سرانه تولید ناخالص داخلی کشورهای منتخب آسیا بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ + نمودار
اقتصاد چین با چالشهای قابل توجهی از جمله بحران املاک و نرخ بالای بیکاری جوانان روبرو است. این کشور پس از دههها رشد سریع، اکنون پیشبینی میشود رشد اقتصادی کمتری نسبت به سایر کشورهای آسیایی تجربه کند. نمودار زیر، رشد پیشبینی شده سرانه تولید ناخالص داخلی کشورهای منتخب آسیا بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ را نشان میدهد که براساس دادههای گردآوری شده توسط بانک HSBC در نوامبر ۲۰۲۴ تهیه شده است.
عقب ماندگی اقتصاد چین
پیشبینی میشود هند و کشورهای جنوب شرق آسیا به طور متوسط رشد سرانه تولید ناخالص داخلی ۶.۵ درصدی را در دوره ۲۰۲۳-۲۰۲۶ تجربه کنند.
انتظار میرود اکثر این اقتصادها به دلیل جمعیت جوان، افزایش طبقه متوسط، جریان قوی سرمایهگذاری خارجی و داخلی بخش خصوصی و بخش فناوری رو به رشد، شکوفا شوند.
با این حال، پیشبینی میشود چین تنها رشد متوسط سرانه تولید ناخالص داخلی ۳.۹ درصدی را تجربه کند. برای مقابله با این چالشهای اقتصادی، رهبران ارشد چین برنامههایی را برای اقدامات محرک اقتصادی قویتر به منظور پر کردن شکافهای موجود در تقاضای مصرفکننده اعلام کردهاند.
مقامات ارشد چینی همچنین برنامههایی را برای افزایش هزینههای دولتی و کاهش بیشتر نرخ بهره اعلام کردهاند.
به گفته رابین شینگ، اقتصاددان ارشد چین، حزب حاکم کمونیست با یک «نبرد طولانی، طولانی» برای احیای اقتصاد روبرو است و سال ۲۰۲۵ «سال تلاش» خواهد بود.