فانی لند‌

رابط کاربری گوشی: بهترین UI هایی برای تجربه کاربری عالی

در دنیای موبایل خیلی از افراد می‌پرسند که رابط کاربری یا UI چیست ؟ در این مقاله قرارست به شما بگوییم بهترین رابط کاربری گوشی چیست و کدام برند تجربه کاربردی‌تر و لذت بخش‌تری را برای کاربرانش ایجاد می‌کند. با ما همراه باشید.

UI سیستم چیست

UI در واقع مخفف “User Interface” به معنای رابط کاربری یا واسط کاربر موبایل است. این روشی است که کاربران از طریق آن با اپلیکیشن‌های گوشی تعامل برقرار می‌کنند و شامل تمام کنترل‌ها، دکمه‌ها، بلوک‌ها و اپلیکیشن‌هایی است که استفاده از موبایل را امکان‌پذیر می‌کند. هدف اصلی رابط کاربری های گوشی ارائه تعامل آسان، لذت‌بخش و موثر بین کاربر و برنامه بوده و براساس ترجیحات سازنده گوشی مورد نظر طراحی می‌شود.
ارتباط تنگاتنگ طراحی اپلیکیشن موبایل و رابط کاربری حقیقتی غیر قابل انکار است به صورتی که تمام برندهای شناخته شده‌ی دنیا توجه ویژه‌ای به این موضوع برای ساخت اپلیکیشن‌ های خود به صورت منسجم دارند.
به زبان ساده‌تر در پاسخ به سؤال رابط کاربری اندروید یا UI سیستم گوشی چیست می‌توان گفت که رابط کاربری در واقع به همان ظاهر برنامه‌ها و چگونگی عملکرد آنها اشاره دارد. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که رابط کاربری هر گوشی با گوشی دیگر متفاوت بوده و هر برند یک پوسته‌ی سفارشی مخصوص به خود را بر تن اندروید خام می‌پوشاند که با نیازهای کاربران و طرفدارانش سازگار باشد.

اگر قصد خرید یک مدل گوشی جدید دارید، برای اطلاع از قیمت گوشی حتماً سری به فروشگاه اینترنتی ۱۹کالا بزنید و ضمن بهره‌مندی از تخفیفات ویژه از شرایط خرید اقساطی هم استفاده کنید.

طراحی رابط کاربری گوشی به چه شکل است

پس از پاسخ به سؤال رایج سیستم UI چیست به سراغ طراحی آن می‌رویم. به طور کلی، یک رابط کاربری مفید ویژگی‌هایی دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رابط کاربری و سیستم عامل باید مکمل یکدیگر باشند؛ در واقع سیستم عامل گوشی باید به بهترین نحو منعکس‌کننده‌ی تمام عناصر رابط کاربری باشد. اپلیکیشن های موبایل با یکدیگر تفاوت دارند، اما رابط کاربری باید ساده و روان باشد تا کاربران بتوانند به راحتی با برنامه‌ها کار کنند.برای کاربری آسان‌تر باید نقاط کلیک روی نمایشگر اندازه‌ی مناسبی داشته باشند. این بدان معناست که یک نقطه کلیک نباید از هر جهت بسیار کوچک یا باریک باشد، تا کاربر ناخواسته موارد نزدیک را به اشتباه انتخاب نکند.اندازه‌ی پنجره‌ی محتواها باید قابل تنظیم باشد تا بتوان به راحتی از برنامه‌ها استفاده و محتواها را مشاهده کرد.عناصر رابط کاربری باید مرتب، بدون شاخ و برگ و ساده باشد تا کاربر را بیش از حد تحت فشار قرار نداده یا باعث سردرگمی در مشاهده و تعامل وی با محتوا نشود.

