فانی لند‌

زور مسئولان به مافیای کنکور نرسید

به گزارش تجارت نیوز،

اولین بار سال 1386 بود که قانون حذف کنکور در مجلس به تصویب رسید. البته این قانون هم مثل بسیاری دیگر از قوانین مصوب قابلیت اجرایی نداشت و دست‌های پشت پرده و مافیای کنکور که سال‌های سال مانع از برچیده شدن این سد در مقابل داوطلبان ورود به دانشگاه بود همچنان نیز توانست قوانین را به نفع خود تغییر دهد. از آن تاریخ تاکنون مسئولان هرازگاهی درباره تاریخ قطعی برداشته شدن کنکور اظهارنظرهایی کرده‌اند.

آخرین بار منصور غلامی، وزیر وقت علوم، وعده برداشتن کنکور تا سال 1400 را داد. تاریخی که اکنون سه سال از آن می‌گذرد و حالا به جای برداشتن کنکور شرایط سخت‌تر هم شده و طی سه سال گذشته شرط معدل هم به قبولی در دانشگاه اضافه شده است.

قانونی که هرچند شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب آن می‌بالد و معتقد است بسیاری از معلمان و دانش‌آموزان از آن استقبال کرده‌اند اما به عقیده علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، این قانون نه‌تنها برای دانش‌آموزان راهگشا نبوده که استرس بیشتری به آنها تحمیل کرده است.

سوی دیگر ماجرا اما گفته‌های عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، است که معتقد است این قانون باعث می‌شود دانش‌آموزان به درس‌های کلاس هم توجه نشان دهند و در نهایت با دانش بیشتری به دانشگاه راه پیدا کنند. او از رضایت اساتید دانشگاه می‌گوید و اینکه آنها باور دارند این روش باعث شده دانشجویان با بار علمی بیشتری سر کلاس‌های دانشگاه حاضر شوند.

خسروپناه در گفت‌وگویی صریحاً اعلام کرد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد تاثیر معدل در قبولی کنکور نه از سوی مجلس و نه هیچ نهاد دیگری قابل نقض شدن نیست و این تنها همین شوراست که می‌تواند با تشکیل جلسه درباره اصلاح این مصوبه تصمیم‌گیری کند.

البته خسروپناه تصمیم گیری در این زمینه را به دو هفته آینده موکول کرد و گفت: باید تا برگزاری جلسه شورا صبر کنیم و قطعا در این جلسه تکلیف مشخص خواهد شد و تا آن موقع بهتر است با موضع‌گیری در این مورد نظر ندهیم.

تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی در بحث کنکور غیرقانونی بود

در مقابل این اظهارات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی، با وجود قانون مجلس، به موضوع کنکور ورود کرد و تاثیر معدل را از حالت مثبت به قطعی تغییر داد. این اقدام، خلاف قانون مجلس و صحبت‌های رهبر انقلاب بود.

تقابلی که به ضرر دانش‌آموزان تمام می‌شود

عاطفه مستوفی، کارشناس و پژوهشگر حوزه آموزش، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «این تقابلی که الان بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و آموزش و پرورش پیش آمده تنها یک نتیجه به همراه خواهد داشت و آن هم متضرر شدن دانش‌آموزان است. متاسفانه برخلاف ادعاهای مطرح‌شده، این طرح بدون بررسی‌های لازم و نظرسنجی از متخصصان حوزه آموزش به تصویب رسید و از همان تاریخ هم بسیاری با آن مخالف بودند.»

او می‌افزاید: «زمانی مسئولان وعده حذف کنکور را می‌دادند در حالی که همه به‌خوبی می‌دانستیم مافیای کنکور و صاحبان کلاس‌های کنکور که به درآمد هنگفتی از این راه رسیده بودند هیچ‌گاه اجازه از میان برداشتن این سد درآمدزا را نمی‌دادند. برخلاف تمام قوانینی که به تصویب رسید و وعده‌هایی که داده شد، نه‌تنها در سال 1400 کنکور حذف نشد که قوانین سخت‌تری برای راه یافتن دانش‌آموزان به دانشگاه به تصویب رسید.»

اکثر دانش‌آموزان خواستار لغو مصوبه تاثیر معدل در قبولی کنکور هستند

این کارشناس آموزش در پاسخ دلیل ذکرشده از سوی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که گفته این قانون حداقل تا سه سال دیگر پابرجاست می‌گوید: «اینکه می‌گویند اگر قانون را الان اصلاح کنند در حق دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم و دوازدهم بی‌انصافی است اصلاً منطقی به نظر نمی‌رسد. همین الان هم نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثر دانش‌آموزان خواستار لغو این مصوبه هستند.»

عاطفه مستوفی در پاسخ به این سوال که چرا مصوبه مجلس در شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر پیدا کرد توضیح می‌دهد: «مجلس مصوبه‌ای را بر این اساس به تصویب رساند که دانش‌آموزان در صورت رضایت می‌توانند از نمرات پایه‌های دهم و یازدهم و دوازدهم به عنوان امتیاز مثبت در قبولی کنکور استفاده کنند؛ این مصوبه هیچ الزامی نداشت و در واقع برای دانش‌آموزانی بود که در مدارس دولتی تحصیل می‌کردند و عملکرد خوبی داشتند اما در نبود دسترسی به کلاس‌های کنکور ممکن بود بازدهی قابل قبولی در کنکور نداشته باشند.»

او اضافه می‌کند: «این مصوبه به چنین دانش‌آموزانی اجازه می‌داد با رضایت خود از معدل تحصیلی برای دریافت امتیاز مثبت در امر قبولی دانشگاه استفاده کنند؛ اما شورای عالی انقلاب فرهنگی این مصوبه را به حالت قطعی تغییر داد که خود باعث بروز مشکلات بسیاری برای دانش‌آموزان شده است.»

این پژوهشگر حوزه آموزش ادامه می‌دهد: «کنکور به‌تنهایی باعث بروز مشکلات بسیاری از لحاظ روحی و روانی برای دانش‌آموزان شده است، اگر قرار باشد مساله تاثیر نمرات هم به این مشکلات اضافه شود و افراد را بیش از پیش درگیر کند، قطعاً در سال‌های آینده اتفاقات تلخ‌تری در این زمینه خواهد رخ داد.»

افسردگی دانش‌آموزان به خاطر قبول نشدن در کنکور را نادیده نگیریم

عاطفه مستوفی در پایان می‌گوید: «بی‌توجهی به مساله افسردگی دانش‌آموزان بعد از موفق نشدن در کنکور و اتفاقات تلخی که در این زمینه رخ می‌دهد طی سال‌های گذشته رو به افزایش بوده؛ در واقع مسئولان به جای اینکه مساله را حل کنند با مصوبه‌های غیرکارشناسی سعی در پاک کردن صورت‌مساله دارند.»

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!