خارش شدید شبانه بدن؛ این موجودات ریز چه هستند؟
فریبا برنجی عامل اصلی بیماری گال را، انگل پوستی کوچکی بنام سارکوپتس اسکابیه که در زیر پوست بدن افراد تخم گذاری میکند دانست و افزود: این انگل پوستی، از خون انسان تغذیه کرده و شب ها، در زیر پوست شروع به حرکت میکند، بنابراین فرد احساس خارش شدید شبانه دارد. این خارشها تا حدی شدت دارد که باعث آزار روحی و بی خوابی فرد مبتلا میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، وی اظهار کرد: یکی از روشهای اصلی انتقال بیماری گال، مقاربت جنسی است، لذا جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری استحمام مکرر، تعویض مکرر لباسهای زیر، اجتناب از تماس با افراد دچار خارش و نیز در صورت استفاده فرد مبتلا از وسایل شخصی از جمله ملحفه، لباس و… ضدعفونی کردن آنها توصیه میشود. همچنین در صورتی که، ملحفه یا رو تختیهای بزرگ که قابل شست و شو نیستند، آلوده شوند، جهت از بین رفتن گال، آنها را در کیسهای بزرگ در بسته به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز در فضای باز قرار داده و پس از آن میتوان مجدد میتوان از آنها استفاده کرد.
برنجی تاکید کرد: بیماری گال، از طریق تماس مستقیم قابل انتقال است و لذا درمان آن باید خانوادگی صورت بگیرد تا در صورتی که یک عضو از خانواده مبتلا شد، سایر اعضاء نیز به صورت همزمان درمان شوند. در این راستا داروی پرمترین یا کروتامیتون تحت نظر پزشک برای درمان بیماری گال نیز قابل استفاده است. همچنین افراد میتوانند با بروز خارشهای پوستی، با مراجعه به پزشک و آزمایشگاه و نیز انجام نمونه گیری پوستی، در صورت ابتلا به بیماری گال، درمان را شروع کنند.