جا دارد به این مهم اشاره شود که رابط کاربری گوشی اندرویدی برای هر سیستم عامل در گوشی‌های مختلف باید به صورت سفارشی طراحی شود، زیرا این بخش به منزله‌ی زبان تصویری گوشی، کاربر را در خود غرق می‌کند. به همین منظور، توسعه دهندگان سیستم عامل هر برند مثل هواوی، شیائومی، گوشی سامسونگ و … نیاز و انتظارات کاربران خود در رابطه با تعامل با یک گوشی موبایل را در نظر گرفته و براساس آن اقدام به طراحی رابط کاربری می‌کنند.

به عنوان مثال رابط کاربری سامسونگ که در مقاله‌ای به طور کامل به شرح جزئیات و ویژگی‌های آن پرداخته‌ایم، One UI نام دارد. برای دیدن ویژگی‌های این رابط کاربری اختصاصی، حتماً سری به این مقاله بزنید.

رابط کاربری اختصاصی گوشی شیائومی نیز “MIUI” نامیده می‌شود که شباهت‌های زیادی به پوسته‌ی iOS دارد، اما ویژگی‌های منحصر به فرد زیادی را نیز ارائه می‌دهد. البته این شرکت اخیرا گوشی‌های خود را با سیستم عامل و رابط کاریری جدید خود با نام سیستم‌عامل “هایپر” روانه بازار می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید گوشی شما این سیستم عامل جدید را دریافت می‌کند یا خیر، حتماً مدل مورد نظر را در مقاله هایپراواس جست و جو کنید.

رابط کاربری های معروف

از آنجایی که هر برندی متعصبان و طرفدارن خاص خود را دارد، خیلی از کاربران می‌خواهند بدانند واقعاً کدام رابط کاربری بهترست؟ کدام یک قابلیت‌های بهتری را در اختیار ما قرار می‌دهد و کار کردن با کدام آسان‌ترست؟ اگر شما هم درگیر این دسته از سؤالات هستید، پیشنهاد می‌کنم مقاله مقایسه رابط کاربری سامسونگ و شیائومی را حتماً ببینید. با این حال در زیر هم مقایسه اجمالی از سه رابط کاربری پرطرفدار اندرویدی را فراهم آورده‌ایم.

قیمت ویژه: ۸,۶۸۹,۰۰۰ تومان

ساعت هوشمند اپل مدل Apple Watch 6 Series 40mm Aluminum

قیمت ویژه: ۵,۲۲۹,۰۰۰ تومان

ساعت هوشمند امیزفیت مدل Amazfit Active گلوبال

قیمت ویژه: ۹ تومان

ساعت هوشمند امیزفیت مدل Amazfit Bip 3

قیمت ویژه: ۲۶,۹۹۹,۰۰۰ تومان

گوشی سامسونگ Galaxy S23 FE ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت رم ۸ گیگابایت

قیمت ویژه: ۹,۲۹۹,۰۰۰ تومان

ساعت هوشمند امیزفیت مدل Amazfit T-Rex 2 گلوبال

قیمت ویژه: ۱۷,۳۹۹,۰۰۰ تومان

تبلت Xiaomi Pad 6 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت

سامسونگشیائومیهواویطراحی مدرن و ساده که استفاده از دستگاه را راحت‌تر می‌کندقابلیت‌های سفارشی‌سازی بالا که کاربران می‌توانند آن را به سلیقه خود تغییر دهندسفارشی‌سازی گستردهقابلیت‌های منحصر به فرد مانند Samsung DeX، Edge Panels، و Bixbyویژگی‌های متنوع مانند Dual Apps، Mi Drop و فضای دوم شیائومی که برخی از آنها در دیگر رابط‌ها کمتر یافت می‌شودویژگی‌های کاربردی شامل حالت تیره (Dark Mode)، نصب دو برنامه در یک گوشی و قابلیت‌های پیشرفته دوربینبه‌روزرسانی‌های منظم امنیتی و نرم‌افزاریامکان دانلود و استفاده از تم‌ها و والپیپرهای متنوعارتباط قوی با اکوسیستم هواوی مانند Huawei Health، Huawei Share و Huawei AppGallery.یکپارچگی با دیگر محصولات سامسونگ مانند تلویزیون‌های هوشمند یا ساعت‌های هوشمندآپدیت‌های منظم که شامل بهبودهای عملکرد و امنیت می‌شودبروزرسانی‌های منظم

در هر حال، اینکه کدام یک از این رابط کاربری‌ها بهتر بوده به موارد بسیاری بستگی دارد، برای مثال آمار فروش و انواع قیمت گوشی‌ شیائومی و هوآوی بالاتر است و طبیعی است که طرفداران زیادی داشته باشند.

