راهکارهایی برای رفع مشکل کتلت شدن یا سفت شدن آن + چرا آب کتلت میشود و چگونه این مشکل را حل کنیم؟
آشپزی آنلاین نوشت: با ما همراه باشید تا با راز تهیه شامی و کتلت خوشمزه و علت وا رفتن کتلت آشنا شوید.
شامی و کتلت شباهت ای زیادی با هم دارند. با این تفاوت که گوشت شامی را از قبل می پزند. معمولا در شامی سنتی ایرانی، سیب زمینی نمی ریزند بلکه از ترکیب دلخواه از حبوبات چرخ شده استفاده می کنند.گوشت کتلت اما باید خام باشد و در آن سیب زمینی می ریزند.
اگر دستی بر آتش داشته باشید، حتما به سراغ این دو غذای خوشمزه رفته اید. شامی خوشمزه باید نرم و ترد باشد. در بعضی موارد می بینیم که شامی و کتلت که برایش کل زمان صرف کرده ایم، وا می رود و یا زیادی سفت می شود. این مساله اتفاقی نست.
علت وا رفتن کتلت
اصل اول: ابتدا تنها یک عدد شامی را در تابه بیندازید. اگر دیدید که شامی به خوبی سرخ شد و توانستید به راحتی آن را برگردانید، با خیال راحت بقیه شامی ها را بیندازید.
چرا شامی من وا می رود؟
جواب این سوال بسیار ساده است. اگر شامی شما وا رفت مطمئن باشید که یکی از ۳ مورد زیر را باید تغییر دهید.
اولین علت وا رفتن کتلت
کم بودن تخم مرغ باعث تکه تکه شدن شامی می شود. اگر احساس می کنید کمتر از یک عدد دیگر تخم مرغ باید اضافه کنید تا مواد چسبندگی ایداآل داشته باشند، می توانید زرده را جدا کرده و سفیده را به مواد اضافه کنید.
دومین علت وا رفتن کتلت
برای تمامی غذاهای گوشتی که ورز داده می شوند، مانند شامی و یا حتی کباب کوبیده، بعد از آماده کردن مواد، باید آن را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. این کار را برای کوکو ها نیز می توانید انجام دهید.
سومین علت وا رفتن کتلت
اگر مواد شما بیش از اندازه شل و آبکی باشد؛ حتما برای برگرداندن آن دردسر خواهید داشت. ابتدا باید ببینید چرا مواد شما شل شده است. یکی از دلایل این امر ممکن است آب پیاز باشد. می توانید کمی آب پیاز را دور بریزید و یا در صورت تمایل پیاز را درشت رنده کنید. البته در نظر داشته باشید که هر زمان دیدید مواد شامی شل شده، می توانید به کمک نان خشک پودر شده و یا پودر سوخاری و حتی آرد، به آن قوام دلخواه را بدهید. البته در اضافه کردن این مواد زیاده روی نکنید چرا که طعم شامی را خراب می کند.
چرا شامی من سفت می شود؟
مهمترین دلیل سفت شدن شامی، گوشت زیاد از حد آن است. نسبت گوشت به حبوبات را مطابق دستور رعایت کنید. اضافه کردن آرد سوخاری و یا نان خشک دو مزیت دارد، هم باعث وا نرفتن شامی می شود و هم آن را ترد و نرم می کند.
راضیه میرزاحیدری