“راهنمای کامل دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳: همراه با شرایط و مدارک لازم و بانک های موثر در فروش” • مجله تصویر زندگی
جزئیات دریافت دینار عراق برای زائران اربعین اعلام شد
بانک مرکزی دستورالعمل «ترتیبات تامین و عرضه ارز دینار به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۳» را به ۷ بانک عامل ابلاغ کرد.
به گزارش فانی لند، با توجه به در پیش بودن ایام اربعین حسینی (ع) و در راستای تکریم و تسهیل شرایط عزیمت هموطنان ایرانی به عتبات عالیات در سال جاری، بانک مرکزی دستورالعمل «ترتیبات تأمین و عرضه ارز دینار به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۳» را به هفت بانک عامل ملی ایران، تجارت، صادرات ایران، ملت، پست بانک، پارسیان و سپه ابلاغ کرد.
متن دستورالعمل مورد اشاره به شرح زیر است:
۱- فروش ارز اربعین ۱۴۰۳ ( اسکناس ) به زائرین متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به مبلغ ۲۰۰،۰۰۰ دینار عراق، به هر زائر به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود. ضمناً دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به جز معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ مرکز مبادله)، ممنوع است.
۲- تأمین و پرداخت ارز از محل منابع امانی بانک مرکزی که در اختیار آن بانک قرار میگیرد انجام خواهد شد. در این ارتباط مقتضی است هماهنگی لازم را با اداره عملیات ارزی این بانک به عمل آورند.
۳- فروش ارز به زائرین بالای پنج سال (متولدین اول شهریور ۱۳۹۸ به قبل) از تاریخ هفتم مرداد ۱۴۰۳ تا پایان روز سوم شهریور ۱۴۰۳ با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر، ثبت در سامانه “نظارت ارز (سنا) ” در سرفصل «ارز زیارتی اربعین» (کد سرفصل ۵۰) و با الزام درج کد رهگیری در سامانه مربوطه امکانپذیر است.
ضمناً کد رهگیری در سامانه مربوطه (کد ملی متقاضی) پس از طی فرآیند ثبتنام در سامانه سماح، فعال میگردد.
مقتضی است بانک عامل اقدام لازم جهت توجیه کاربران سامانه سنا نسبت به ثبت دقیق موارد صدرالاشاره و علیالخصوص ثبت محل تأمین ارز فروخته شده را اتخاذ کند.
تبصره: در خصوص زائرین بین ۵ تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.
۴- آن بانک ضمن اطلاعرسانی در خصوص اسامی و آدرس شعب منتخب، باید ترتیبی اتخاذ نماید که شعب منتخب در کلیه ایام غیرتعطیل در محدوده تاریخ اعلام شده در بند (۳)، نسبت به فروش ارز به زائرین گرامی اقدام کنند. همچنین لازم است در شرایط مقتضی بنابر دستور این بانک آمادگی لازم برای تداوم فعالیت فروش در ایام تعطیل را هم وجود داشته باشد.
۵- سرپرستان خانوار میتوانند بهمنظور خرید ارز اربعین اعضای خانواده خود (همسر و فرزندان) با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی خود و اعضای خانواده به شعب آن بانک مراجعه نمایند. عدم حضور سایر اعضای خانواده در شعب فروش ارز بلامانع بوده و سرپرست خانوار میتواند با کارتبانکی خود نسبت به خرید ارز برای اعضای خانواده خود اقدام کند.
۶- فروش ارز بابت سرفصل فوق، محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمیکند.
۷- بهمنظور رفاه حال زائرین و در صورت فراهم بودن شرایط، فروش ارز در بستر سامانههای اینترنتی بانکهای عامل، با احراز هویت کامل مشتری و پذیرش کلیه مسوولیتهای مترتب از سوی آن بانک امکانپذیر است. ضمناً در این ارتباط لازم است آن بانک قبلاً ًهماهنگی لازم را با اداره پایش بازار ارز این بانک بهعمل آورند.
۸- مقتضی است آن بانک اقدامات لازم جهت انجام عملیات بازخرید مازاد ارز فروخته شده از زائرین محترم را حسب دستور این بانک تا روز چهارشنبه مورخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ با نرخ خرید اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) معمول نماید. لازم به توضیح است عملیات بازخرید اسکناس فروخته شده در سرفصل مزبور فاقد هرگونه کارمزد است.