آپدیت‌های زمان‌بندی شده و منظم از جمله نقاط قوت رابط کاربری شیائومی محسوب می‌شود، اما سامسونگ هم در سال‌‌های اخیر تلاش زیادی کرده تا بهترین تجربه کاربری را ارائه دهد و باگ‌های نرم افزاری کمتری نسبت به برخی دیگر از برندها دارد و همین نقطه قوت سامسونگ محسوب می‌شود. هوآوی نیز از نظر بصری بسیار عالی و مرتب بوده، اما تنها نقطه ضعف آن را می‌توان عدم پشتیبانی از خدمات گوگل دانست که برای آن هم راه حل‌هایی مثل نصب Gbox را ارائه داده است.

در نهایت، پیشنهاد می‌شود که هر دو رابط کاربری را شخصاً امتحان کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

رابط کاربری هواوی چیست

رابط کاربری هواوی تحت عنوان EMUI که مخفف Emotion User Interface برای اولین بار در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۱۲ برای گوشی Ascend P1 معرفی شد. این پوسته برای گوشی‌های هواوی و آنر لحاظ شده، اگرچه طراحی آن تا حدودی شبیه سیستم عامل مدل‌های آیفون است.

در صفحه‌ی اصلی برخلاف آنچه در سایر گوشی‌های اندرویدی رایج است، هیچ پوشه‌ی برنامه‌ای مشاهده نمی‌کنید، مگر خودتان بخواهید برنامه‌ها را پوشه‌بندی کنید. علاوه بر این، رابط کاربری EMUI از یک مرکز کنترل مشابه آنچه در “آیفون‌ها” هم وجود دارد، بهره می‌برد، اما با این وجود مشخصاتی دارد که آن را در زمره‌ی بهترین رابط‌ های کاربری قرار می‌دهد.

برای جلوگیری از بهم ریختگی هوم اسکرین گوشی، EMUI یک کشوی برنامه ارائه می‌دهد که علاوه بر اینکه نمایی مرتب به صفحه نمایش داده، فضای آن را هم آزاد می‌کند. اگر این ویژگی را دوست ندارید، می‌توانید آن را از قسمت کنترل‌ها در گوشی هواوی خاموش کنید. بازی‌ها انرژی زیادی مصرف می‌کنند، اما EMUI از GPU Turbo پشتیبانی می‌کند که باعث کاهش اتلاف انرژی و بهبود عملکرد پردازنده می‌شود. به علاوه، این ویژگی رابط کاربری به اتصال شبکه و حساسیت صفحه لمسی نیز کمک می‌کند.

ویژگی‌های قابل توجه رابط کاربری هواوی

رابط کاربری هوآوی روش‌های جدیدی را برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌های مختلف زندگی خود با خانواده و دوستان ارائه می‌دهد. همچنین قابلیت چند صفحه‌ای نمایشگر را برای بهره‌وری بیشتر بهبود بخشیده، امکان تعامل به روش‌های جدید با دستگاه‌های اطراف و اتصال همه آنها با یک اکوسیستم جدید را فراهم می‌کند.

اساساً EMUI روی بهبود ظاهر و سیستم عامل متمرکزست. از مزیت‌های برتر آن می‌توان به پالت رنگ با اشباع کم، حالت تاریک و انیمیشن‌های طبیعی بهبود یافته اشاره کرد. در نهایت باید گفت که رابط کاربری EMUI ظاهر کاربرپسندی داشته که سادگی و سرعت عملکرد را به ارمغان آوره است. البته ناگفته نماند که هوآوی برای انیکه گوشی‌های خود را از سیستم عامل اندروید خارج کند، رابط کاربری Harmony OS را نیز راه‌اندازی کرده است.

