خواص درمانی عناب برای فشار خون

خواص درمانی عناب برای فشار خون

میوه عناب که به نام‌های خرمای قرمز، خرمای هندی و خرمای چینی نیز شناخته می‌شود، یکی از مقوی‌ترین میوه‌ها به‌شمار می‌رود. مصرف این میوه فواید زیادی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توانیم به کنترل فشار خون، بهبود سلامت قلب و عروق و تقویت سیستم ایمنی اشاره کنیم. خرمای هندی از ترکیبات زیادی تشکیل می‌شود که هرکدام تاثیرات مثبت منحصربه‌فردی روی بدن شما می‌گذارند. در ادامه، بیشتر شما را با این میوه مقوی آشنا می‌کنیم و به معرفی خواص درمانی آن برای فشار خون می‌پردازیم.

عناب سرخ جان طلایی- ۴۰۰ گرمی

ترکیبات عناب و خواص درمانی آن‌ها برای فشار خون

این میوه سرشار از مواد مغذی‌ است که هر یک به روش‌های متفاوتی بر فشار خون تاثیرگذار هستند و به کنترل آن کمک می‌کنند. در ادامه، به معرفی مهم‌ترین ترکیبات موثر بر فشار خون می‌پردازیم و تاثیر هرکدام را بررسی می‌کنیم.

فیبر غذایی

فیبر از تاثیرگذارترین ترکیبات این میوه است که سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد. این ترکیب به کمک کاهش سطح کلسترول مضر، ماده‌ای که باعث سخت شدن عروق و افزایش فشار خون می‌شود، فشار خون را کاهش می‌دهد. البته توجه داشته باشید که مقدار فیبر مصرفی شما باید به‌اندازه باشد؛ چراکه مصرف بیش‌ازحد این ترکیب می‌تواند منجربه مشکلات گوارشی مانند نفخ شود.

آنتی‌اکسیدان‌ها

آنتی‌اکسیدان‌ها که شامل موادی مانند فلاونوئیدها، پلی‌فنول‌ها و ویتامین C می‌شوند، ترکیباتی موثر بر کاهش فشار خون هستند. خرمای هندی دارای مقداری فلاونوئیدها و پلی‌فنول‌ها است که به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک می‌کنند. این استرس از عوامل اصلی در آسیب به عروق خونی و افزایش فشار خون به‌شمار می‌رود و با کاهش آن به حفظ سلامت عروق کمک می‌شود. جالب است بدانید که عناب دارای مقادیر زیادی از ویتامین ث است. این ویتامین با تقویت دیواره‌های عروق خونی و کاهش التهاب آن‌ها به کاهش فشار خون کمک می‌کند. ویتامین C عملکرد نیتریک‌اسید در بدن را نیز بهبود می‌بخشد و درنتیجه موجب گشاد شدن عروق می‌شود.

مواد معدنی مفید

ازجمله مواد معدنی مفید در عناب تازه می‌توانیم به پتاسیم، کلسیم و منیزیم اشاره کنیم. هریک از این مواد تاثیرات مختلفی بر بدن می‌گذارند که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند. پتاسیم یک ماده معدنی مفید در خرمای هندی است که سدیم، از مواد موثر بر افزایش فشار خون، را از طریق ادرار دفع می‌کند. این ماده با حفظ تعادل الکترولیت‌ها و مقابله با اثرات سدیم، فشار خون را کنترل کرده و به حالت طبیعی برمی‌گرداند. در این میوه، مقادیر کمی از کلسیم و منیزیم نیز وجود دارند که آن‌ها به تنظیم انقباضات عضلانی کمک می‌کنند. به زبانی دیگر، این مواد با آرام کردن عضلات دیواره رگ‌ها موجب گشاد شدن عروق خونی می‌شوند که کاهش و تنظیم فشار خون را به همراه دارد.

ساپونین‌ها

ساپونین‌ها نوعی ترکیبات طبیعی هستند که در خرمای هندی نیز یافت می‌شوند. این ترکیبات به کمک خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی خود التهاب در عروق را کاهش می‌دهند و عملکرد آن‌ها را نیز بهبود می‌بخشند.

مواد مدر (دیورتیک‌ها)

خرمای هندی دارای خواص مدری طبیعی است که منجربه افزایش دفع ادرار می‌شود. به کمک این ویژگی، سدیم و آب اضافی بدن دفع می‌شوند و شاهد کاهش حجم خون و درنتیجه، کم شدن فشار بر عروق خواهید بود. این تاثیرات به تنظیم و کاهش فشار خون کمک شایانی می‌کنند.

