فانی لند‌

دو کتاب پیشنهادی زاکانی در مناظره: نگاهی به انتخاب‌های ادبی او برای پزشکیان و مردم

علیرضا زاکانی در دومین بخش از سومین مناظره انتخاباتی گفت:

همینجا دو کتاب معرفی می‌کنم: یکی دغدغه‌های فرهنگی برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است که به آقای پزشکیان تقدیم می‌کنم.

کتاب دیگر، کتاب سال‌های بنفش است که درباره عملکرد دولت آقای روحانی است.

اگر این را مردم مراجعه کنند، فاجعه اتفاق افتاده را می‌فهمند. از آن سیاه چاله که دوستان میخواهند ما را برگردانند به آن، پرهیز می‌دهد.

معرفی کتاب دغدغه های فرهنگی

کتاب دغدغه های فرهنگی که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ به چاپ رسیده، شرح یکی از سخنرانی های آیت الله خامنه ای در سال ۱۳۷۳ است که با استفاده از یکی دیگر از صحبت های ایشان تکمیل شده است.

متن محوری کتاب، مربوط به دیدار آیت الله خامنه ای با عناصر جبهه خودی در حوزه فرهنگ می‌باشد. در این جلسه هم مسئولان دولتی در حوزه فرهنگ حضور داشته‌اند و هم گروه‌های مستقل فرهنگی.

در این کتاب بعد از فصل اول که «طرح دغدغه» مطرح می‌شود در فصل‌های «منشأ انقلاب اسلامی»، «فرهنگ و هنر ایران و انقلاب» و «جریان روشنفکری» به شرح تاریخچه جریان فرهنگی ایران بعد از ورود اسلام تا زمان پیروزی انقلاب می‌پردازد. در ادامه کتاب مطالب پیرامون تهدیدات و توقعات انقلاب از جبهه فرهنگی بیان می‌شود.

برشی از متن کتاب

البته در نهایت، پدیده ای به نام پدیده توبه روشنفکری وجود دارد که من مظهر توبه روشنفکری را مرحوم آل احمد و مرحوم دکتر علی شریعتی می دانم. آن‌ها واقعا توابین محیط روشنفکری هستند که آن وقت زبان به انتقاد باز کردند؛ انتقادهایی که خیلی ها نمی دانستند و نمی دانند. در سال ۱۳۴۷ـ سال آخر عمر جلال آل احمد ـ ایشان به مشهد آمد و جلسه ای در منزل «مرحوم محمد تقی شریعتی»۴۳ برای دیدن از آل احمد تشکیل شدجماعتی بودند, مرحوم دکتر شریعتی هم بود, از ما هم دعوت کردند: چند نفری رفتیم. دو, سه ساعت در آنجا بحث های گوناگونی بود. ۲۳/ ۱۲ / ۷۷ در جلسه خیلی از این حرف ها گذشت. احتمال می‌دهم خودم شنیده باشم, احتمال هم می‌دهم کسی از مرحوم جلال شنیده بود و برای من نقل می‌کرد.

می‌گفت ما در اتاق های حزب توده, مرتب از این اتاق به آن اتاق جلو رفتیم ـ منظورش این بود که مراحل حزب را طی کردیم ـ و به جایی رسیدیم که دیدیم از پشت دیوار صدا می آید; گفتیم آنجا کجاست؟ گفتند اینجا مسکو است! گفتیم ما نیستیم; برگشتیم. یعنی به مجرد اینکه در سلسله مراتب حزبی احساس کردند که این وابسته به خارج است, گفتند ما دیگر نیستیم. بیرون آمدند و با خلیل ملکی و جماعتی دیگر, «نیروی سوم» ۴۵ را درست کردند مخلص‌ها آنجا بودند. ۲۲ /۲ / ۷۷ یک وقتی هم این را گفته ام و قاعدتا ثبت شده است که جلال آل احمد یا شریعتی جمله ای را گفت; گفت: روشنفکران ما از اول مشروطه تاکنون ـ تا سال چهل و هفت ـ دو ترجمه خوب به وجود نیاورده اند! بنده تعجب کردم, گفتم: دو ترجمه خوب؟! گفتند بله; حتی در محیط ترجمه, ترجمه خوب هم نکردند. کار خوب هم تحویل ندادند. تنها کاری که کردند این بود که در خدمت تسلط بیشتر انگلیسی ها بر ایران قرار گرفتند و رضاخان را تقویت کردند. ۲۳/ ۱۲ / ۷۸
( کتاب دغدغه های فرهنگی / صفحه ۶۱ و ۶۲ )

معرفی کتاب سال های بنفش

به گزارش تسنیم، کتاب سال‌های بنفش، در دو بخش بررسی عملکرد ۸ ساله دولت روحانی و ارائه راهکار به دولت سیزدهم متمرکز شده است.

سال‌های بنفش، در ۲۳ فصل و ۵۲۵ صفحه با نگاهی آسیب‌شناسانه به کندوکاو در چالش‌های موجود در اقتصاد کلان، بودجه، نظام مالیاتی، امنیت غذایی، خودرو و دیپلماسی اقتصادی و…. پرداخته است.

در این بررسی آسیب شناسانه، نزدیک به ۱۰۰ اقتصاددان، پژوهشگر اقتصادی و مدیر سابق اجرایی با ارایه آمارهای عملکردی، هشت سال مدیریت دولت تدبیر را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل خود قرار داده‌اند.

ارائه نقشه راه به دولت سیزدهم، قسمت دیگر و هدف مهم و جذاب این کتاب بوده که در موضوعاتی همچون تنظیم بازار، صندوق‌های بازنشستگی، حمایت از اقشار آسیب پذیر، معدن ، مسکن ، ارز، بورس، نفت و گاز، برق، نظام سلامت و بیمه، معیشت کارگران و خصوصی سازی متمرکز شده است.

گفتنی است کتاب سال‌های بنفش در شمارگان یک هزار جلد به همت پایگاه خبری، تحلیلی نود اقتصادی، توسط انتشارات نورعلم طراحی، اجرا و تهیه شده است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!