیتر مشخص شده و تکلیف ۱۵ مدل دیگری هنوز مشخص نیست.
بیشتر بدانید| پنجمین مرحله فروش خودروهای وارداتی به شکلی است که متقاضیان باید از بین ۱۷ محصول عرضه شده، سه اولویت اول خودشان را انتخاب کنند و دستآخر براساس قرعهکشی تکلیف برندهها مشخص شود
ارزانترین خودرو وارداتی؛ چانگان CS۵۵
ارزانترین خودرو وارداتی که فعلا در دسترس تقاضیان قرار گرفته، چانگان CS۵۵ پلاس است. محصولی که علیالحساب یک میلیارد و ۳۵۶ میلیون قیمت خورده، اما خود سایپا قیمت چانگان CS۵۵ پلاس را یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون و ۵۹۳ هزار تومان تعیین کرده و در بازار آزاد برای این محصول رقمی نزدیک دو میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان اعلام میکنند.
چانگان CS۵۵ پلاس مثل خیلی از ماشین چینیهای فعلی بازار به موتور ۱.۵ لیتر توربو مجهز شده و بعد زوتی DL۵ و چانگان CS۳۵، سومین خودرو وارداتی سایپا در سالهای اخیر لقب گرفته است. مصرف سوخت ۶.۶ لیتری به ازای ۱۰۰ کیلومتر، میتواند جزو نقاط قوت چانگان CS۵۵ پلاس باشد، اما تامین قطعات یدکی یکی از مهمترین نگرانیها موقع خرید چانگان CS۵۵ به حساب میآید.
گرانترین خودرو وارداتی؛ میتسوبیشی اوتلندر
میتسوبیشی اوتلندر گرانترین محصول عرضه شده در پنجمین پیشفروش خودروهای وارداتی است. قیمت اعلامشده برای میتسوبیشی اوتلندر OUTLANDER P-LINE-۲W یا همان نسخه تکدیفرانسیل در سامانه یکپارچه، دو میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان است که نسبت به کیا اسپورتیج ۱۰ میلیون تومان بالاتر قرار میگیرد.
قیمت میتسوبیشی اوتلندر تکدیفرانسیل البته از سوی خود شرکت واردکننده تا دو میلیارد و ۶۹۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بالا میرود. میتسوبیشی اوتلندر وارداتی از موتور ۱.۵ لیتر توربو کمک میگیرد و ۱۶۰ اسببخار قدرت و ۲۸۰ نیوتنمتر گشتاور خروجی را به کمک گیربکس CVT هشتدنده به چرخها میرساند.