در دنیای امروز «ماندگاری» به یک اولویت تبدیل نشده است/ «هوش مصنوعی» و «ابزارهای دیجیتال» فرآیند «خلق هنر» را تغییر داده‌اند – اخبار سینمای ایران و جهان

در دنیای امروز «ماندگاری» به یک اولویت تبدیل نشده است/ «هوش مصنوعی» و «ابزارهای دیجیتال» فرآیند «خلق هنر» را تغییر داده‌اند – اخبار سینمای ایران و جهان

به گزارش سینماپرس: «مسعود سخاوت دوست» آهنگساز برجسته سینمای کشور با مرور عوامل عدم ماندگاری موسیقی متن فیلم های سینمایی و تلویزیونی در سال های اخیر کفت: پیشرفت فناوری و تغییرات اقتصادی باعث شده که تولید آثار هنری، به ویژه موسیقی، به سمت کاهش هزینه‌ها و استفاده از تکنیک‌هایی مثل موسیقی الکترونیک و سمپل‌های آماده برود. این روند در رقابت تهیه‌کنندگان و آهنگسازان برای بهره‌وری بیشتر با هزینه کمتر، منجر به کاهش کیفیت و توجه به جزئیات در آثار شده است.

«مسعود سخاوت دوست» موسیقی‌دان و آهنگساز موفق و پرکار سینمای کشور در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس به بررسی چرایی تنزل کیفیت تولیدات موسیقایی و تولید کم تر آثار ماندگار در عرصه موسیقی و بویژه موسیقی متن برای آثار فیلم و سریال پرداخت و بیان داشت: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که چندین انقلاب ارتباطی، فرهنگی، و هنری پشت سر هم رخ داده‌اند. اینترنت، شبکه‌های اجتماعی، و دسترسی فوری به انبوه آثار هنری از سراسر جهان، شرایطی ایجاد کرده که با هیچ دوره تاریخی دیگری قابل مقایسه نیست. این تحولات باعث شده شکاف عمیقی بین نسل‌ها ایجاد شود که نه تنها در سطح تکنولوژی، بلکه در زیست و جهان‌بینی انسان‌ها ریشه دارد.

برنده سیمرغ بلورین سه دوره از جشنواره فیلم فجر افزود: امروز، امکان ارتباط آنی با افراد مختلف در سراسر جهان و دسترسی به آثار متعدد هنری در لحظه، زندگی هنرمندان و مخاطبان را کاملاً متحول کرده است. این شرایط جدید، طبیعتاً بر چگونگی خلق، مصرف، و ماندگاری آثار هنری اثر می‌گذارد.

سخاوت دوست در ادامه دلیل ماندگاری برخی از آثار را بدون پیش بینی قبلی و ناخواسته عنوان کرد و کفت: پرسش از ماندگاری آثار هنری یکی از مسائل پیچیده در حوزه هنر است. تاریخ نشان می‌دهد که ماندگاری بسیاری از آثار هنری حاصل آگاهی و برنامه‌ریزی هدفمند نبوده است. هنرمندان بزرگی مثل باخ یا بتهوون، گاهی آثاری خلق کرده‌اند که هدف اولیه‌شان ماندگاری نبوده.

آهنگساز فیلم‌های سینمایی «در آغوش درخت» و «آپارات‌چی» خاطرنشان کرد: اما این آثار به دلیل ویژگی‌های خاص خود در طول تاریخ برجسته شده‌اند. از این رو، ادعای خلق اثری که از پیش تضمین شود ماندگار خواهد بود، بیشتر شبیه خیال‌پردازی است تا واقعیت. چرا که ماندگاری، علاوه بر کیفیت اثر، به عوامل تاریخی، اجتماعی، و حتی تصادف وابسته است.

وی همچنین نگاه اقتصادی و تلاش برای کاهش هزینه تولید در زمینه موسیقی متن را از آفات این هنر دانست و تصریح کرد: پیشرفت فناوری و تغییرات اقتصادی باعث شده که تولید آثار هنری، به ویژه موسیقی، به سمت کاهش هزینه‌ها و استفاده از تکنیک‌هایی مثل موسیقی الکترونیک و سمپل‌های آماده برود. این روند در رقابت تهیه‌کنندگان و آهنگسازان برای بهره‌وری بیشتر با هزینه کمتر، منجر به کاهش کیفیت و توجه به جزئیات در آثار شده است.

آهنگساز فیلم‌های سینمایی «موقعیت مهدی» و «بدون قرار قبلی» افزود: در دنیای امروز، به دلیل تنوع بیش از حد و دسترسی سریع به آثار هنری، ماندگاری به یک اولویت تبدیل نشده است. شنونده‌ها و بینندگان، به جای تمرکز بر تعداد محدودی اثر، با انبوهی از گزینه‌ها روبه‌رو هستند و اغلب آثار به سرعت فراموش می‌شوند.

این موسیقی دان همچنین در مورد تاثیر فضای مجازی بر فضای موسیقایی تولیدات فیلم و سریال در کشور بیان کرد: تغییر کارکرد هنر از ماندگاری به مصرف لحظه‌ای ماندگاری جای خود را به کارکرد لحظه‌ای و آنی آثار داده است. موسیقی یا فیلمی که یک ماه در شبکه‌های اجتماعی جریان‌ساز می‌شود، ممکن است بعد از مدتی کاملاً فراموش شود. این تغییر، ناشی از سرعت بالای تولید محتوا و کوتاه شدن چرخه توجه مخاطبان است.

سخاوت دوست در پایان این گفتگو به تاثیرات هوش مصنوعی در زمینه هنر و موسیقی نیز اشاره کرده و خاطرنشان ساخت: این روزها هوش مصنوعی و ابزارهای دیجیتال، فرآیند خلق هنر را تغییر داده‌اند. آهنگسازی، جلوه‌های ویژه، و حتی تولید موسیقی متن، به سمتی حرکت کرده‌اند که ماشین‌ها با کمترین هزینه، نقش بزرگی در تولید داشته باشند. این موضوع آینده هنر را غیرقابل پیش‌بینی‌تر کرده است.

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها