فانی لند‌

رونق تازه‌ای در زندگی: چگونه «گوشی‌های کم‌هیجان» نبرد با ترس از دست دادن را ممکن می‌سازند

راهنماتو-بزرگسالان و نوجوانان در سراسر جهان که نگران هدر کردن وقت‌شان در استفاده از گوشی‌های هوشمند هستند، بیش از گذشته از گوشی‌های غیرهوشمند استقبال می‌کنند.

به گزارش راهنماتو، بسیاری در کشورهای مختلف ابراز نگرانی می‌کنند که گوشی‌های هوشمند که قرار بود قطعه‌ای مفید از تکنولوژی باشند، تبدیل به وسواس شده‌اند. لوک مارتین، 16 ساله، می‌گوید: «شبکه‌های اجتماعی بر مبنای فومو (ترس از عقب ماندن) ساخته‌ شده‌اند، بنابراین حس کردم نمی‌توانم از شرش خلاص شوم. اینستاگرام یک دالان تاریک رو به پایین بود.»

لوک تنها نیست.

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه هاروارد انجام شده نشان می‌دهد که سایت‌های شبکه‌های اجتماعی همان بخشی از مغز را روشن می‌کنند که با مصرف مواد مخدر روشن می‌شود. این یافته، نگرانی‌هایی درباره ارزشمند بودن مصرف این شبکه‌ها توسط جوانان ایجاد کرده است.

در انگلستان، تحقیقاتی که توسط آف‌کاک انجام شده تخمین زده که در حدود یک‌چهارم از کودکان بین سنین 5 تا 7سال گوشی‌های هوشمند شخصی دارند. برخی تحقیقات ارتباط بین استفاده از شبکه‌های اجتماعی و اثرات منفی آن روی سلامت روان را، به خصوص سلامت روان کودکان، نشان می‌دهند.

برخی کمپین‌ها خواستار اعمال محدودیت سنی برای استفاده از تلفن همراه شده‌اند. دیگران، مثل لوک، خودشان تصمیم گرفته‌اند که گوشی‌های هوشمند را با گوشی‌ها ساده‌تری که به اصطلاح «غیرهوشمند» [dumbphones]، نامیده می‌شوند، تاخت بزنند.

این گوشی‌ها فقط امکان ارسال پیام، تلفن زدن، نقشه‌ و چند ابزار محدود دارند. لوک می‌گوید: «دوستانم در حدود 4 یا 5ساعت در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخند، من هم قبل از خرید این گوشی غیرهوشمند همین وضعیت را داشتم.»

«حالا فقط 20دقیقه در روز از تلفن استفاده می‌کنیم که واقعا خوب است زیرا فقط برای کارهای ضروری استفاده می‌کنم.»

والدین هم بیش‌ازگذشته به گوشی‌های غیرهوشمند روی آورده‌اند تا بتوانند از عهده امور خانواده بهتر بربیایند.

لیزی، که یک پسر 5ساله دارد، اخیرا یک گوشی نوکیای قدیمی خریده است. او می‌گوید: «این کار کمک کرد تا عادت‌هایم را نظم ببخشم و حالا اوقات باکیفیت‌تری با پسرم می‌گذرانم.»

فروش گوشی‌های غیرهوشمند در آمریکای شمالی افزایش یافته است. اما کنار گذاشتن گوشی هوشمند در حرف آسان‌تر از عمل است. برخی مدارس از دانش‌آموزان می‌خواهند از برنامه‌های کاربردی خاصی استفاده کنند. از طرفی وقتی بعضی از بچه‌ها تلفن‌های هوشمند گران استفاده می‌کنند، برای بچه‌های دیگر استفاده از گوشی‌های معمولی سخت می‌شود.

اپلکیشن‌ها و گوشی‌های خاصی وجود دارند که می‌توانند از اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و گشت‌وگذار بی‌هدف در شبکه‌های اجتماعی پیشگیری کنند. کریس کاسپر شرکت تاچ‌لس را برای ساخت گوشی‌هایی که «تعمدی کسالت‌آور» هستند، تأسیس کرده است. گوشی‌های او با عنوان «وایزفون 2»، هیچ آیکونی ندارند، صرفا کلمه دارند، از دور رنگ و دو فونت در آن‌ها استفاده شده است. کریس این گوشی‌ها را «بسیار آرامش‌بخش و صلح‌آمیز توصیف کرده است.»

این گوشی‌ها برخی ابزارها مانند تاکسی‌های تلفنی را دارد اما دسترسی به شبکه‌های اجتماعی با آن‌ها غیرممکن است.

عاطفه رضوان نیا

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!