خواسته اردوغان از پوتین
رئیس جمهور ترکیه گفت که در دیدار اخیرش با رئیس جمهور روسیه در کازان، درباره راههای عادی سازی روابط میان ترکیه و سوریه رایزنی کرده است.
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه گفت: از ابتدا، همواره تاکید کردیم که موافقت تمامیت ارضی سوریه و برقراری صلح پایدار و عادلانه و فراگیر در کشور همسایه هستیم.
رئیس جمهور ترکیه به هنگام بازگشت از شهر کازان گفت: ما به حفاظت از مرزهای خود و مبارزه با تشکیلات تروریستی بدون هیچ تبعیضی میان آنها پایبند هستیم.
طبق گزارش روسیا الیوم، وی تصریح کرد: منطقه ما به حلقهای از آتش تبدیل شده و متاسفانه هر روز این حلقه تنگ میشود و ما امیدواریم دولت سوریه، از فوائد عادی سازی صادقانه و حقیقی روابط با ترکیه مطلع شود و گامهای مناسب را اتخاذ کند.
رجب طیب اردوغان ابراز امیدواری کرد که طی مرحله آتی شاهد گامهای سازنده در این مسیر برای ایجاد روابط عادی میان ترکیه و سوریه باشند.
وی گفت: با پوتین همه این مسائل و موضع و انتظاراتمان را بررسی کردیم و خواستار اتخاذ گامهای لازم برای تضمین پاسخ بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به دعوتمان شدیم.
همچنین رئیس جمهور ترکیه حین بازگشت از جمهوری تاتارستان که برای شرکت در اجلاس رهبران بریکس در آنجا حضور داشت، در گفتوگو با خبرنگاران در هواپیما در ارتباط با حمله تروریستی به توساش تاکید کرد: «حمله تروریستی آنکارا توسط عوامل تروریستی که از شمال سوریه به کشور نفوذ کرده بودند، اجرا شده است. تروریستها مترسک و دست نشانده هستند. هدف ما یک ترکیه عاری از تروریسم است و به این هدف نیز دست خواهیم یافت. ما به تلاشهای خود برای از بین بردن تروریسم در منبع آن ادامه میدهیم و اگر در سوریه باشد، آنچه لازم است انجام خواهیم داد.»
وی تصریح کرد: ما به هدف خود برای ساختن یک ترکیه درخشان، آرام و امن که سایه تاریک و خونین تروریسم از کشورمان کاملاً برداشته شده است، حتماً خواهیم رسید. ما با وجود خائنان بیشتر کار و بیشتر تولید خواهیم کرد. ما با موفقیتهای خود مزاحم کسانی خواهیم شد که ترکیه آنها را آشفته کرده است.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه گفت: «تلاشهای گروههای تروریستی که از بیثباتی سوریه سوءاستفاده میکنند تا تحت حمایت برخی کشورهای غربی قرار گیرند، فایدهای ندارد. استفاده آمریکا از گروههای تروریستی منطقه در راستای اهداف خود و امنیت اسرائیل یک واقعیت آشکار است. پ.ی.د/ی.پ.گ، شاخه گروه تروریستی پ.ک.ک در سوریه، محکوم به منزوی ماندن و رها شدن است. انتظار ما این است که دولت سوریه با درک منافع حاصل از عادیسازی صادقانه و واقعی با ترکیه، گامهای خود را در این راستا بردارد».
اردوغان در ادامه سخنان خود درباره اجلاس بریکس گفت: «بریکس پلتفرمی بزرگی است که اقتصادهای در حال رشد را در کنار هم قرار میدهد. باید این واقعیت را ببینیم و ما میخواهیم روابط خود را با بریکس توسعه دهیم. پس از دیدار شی جینپینگ رئیس جمهور چین از ترکیه، من نیز به چین سفر خواهم کرد. در دیدار با آقای پوتین نیز دیدیم که انتظاراتی در مورد تبادل زندانیان وجود دارد. ما از نزدیک مراحل مربوط به تبادل زندانیان را دنبال میکنیم».
رئیس جمهور ترکیه در ادامه سخنان خود درباره تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل گفت: «ترکیه در سازمان ملل روند تحریم جامع تسلیحاتی اسرائیل را آغاز کرد و هم اکنون شاهد افزایش حمایت از این طرح هستیم. امیدواریم که ما به عنوان “ائتلاف بشریت” در این ابتکار موفق باشیم و دری را برای صلح پایدار باز کنیم».
اردوغان همچنین درباره استفاده از ارز ملی گفت: «تجارت با ارزهای ملی، تجارت آزاد است. بنابراین، سیستمهای مالی و پرداخت جایگزین تجارت بینالمللی را تسهیل و متنوع میکند. ما از سالهای متمادی مدافع استفاده از پولهای ملی برای تجارت هستیم. این وضعیت فشار ارز بر تجارت میان کشورها را از میان برمیدارد».
رئیسجمهور اردوغان در پیامی ضمن تاکید بر اینکه از نظر تأمین منابع برای صنایع دفاعی با هیچ مشکلی مواجه نیستند، اظهار داشت: در دیدار دوجانبه با اولاف شولتس صدراعظم آلمان، دیدیم که میتوان گامهای مثبتی در رابطه با جنگندههای یوروفایتر برداشت و انگلستان و آلمان نسبت به این موضوع نظر مثبت دارند.
انتهای پیام