فانی لند‌

سرمایه‌های گران‌بهای انسانی در «سینما» در حال از دست رفتن هستند/ نیازمند قانون‌گذاری در خصوص میزان کارکرد افراد در «تولیدات سینمایی» هستیم – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: «گلچهره دانش» عضو انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان سینما با بیان اینکه دستمزدهای نامتعارف به شدت افزایش یافته اما بخش کثیری از اهالی سینما از حداقل درآمد بی بهره مانده‌اند تصریح کرد: دلیل اصلی این اتفاق تهیه کنندگانی هستند که اصلاً برایشان اصل سینما مهم نیست و فقط به منافع کلان اقتصادی خودشان توجه می کنند.

دستیار اول کارگردان و برنامه ریز فیلم های سینمایی «پاکول» و «کیش و مات» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: متأسفانه گویا هیچ عدالتی در تقسیم کار برای اهالی سینما وجود ندارد؛ یکی سال های سال است در بیکاری مطلق به سر می برد و با تبعات ناشی از این بیکاری در حال دست و پنجه نرم کردن است و دیگری را می بینید که طی ۱۲ ماه سال کار دارد.

منشی صحنه فیلم های سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» و «چشمهایش» خاطرنشان کرد: بنده معتقدم برای جاری شدن عدالت در سینمای کشور نیازمند قانون گذاری در خصوص میزان کارکرد افراد در تولیدات سینمایی هستیم. مثلاً باید قانونی گذاشته شود مبنی بر آنکه هر سینماگر در رشته و صنف خود می تواند نهایتاً سالی ۲ کار انجام دهد و اگر پیشنهاد سومی به وی شد از نظر قانونی برای پذیرفتن آن پیشنهاد منع داشته باشد تا دیگرانی که امکان کار و فعالیت برایشان فراهم نیست بتوانند در آن پروژه کار کنند.

این سینماگر تأکید کرد: بدتر از همه این ها حضور افرادی است که اصلاً عضویت هیچ یک از اصناف سینمایی را ندارند و خیلی راحت از این پروژه به آن پروژه می روند. آیا واقعاً پس از گذشت سال ها از تأسیس خانه سینما نباید اقدامی برای برخورد با این افراد تدبیر شده باشد؟ چرا اساساً ما باید شاهد این اتفاق باشیم که افراد نابلد وارد حرفه سینما می شوند و جای حرفه ای ها را می‌گیرند؟ چرا سینمای کشورمان امروزه شاهد هجوم افرادی است که عقبه چندانی در سینما ندارند؟

دانش با بیان اینکه دستمزدهای نامتعارف به شدت افزایش یافته اما بخش کثیری از اهالی سینما از حداقل درآمد بی بهره مانده اند تصریح کرد: دلیل اصلی این اتفاق تهیه کنندگانی هستند که اصلاً برایشان اصل سینما مهم نیست و فقط به منافع کلان اقتصادی خودشان توجه می کنند. سرمایه های گران‌بهای انسانی در سینما در حال از دست رفتن هستند و این اتفاق برای فرهنگ و هنر کشور ما بسیار تأسف بار است.

وی متذکر شد: اینکه گاهی اوقات می شنویم فلان سینماگر به دلیل عدم توانایی پرداخت کرایه خانه اش چادر زده و بیابان نشین شده یا دیگری در اسنپ کار می کند و… بسیار حسرت بار است. واقعاً چرا باید کار یک هنرمند به اینجا برسد؟ الآن با این گرانی و تورم و دلار ۸۰ هزار تومانی تکلیف من و امثال من نیست؟ آیا اصلاً تهیه کنندگان سینما ما را به خاطر دارند یا کلاً فراموش مان کرده اند؟

دانش در خاتمه این گفتگو افزود: من امیدوارم این اتفاق تلخ هرچه زودتر پایان یابد و ما بتوانیم شاهد اتفاقات نیک در سینمای کشورمان باشیم. من معتقدم اگر مدیران سازمان سینمایی و خانه سینما و سایر دستگاه ها و نهادهای ذی ربط بخواهند اقدامی برای قانون گذاری در این زمینه بکنند به راحتی می توانند آن را انجام دهند اما متأسفانه گویا دغدغه ای برای این جریان وجود ندارد.

منبع خبر

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!