رابط کاربری Oxygen Os

رابط کاربری Oxygen Os که توسط برند وان پلاس عرضه شده، در نوع خود بهترین است. این پوسته به سرعت بروزرسانی می‌شود و همچنین گزینه‌هایی را ارائه می‌دهد تا بتوانید با رضایت کامل نسبت به شخصی‌سازی گوشی خود اقدام کنید.

از نظر پیمایش، این نرم افزار به شما امکان می‌دهد دکمه‌های روی صفحه را کنار گذاشته و به جای آن از ژست‌های حرکتی برای پیمایش بهره ببرید. علاوه بر این، برای کاربرانی که نمی‌خواهند دسترسی غیر مجاز به برنامه‌های آنها وجود داشته باشد، این رابط کاربری از App locker بهره می‌برد.

سیستم UI پاسخ نمی دهد !

اگر UI سیستم پاسخ نمی دهد می‌تواند ناشی از مشکلات نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری باشد. در ادامه، راهنمایی‌هایی برای رفع این مشکل ارائه شده است:

راه‌اندازی مجدد دستگاه

یکی از ساده‌ترین و موثرترین روش‌ها برای حل مشکلات نرم‌افزاری، راه‌اندازی مجدد دستگاه است. این کار می‌تواند باعث آزاد شدن منابع سیستم و رفع مشکلات موقت شود.

پاک کردن کش و داده‌های رابط کاربری

ممکن است داده‌ها و کش (cache) مربوط به رابط کاربری دچار مشکل شده باشند. برای پاک کردن داده‌های رابط کاربری مراحل زیر را دنبال کنید:

به Settings (تنظیمات) بروید.گزینه Apps (برنامه‌ها) را انتخاب کنید.برنامه One UI Home در سامسونگ یا System Launcher -MIUI Home در شیائومی را پیدا و انتخاب کنید.به Storage (حافظه) بروید.گزینه‌های Clear Cache (پاک کردن کش) و Clear Data (پاک کردن داده‌ها) را انتخاب کنید.

در مقاله پاک کردن کش گوشی این راهکار به صورت جامع‌تری توضیح داده شده است.

بررسی به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری

ممکن است مشکلی در نسخه فعلی نرم‌افزار وجود داشته باشد که در نسخه جدیدتر حل شده باشد. به‌روزرسانی نرم‌افزار دستگاه می‌تواند مشکلات موجود را رفع کند.

به Settings (تنظیمات) بروید.گزینه Software Update (به‌روزرسانی نرم‌افزار) را انتخاب کنید.اگر به‌روزرسانی موجود است، آن را دانلود و نصب کنید.

راه‌اندازی در حالت ایمن (Safe Mode)

راه‌اندازی دستگاه در حالت ایمن می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا مشکل از یک برنامه خاص است یا خیر. در حالت ایمن، فقط برنامه‌های سیستم اجرا می‌شوند و برنامه‌های شخص ثالث غیرفعال می‌شوند.

دستگاه را خاموش کنید.دکمه Power را نگه داریدسپس دکمه Volume Down را نگه دارید تا دستگاه به حالت ایمن راه‌اندازی شود. ( در برخی مدلها دکمه Power و Volume Down را باید همزمان نگه دارید)

بازنشانی به تنظیمات کارخانه (Factory Reset)

اگر هیچ‌یک از مراحل بالا مشکل را حل نکرد، بازنشانی دستگاه به تنظیمات کارخانه می‌تواند راه‌حل نهایی باشد. توجه داشته باشید که این کار تمام داده‌های شما را پاک خواهد کرد؛ بنابراین قبل از انجام آن از اطلاعات خود پشتیبان بگیرید.

به Settings (تنظیمات) بروید.گزینه System (سیستم) یا Additional Settings (تنظیمات اضافی) را انتخاب کنید.Backup & reset (پشتیبان‌گیری و بازنشانی) را انتخاب کنید.Factory data reset (بازنشانی به تنظیمات کارخانه) را انتخاب کنید و مراحل را دنبال کنید.