تبصره ۱: بازخرید ارز فروخته شده در سرفصل مزبور صرفاً توسط بانک اولیه عامل فروش مجاز است.
برای دریافت ارز اربعین معادل ۲۰۰ هزار دینار عراقی با قیمت دولتی می توانید به شعب بانکهای زیر مراجعه کنید
بدون ارائه کد زائر در سامانه سماح، از امروز ارز اربعین بگیرید
پس از بروز مشکل برای دریافت ارز اربعین، مقرر شد دیگر در شعب منتخب بانکهای عامل، ارائه کد زائر ثبت شده در سامانه سماح الزامی نباشد. سخنگوی ستاد اربعین میگوید: زائران از امروز میتوانند بدون کد زائر، ارز اربعین بگیرند.
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، بر اساس برنامهریزی ستاد مرکزی اربعین، زائران باید برای دریافت ارز اربعین در سامانه سماح ثبتنام کنند و پس از ارائه کد زائر که در سامانه سماح ثبت شده است، برای دریافت ارز اربعین اقدام کنند.
با توجه به اختلال سامانه سماح در روزهای گذشته، بسیاری از زائران امکان دریافت ارز اربعین نداشته و با مراجعه به بانکها با مشکلاتی مواجه بودند، به طوری که به دلیل باز نشدن سامانه سماح نمیتوانستند کد زائر را ارائه دهند.
جواد تشکری، سخنگوی ستاد مرکزی اربعین میگوید: با برنامهریزی بانک مرکزی مقرر شد دیگر زائران برای دریافت ارز اربعین نیازی به ارائه برگه زائر نداشته باشند و از امروز میتوانند بدون نیاز به ارائه کد، ارز اربعین بگیرند. البته از زائران میخواهیم قبل از رفتن به عراق در سامانه سماح ثبتنام کنند.
تاکنون ۲۵۰ هزار نفر از زائران با مراجعه به یک هزار و ۵۰۰ شعبه منتخب بانکهای ملی، سپه، تجارت، صادرات، پارسیان و پست بانک، ارز اربعین دریافت کردهاند. امسال ۲۰۰ هزار دینار با قیمت ارز ETS به زائران تعلق میگیرد که زائران برای دریافت این ارز باید ۶ میلیون و ۲۰۰ تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بپردازند.
همچنین بانک مرکزی از زائران خواسته تا در صورت بروز مشکل در دریافت ارز اربعین و مشاهده ازدحام جمعیت از ساعت ۷.۳۰ تا ۱۵ با شماره ۲۹۹۵۳۶۱۲-۰۲۱ تماس گرفته و شهر و نام شعبه را اطلاعرسانی کنند تا پیگکیری لازم انجام شود.
به گزارش فارس، ارز اربعین از ۲۸ مرداد در بانکهای عامل توزیع شد که این روند تا ۱۶ شهریور ادامه دارد.
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد امسال برنامه داریم ارز اربعین را به شکل دینار به زائران پرداخت کنیم.
به گزارش ایسنا، محمدرضا فرزین درباره نحوه و چگونگی تخصیص ارز اربعین در سال جاری اظهار کرد: امسال تصمیممان این است که ارز اربعین را به شکل دینار پرداخت کنیم و دیگر مانند سالهای گذشته، دلار یا یورو نمیدهیم.
وی افزود: بر اساس این تصمیم به هر زائر ۲۰۰ هزار دینار خواهیم داد و مردم میتوانند از طریق چهار بانک عامل مراجعه کنند و ارز اربعین خود را خریداری کنند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: البته همه تلاشمان را میکنیم که بیشتر به صورت غیر حضوری این ارز را اختصاص دهیم. در سال گذشته بانک ملی سهم عمدهای داشت و بیش از ۴۰ درصد ارز اربعین را بانک ملی پرداخت کرد.
فرزین گفت: البته امسال هم بانک ملی در این فرآیند مشارکت دارد و سه بانک دیگر هم در کنارش هستند و پیشبینی ارزی آن را انجام داده و این ارز را پرداخت میکنیم.
وی درباره تسهیلات اربعین نیز گفت: موضوع دیگر نیز مساله تسهیلات است که برخی از بانکها وام اربعین را به متقاضیان اعطاء میکنند که این جزو سیاستهای داخلی بانکهاست.