خوراکی محبوبی که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد
حدود ۱۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال دچار اختلالات شناختی از نقص خفیف تا بیماری آلزایمر (AD) هستند. مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی سالم میتواند از سلامت مغز محافظت کنند و خطر زوال شناختی را کاهش دهد.
به گزارش خبرآنلاین، مصرف آجیل در برنامه غذایی روزانه، راهی برای پیشگیری از ابتلا به اختلالات حافظه است. آجیل حاوی مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب غیر اشباع، پروتئینها و پلی فنولهاست که همگی برای عملکرد شناختی مفید هستند.
محققان دریافتند که مصرف روزانه ۶۰ گرم آجیل، بهویژه در افراد مسن، جریان خون را در نواحی مختلف مغز، از جمله قشر جلوی پیشانی دو طرفه و لوب پیشانی، افزایش میدهد و باعث بهبود عملکرد حافظه کلامی، کاهش سفتی شریان و بهبود ریزعروق شبکیه میشود. بر این اساس، مصرف آجیل رگهای خونی مغز را سالم نگه میدارد و با کاهش التهاب و محافظت در برابر بیماری آلزایمر مرتبط است.
در میان انواع آجیل، گردو علاوه بر اینکه تنها آجیل حاوی مقدار قابل توجهی امگا ۳ است، دارای سطوح قابل توجهی آنتی اکسیدان است و مزایای فوقالعادهای برای مغز دارد.
سایر آجیلهای مفید برای سلامت مغز عبارتند از: بادام، فندق، ماکادمیا و پسته.