فانی لند‌

رازهای کله پاچه: کدام قسمت‌ها را بخوریم و کدام یک مضرند؟

نمناک نوشت: کله پاچه یکی از غذاهای بسیار سنگین است و پروتئین و چربی بالایی دارد که قسمت هایی از آن مفید و قسمت هایی از آن بسیار مضر هستند که خوردن آن ها توصیه نمی شود.

کله پاچه یکی از غذاهای موردعلاقه و بسیار لذیذ برای ما ایرانی هاست. کله پاچه از پختن سر، دست و پای گوسفند تهیه می شود و از بخش های مختلفی مانند بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه تشکیل شده است.

این غذای بسیار سنگین طرفداران زیادی دارد، اما به دلیل پروتئین و چربی بالا قسمت هایی از آن مفید و قسمت هایی از آن بسیار مضر هستند که به هیچ عنوان خوردن آنها توصیه نمی شود. در واقع باید گفت کله پاچه یک منبع غذایی است که چربی بسیار بالایی دارد و نه‌تنها غذای مفیدی به شمار نمی رود و خوردن بخش هایی از آن مضر است.

آیا مصرف کله پاچه مفید است ؟

به گزارش نمناک، مصرف کله پاچه به مقدار زیاد و یک الی دو بار در هفته مضر است و مصرف آن به افرادی که دارای بیماری های قلبی، کلسترول و اسید اوریک بالا هستند و مبتلایان به نقرس توصیه نمی شود.

اما مصرف کم کله پاچه و خوردن یک بار در ماه کله پاچه مشکلی ایجاد نمی کند ولی برای افراد ضعیف تقویت کننده است و اگر هضم آن به درستی انجام گردد، قوای جنسی را افزایش می دهد.

برای کسانی که ضعف معده دارند با کمی اصلاح غذای خوبی است و گاهی تولید قولنج سخت می نماید. بروز این قولنج در اثر خوردن زیاد پوست و غضروف طرفین صورت و کاسه سر و گوش ها و بینی ها می باشد.

مصرف مقدار اندک آن در فواصل طولانی برای نوجوانان در حال رشد نیز موردی ندارد.

مصرف کله پاچه به دلیل بافت کلاژنی آن برای افرادی که از درد استخوانی رنج می برند مفید است زیرا منجر به تقویت بافت استخوان ها می شود.

مصرف زیاد کله پاچه به دلیل داشتن کلسترول بالا مضر است زیرا کلسترول یکی از چربی هایی است که در رگ های خونی رسوب می کند و موجب گرفتگی آن می شود و می تواند در دراز مدت موجب سکته مغزی و قلبی شود. همچنین کله پاچه غذایی بسیار سنگین است که می تواند موجب مشکلات گوارشی شود.

قسمت های مفید کله پاچه:

پاچه :

از نظر تغذیه ای، بهترین قسمت پاچه است که چربی کمی دارد و منبع پروتئینی مناسب برای بدن به شمار می رود. پاچه گوسفند دارای طبع سرد و خواص زیر است :

رقیق کنندگی خوندرمان یبوستالتیام دهنده زخم های داخلیافزایش دهنده شیر مادر

همچنین این غذا حاوی ماده مغذی به نام کو آنزیم q10 است که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و مواد مضر تولید شده در نتیجه فرایندهای متابولیکی مختلف را دفع کرده و از آسیب سلول ها جلوگیری می کند.

از دیگر نقش های کوآنزیم q10 استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان است. پاچه گوسفند و گاو حاوی کلسترول بوده و نباید بیشتر از دو بار در ماه شود.

افرادی که دچار شکستگی استخوان و پوکی استخوان هستند، می توانند برای ترمیم بهتر شکستگی و درمان پوکی استخوان پاچه استفاده کنند.

زبان:

زبان گوسفند دارای ویتامین های گروه ب به ویژه ویتامین ب ۱۲ است و مصرف اندک آن برای سلامتی مفید است زیرا ویتامین ب، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.

کالری ۱۰۰ گرم زبان گوساله حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی و ۱۰۰ گرم زبان گوسفند حدود ۲۶۰ کیلو کالری انرژی می باشد. نیاز روزانه بدن ۳ واحد گوشت می باشد و زبان نیز معادل ۳ واحد گوشت است.

قسمت های مضر کله پاچه:

مغز:

مقدار کلسترول مغز گاو و گوسفند بسیار زیاد است و مغز گاو حدود ۱۲۰ گرم وزن دارد که حدود ۲ هزار میلی گرم کلسترول دارد و حدود ۱۳۰ کیلوکالری انرژی دارد. جالب است بدانید مغز گاو یا گوسفند به اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزو مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می شود. البته توام بودن چربی هایی مثل تری گلیسیرید با کلسترول، جذب کلسترول را بالا برده و باعث افزایش چربی خون می شود.

** برخی معتقدند که مغز گاو چیزی حدود ۳۵۰ الی ۴۰۰ گرم وزن دارد در صورتی که برخی دیگر این گفته را رد می کنند پس نمیتوان با اطمینان این مسئله را تایید کرد.**

پس طبق گفته های متخصصان تا حد امکان از خوردن مغز در کله پاچه خودداری کنید تا از مضرات آن در امان بمانید

چشم:

تمام مواد موجود در کله پاچه از کالری و چربی زیادی برخوردار هستند. چربی موجود در چشم از نوع چربی ترانس است و برای بدن مضر است.

بهترین زمان مصرف کله پاچه:

کله پاچه را در وعده ی ناهار یا وعده صبحانه مصرف کنید، اگر در وعده صبحانه کله پاچه خوردید، در وعده ناهار باید از یک غذای گیاهی سبک استفاده کنید. هرگز کله پاچه را در وعده شام مصرف نکنید زیرا کله پاچه غذایی بسیار سنگین است و می تواند موجب بی خوابی و ناراحتی های معده شود. بهتر است کله پاچه را در فصول سرد مصرف کنید زیرا مصرف آن در تابستان و در نواحی گرمسیر برای مزاج انسان سنگین تر است.

کله پاچه را خودتان درست کنید و بگذارید ۱۲ ساعت کامل بپزد و پس از سرد شدن چربی روی آن را کامل جدا کنید.

همراه و بعد از کله پاچه چه بخوریم؟

برای هضم بهتر کله پاچه در دستگاه گوارش زمان پخت آن از ادویه های مختلفی مانند زیره و رازیانه و زردچوبه و نعنا و گشنیز استفاده کنید. این ادویه های گیاهی ضد نفخ و میکروب کش می باشند. انواع مزاج ها می توانند از دارچین به همراه کله پاچه استفاده کنند.

همراه با کله پاچه برای هضم بهتر خوردن مقداری سویق مفید است.

خوردن آبلیمو همراه کله پاچه به دلیل اینکه ویتامین ث بالایی دارد جذب آهن گوشت کله پاچه را افزایش می دهد و سمیت غذا را کاهش می دهد.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!