روش‌های مصرف عناب برای درمان فشار خون

برای کنترل فشار خون با خرماهای هندی روش‌های متنوعی وجود دارد که می‌توانید براساس سلیقه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در ادامه، به معرفی رایج‌ترین روش‌ها برای مصرف این میوه می‌پردازیم.

دم‌نوش عناب

تهیه دم‌نوش از بهترین و رایج‌ترین روش‌ها برای مصرف خرمای هندی به‌شمار می‌رود که به‌راحتی قابل انجام است و وقت زیادی از شما نمی‌گیرد. تنها کافی است ۱۰ تا ۱۵ عدد خرمای هندی را به دو نیم تقسیم کنید و آن‌ها را همراه ۲ لیوان آب در قوری بریزید؛ پس‌ازآن، قوری را روی حرارت ملایم بگذارید و منتظر شوید تا به مدت ۲۰ دقیقه آب آن بجوشد؛ سپس ترکیب به‌دست‌آمده را از صافی رد کنید. اکنون می‌توانید این دم‌نوش را همراه عسل نوش جان کنید.

مصرف عناب تازه یا خشک

امکان مصرف این میوه به‌صورت خشک یا تازه نیز وجود دارد. حبه عناب یک میان‌وعده سالم و مقوی‌ است که می‌توانید آن را همراه چای یا دیگر دم‌نوش‌ها میل کنید. این حبه‌ها فواید زیادی برای بدن دارند که کنترل فشار خون تنها یکی از این فواید بی‌شمار است.

ترکیب با گیاهان دیگر

خرمای هندی می‌تواند میوه مناسبی برای ترکیب با دیگر گیاهان باشد. معمولا به کمک ترکیب این میوه با زرشک و گل‌گاوزبان، تاثیرات مثبت آن افزایش می‌یابد. شما می‌توانید ۵ تا ۱۰ عدد خرمای هندی را با ۱ قاشق غذاخوری زرشک و یک مشت گل‌گاوزبان ترکیب و آن‌ها را به‌صورت دم‌نوش تهیه کنید؛ این ترکیب را با ۲ لیوان آب و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید تا دم‌نوش شما آماده شود.

دیگر خواص عناب برای بدن

خرمای هندی در کنار کمک به تقویت سلامت قلب و عروق و کنترل فشار خون، خواص بی‌شمار دیگری نیز دارد که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید. در ادامه، به بررسی خواص دیگر این میوه می‌پردازیم.

  • با وجود ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها در خرمای هندی، این میوه کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی می‌کند. به کمک این مواد، بدن شما در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها مقاوم می‌شود و بیماری کمتر به سراغ شما می‌آید.

  • این میوه خواص آرامش‌بخشی دارد که به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند؛ به همین دلیل، مصرف حبه عناب می‌تواند برای درمان بی‌خوابی نیز مفید باشد.

  • همان‌طورکه متوجه شدید این میوه دارای فیبر غذایی است که موجب تقویت دستگاه گوارش، بهبود حرکات روده و پیشگیری و درمان یبوست می‌شود.

از دیگر خواص درمانی این میوه می‌توانیم به حفظ سلامت پوست، بهبود سلامت استخوان‌ها، خواص ضدسرطانی و بهبود عملکرد کبد اشاره کنیم؛ این خواص، خرمای هندی را برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید می‌سازد. البته توجه داشته باشید که مصرف تنهای این میوه کافی نیست و باید در کنار دیگر روش‌های درمان از آن استفاده شود.

عناب دمنوش بفره – ۴۰۰ گرمی

کلام آخر

در این مقاله، به معرفی ترکیبات میوه عناب و خواص هرکدام برای کنترل و کاهش فشار خون پرداختیم. در کنار بهبود عملکرد قلب، این میوه به تقویت سیستم ایمنی و بهبود کیفیت خواب نیز کمک می‌کند و می‌تواند تاثیر زیادی بر بهبود سلامت بدن شما بگذارد. یکی از آسان‌ترین روش‌ها برای مصرف این میوه، تهیه و میل کردن حبه عناب است که به‌صورت بسته‌ای و کیلویی به بازار عرضه می‌شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها