سه پرسش حیاتی که پیش از تصمیمگیری برای عمل جراحی لاغری باید از خود بپرسید!
چاقی به عنوان یک بیماری جدی در نظر گرفته میشود که باعث بسیاری از بیماریهای کشنده دیگر مانند قلب، دیابت نوع ۲، آپنه خواب، مشکلات مفصلی و … میشود.
ارم نیوز نوشت: افراد برای بهبود از چاقی به روشهای زیادی متوسل میشوند که مهمترین آن ها جراحی است. این روش به بیمار کمک میکند میزان غذای مصرفی روزانه را کاهش دهد و در نتیجه تهدیدات علیه زندگی او را کاهش یابد.
دکتر Sudhir Jadhav، جراح مشاور چاقی، در مصاحبه با هندوستان تایمز، گفت: جراحی چاقی که معمولاً به عنوان جراحی کاهش وزن از آن یاد میشود، پیشرفت مهمی را برای کسانی که اضافه وزن دارند، ارائه میدهد، اما قبل از اقدام به جراحی برای کاهش وزن، سوالاتی وجود دارد که بیماران باید با پزشک خود در میان بگذارند.
انواع مختلف جراحی چاقی چیست و کدام یک مناسبتر است؟
دکتر Jadhav پاسخ داد: جراحی چاقی شامل برخی از تکنیکها مانند بای پس معده، بای پس معده استاندارد و اسلیو معده است که هر کدام فواید و معایب خاص خود را دارد. برای انتخاب بهترین گزینه٬ پزشک پرونده پزشکی و وضعیت سلامت فعلی و اهداف کاهش وزن بیمار را بررسی میکند.
چه مدت طول میکشد تا تمام وزن اضافی بعد از عمل از بین برود؟
به گفته دکتر Sudhir Jadhav، مدت زمان کاهش وزن پس از جراحی چاقی از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است.
او گفت: در حالی که برخی از افراد پس از عمل به سرعت وزن خود را کاهش میدهند، برخی دیگر ممکن است به تدریج وزن خود را کاهش دهند.
وی افزود: حفظ روند کاهش وزن و داشتن یک سبک زندگی سالم در دراز مدت به همان اندازه کاهش وزن مهم است. اغلب از بیماران خواسته میشود که رژیم غذایی و فعالیت بدنی خود را به طور نامحدود پس از عمل جراحی حفظ کنند تا کاهش وزن و حفظ سلامت مطلوب را داشته باشند.
آیا مزایای جراحی کاهش وزن بیشتر از خطرات آن است؟
این پزشک مشاور گفت: مانند هر روش دیگری، خطراتی در رابطه با جراحی چاقی وجود دارد که بر اساس شرایط خاص بیمار تغییر میکند. از سوی دیگر، زمانی که فردی تصمیم به جراحی چاقی میگیرد، مزایای بالقوه این روش میتواند به طور قابل توجهی سلامت او را بهبود بخشد.
وی افزود: چاقی یکی از عوامل اصلی مشکلات بهداشتی در جهان است و درمان آن اغلب منجر به بهبود سلامت عمومی میشود.
وی ادامه داد: از طریق جراحی چاقی میتوان از بیماریهای زیر پیشگیری یا آن را درمان کرد که عبارتند از دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سطح ناسالم کلسترول، مشکل در تنفس در هنگام خواب، ناتوانی در ادرار کردن، درد در مفاصل یا سایر قسمتهای بدن و ناباروری.
طناز السادات حسینی فر