«حوزه هنری استان لرستان » برگزیده بخش استانهای «محله باهنر» شد – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: آیین افتتاحیه رویداد «محله باهنر» به همت مرکز رشد نوجوان امید و با حضور مربیان و گروههای تربیتی هنری کشور با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش سینماپرس، آیین افتتاحیه رویداد «محله باهنر» به همت مرکز رشد نوجوان امید و با حضور مربیان و گروههای تربیتی هنری کشور چهارشنبه ۳۰ آبان در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در ادامه این برنامه، «حبیب احمدزاده» نویسنده، «محمدحسین پورثانی» معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، «وحید عظیمی وند» مدیر مرکز رشد حوزه هنری کودک و نوجوان با حضور روی سن به پاس عمری همراهی شهید سیاح طاهری در جشنوارههای دانشآموزی دفاع مقدس، از همسر این شهید با اهدای تندیس، تقدیر کردند.
در ادامه برنامه، «محمدحسین پورثانی» معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: در مدرسه و کلاس اول، دانش آموز که وارد میشود بعضیها از خانم معلم انتظار دارند که دانشآموزی تربیت کند که بتواند سواد خواندن حروف الفبا و اعداد را داشته باشد. بعضیها از خانم معلم انتظار دارند که یک دانشآموز هنرمند تربیت کند و بعضیها از معلمشان انتظار دارند که یک انسان تربیت کند.
وی ادامه داد: ما در آموزش و پرورش وظیفه داریم استعدادهای مختلف هر دانش آموز را به رسمیت بشناسیم. هر دانشآموزی در هر مقطعی استعدادی دارد. ما باید در آموزش و پرورش، کاری کنیم همان طور که برای درس بچهها اهمیت قائلیم، برای هنر و فرهنگ و ورزش آنها هم اهمیت قائل باشیم.
پورثانی در ادامه به ذکر خاطرهای پرداخت و گفت: زمانی مدیر مدرسه بودم در مقطع متوسطه اول. میخواستم یک دانشآموز پسر کلاس ششم را ثبت نام کنم. مدیر مدرسه قبلی به من گفت اگر تمام دانشآموزان عالم را ثبت نام کردی، این دانشآموز را ثبتنام نکن. گفتم چرا؟ گفت درسش خوب نیست. نمراتش ضعیف است و میانگین معدل مدرسهات را پایین میآورد. منم تلاش کردم که آن دانشآموز را ثبت نام نکنم، چون من هم آن زمان علمش را نداشتم که مدرسه فقط محل خواندن درسهایی چون علوم و ریاضی و … نیست. بالاخره آن دانشآموز ثبت نام شد.
یک روز در حیاط مدرسه داشتم قدم می زدم، معلم هنر صدایم زد و گفت امروز کلاس هنرش را در حیاط مدرسه برگزار کرده است و مرا دعوت کرد که کلاسش را تماشا کنم. در آنجا، همان دانش آموزی که ماجرای ثبت نامش را گفتم داشت با مداد نقاشی میکشید.
میخواهم به شما بگویم امروزی که من معلوم وزیر آموش و پرورش هستم و اینقدر جشنواره شرکت کردم و اینقدر اثر دانش آموزی دیدم، مثل اثر آن دانش کمتر آموز ندیدم.
همان دانش آموزی که همه میگفتند در مدرسهات ثبت نامش نکن، نقاشیهایی که میکشید جزو بهترین آثار هنری آن مدرسه بود، اما در آن زمان در ذهن من مدیر مدرسه این طور جا انداخته بودند که ارزش یک دانش آمورز فقط در نمره بالای درسهایش است، دیگر به بقیه جهات کار نداشتم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در ادامه اظهار داشت: سندتحول بنیادین آموزش و پرورش به ما میگوید تربیت دانش آموز تمام ساعتی.