البته قبل از این کار توضیه می‌کنیم که از روش‌های بکاپ گرفتن از گوشی کمک بگیرید تا اطلاعات مهم خود را از دست ندهید.

در این مقاله سعی شد تا به سوال رابط کاربری یا UI چیست به بهترین نحو پاسخ داده شود. شما کاربران عزیز ۱۹کالا تجربه‌ی کار با کدام یک از این رابط‌های کاربری را داشته‌اید؟نظرات خود را با ما و سایر دوستانتان به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۲۴ رای

سوالات متداول

رابط کاربری گوشی موبایل چیست؟

✔️ رابط کاربری گوشی موبایل یا UI همان پوسته سفارشی هر شرکت روی سیستم عامل یک گوشی است تا کاربر بتواند با تمام برنامه های گوشی تعامل برقرار کند. هر شرکت هم رابط کاربری مخصوص به خود دارد .

یک رابط کاربری ایده آل موبایل برای خلق تجربه کاربری بهتر چه ویژگی‌هایی دارد؟

✔️ رابط کاربری و سیستم عامل باید مکمل یکدیگر باشند؛ در واقع سیستم عامل گوشی باید به بهترین نحو منعکس کننده‌ی تمام عناصر رابط کاربری باشد. اپلیکیشن های موبایل با یکدیگر تفاوت دارند، اما رابط کاربری باید ساده و روان باشد تا کاربران بتوانند به راحتی با برنامه‌ها کار کنند. همچنین عناصر رابط کاربری باید مرتب، بدون شاخ و برگ و ساده باشد تا کاربر را بیش از حد تحت فشار قرار نداده یا باعث سردرگمی در مشاهده و تعامل وی با محتوا نشود. برای آشنایی با ویژگی های دیگر یک رابط کاربری ایده آل به مقاله مراجعه کنید.

چگونه می‌توان رابط کاربری گوشی موبایل را تعریف کرد؟

✔️UI مخفف “User Interface” به معنای رابط کاربری یا واسط کاربر موبایل است. این روشی است که کاربران از طریق آن با اپلیکیشن‌های گوشی تعامل برقرار می‌کنند و شامل تمام کنترل‌ها، دکمه‌ها، بلوک‌ها و اپلیکیشن‌هایی است که استفاده از موبایل را امکان‌پذیر می‌کند. هدف اصلی رابط کاربری ارائه تعامل آسان، لذت بخش و موثر بین کاربر و برنامه بوده و براساس ترجیحات سازنده گوشی مورد نظر طراحی می‌شود. به عبارتی دیگر می‌توان رابط کاربری را همان پوسته سفارشی در نظر گرفت که هر شرکت روی سیستم عامل یک گوشی‌های خود قرار می‌دهد تا کاربر بتواند با تمام برنامه‌های گوشی تعامل برقرار کند.

رابط کاربری هواوی که تحت عنوان EMUI نمایان می‌شود چه مشخصات کلیدی دارد؟

✔️ رابط کاربری هوآوی روش‌های جدیدی را برای به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌های مختلف زندگی خود با خانواده و دوستان ارائه می‌دهد. همچنین قابلیت چند صفحه‌ای نمایشگر را برای بهره‌وری بیشتر بهبود بخشیده، امکان تعامل به روش‌های جدید با دستگاه‌های اطراف و اتصال همه آنها با یک اکوسیستم جدید را فراهم می‌کند. اساساً EMUI روی بهبود ظاهر و سیستم عامل متمرکزست. از مزیت‌های برتر آن می‌توان به پالت رنگ با اشباع کم، حالت تاریک و انیمیشن‌های طبیعی بهبود یافته اشاره کرد. در نهایت باید گفت که رابط کاربری EMUI ظاهر کاربرپسندی داشته که سادگی و سرعت عملکرد را به ارمغان آوره است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!