یعنی باید کاری کنیم که دانش آموزان در جهات مختلف توانمند شوند نه فقط در یک جهت. سند تحول بنیادین به ما میگوید مدرسه کانون تربیتی محله است.
وی ادامه داد: «محله باهنر» ترجمان سند تحول بنیادین است. محله باهنر، یعنی منِ دانش آموز، منِ مدرسه، منِ آموزش و پرورش بتوانیم در محله موثر باشم. یعنی چند دانشآموز با هم بتوانند اثرگذار باشند و یک محله را تغییر دهند.
بعضی از دانشآموزان فقط به فکر کلاس و محله و خانه خود هستند. اما بعضی از دانش آموزان فکرشان خیلی بزرگتر است، میگویند ما قرار است در محله، اجتماع و شهر و کشور اثرگذار باشیم. اما یک دانش آموز کلاس و سطحش از آن هم بزرگتر است و میگوید من قرار است در جهان اثرگذاری کنم.
پورثانی در پایان تاکید کرد: امروز یک دانش آموز در غزه و فلسطین و هر جای عالم، منِ دانشآموز تهرانی و دانش آموز ایرانی به فکر آن دانشآموز هستم و برای آن دانش آموز خلق اثر می. کنم.
ممکن است پول زور و اجازه نداشته باشم اما میتوانم با اثر هنری، کنار آن دانش آموز مظلومی که دریک جای دنیا اجازه تحصیل و حتی زندگی راحت ندارند، باشم.
در ادامه این برنامه، در راستای برگزاری طرح هنر مردمی و تولید نماهنگ محله محور در سال گذشته، در ۳۰ استان و ۶۰ محله داوری از برگزیدگان آن با اهدای تندیس جشنواره و لوح و جایزه نقدی، تقدیر شد.
اسامی برگزیدگان هر بخش در ادامه میآید:
بخش نقاشی
برگزیدگان رویداد نقش طوفان با موضوع مقاومت در ۷ استان تندیس جشنواره و لوح تقدیر و جایزه نقدی بدون اولویت:
فاطمه کیانی و فاطمه داتلی بیگی از چهارمحال بختیاری،
یگانه شاهیان از خراسان رضوی
فاطمه محمدی نژادی از استان گیلان
سپیده سهرابی اطهر از گلستان
فاطمه دهقاننژاد از البرز تعلق
بخش سرود
رتبه اول به محمدحسین سالاری نماینده گروه سرود بچه های محله های انجیرآب از گلستان
رتبه دوم زهرا رضایی نماینده گروه سرود محله بچههای محله پنج تن از خراسان رضوی
رتبه سوم علی دشتی، نماینده گروه سرود بچههای محله حسن آباد سرچشمه از یزد
بخش نماهنگ
رتبه اول، محمد نعمتدوست نماینده برای نماهنگ محله اسلام آباد از آذربایجان غربی
رتبه دوم، فریده عدالتی نماینده برای نماهنگ محله دهپایه از فارس.
رتبه سوم، به طور مشترک؛ مهدی سلیمی نماینده برای نماهنگ محله پاچنار از لرستان و علی دشتی برای نماهنگ محله حسن آباد از یزد
بخش شعر
رتبه اول، مرتضی جلیلی برای شعر نماهنگ محله لبنان از کهگیلویه و بویراحمد
رتبه دوم سعید دشتی برای شعر نماهنگ محله اسلام آباد از البرز
رتبه سوم، نیزه کاشی برای شعر سرود محله مسکن مهر از سمنان.
بخش رابطین استانی
رتبه اول بهنام تاج نسایی نماینده البرز
رتبه دوم زهرا رضایی از خراسان رضوی
رتبه سوم محمدحسین سالاری از استان گلستان
بخش استان های برتر
نفر اول سامان سپهوند رئیس حوزه هنری استان لرستان
نفر دوم محمد مهرابی، رئیس حوزه هنری استان البرز
نفر سوم حسام سالکی، رئیس حوزه هنری استان یزد