فانی لند‌

«شفاف‌سازی مالی» در همه حوزه‌ها ضروری است/ تأمین «امنیت شغلی اهالی رسانه» باید جزو اولویت‌های مدیران فرهنگی «دولت چهاردهم» باشد – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: یک منتقد و روزنامه نگار پیشکسوت در آستانه روز خبرنگار در خصوص ارتباط مدیران فرهنگی دولت چهاردهم با اهالی رسانه با سینماپرس گفتگو کرد.

این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: آنچه امروز اهمیت دارد انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر شخصی که وزیر می شود فردی فرهنگی، سینه سوخته، خاک خورده و دلسوز اهالی فرهنگ و هنر باشد قطعاً اوضاع فرهنگی و هنری کشور از همه جهات بهبود پیدا خواهد کرد در غیر این صورت اصلاً نباید امیدی به بهبود اوضاع داشته باشیم.

وی ادامه داد: اینکه بیایند و مثلاً بخواهند پست های مدیریتی را بین دوستان و آشنایان خود تقسیم کنند و به صورت قرعه فردی را برای تصدی وزارت ارشاد انتخاب کنند اصلاً به صلاح نیست. اینکه فردی مثلاً قرار بوده رئیس فدراسیون دوچرخه سواری باشد اما پستش را یکی دیگر اشغال کرده و حالا بیاید وزیر ارشاد شود فاجعه است و باید دولتمردان توجه ویژه ای به این مقوله داشته باشند.

ذاکری تأکید کرد: ما امروزه نیازمند حضوری وزیری هستیم که درد را بفهمد. اگر این درد از سوی مقام بالادستی مانند وزیر درک شود قطعاً درمان هم پیدا خواهد کرد. اگر این شخص دلسوز باشد و برنامه هایی داشته باشد و از کسانی که اطلاعات دارند کمک بگیرد حوزه فرهنگ و هنر ترقی می کند در غیر این صورت همین اندک امیدی هم که در دل اهالی فرهنگ و هنر وجود دارد از بین خواهد رفت.

این روزنامه نگار پیشکسوت در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه تأمین امنیت شغلی اهالی رسانه باید جزو اولویت های مدیران فرهنگی دولت چهاردهم باشد خاطرنشان کرد: ما در رسانه اصلاً چیزی تحت عنوان امنیت شغلی نداریم؛ امروز سر کار هستیم و فردا راحت کنارمان می گذارند. خود بنده سال های متمادی به عنوان دبیر سرویس فرهنگ و هنر روزنامه آفرینش مشغول به کار بودم اما راحت کنارم گذاشتند؛ ۴ سال در شاپرک کار کردم از آنجا هم راحت کنارم گذاشتند و این ها دردی است که ما داریم. در واقع امنیت شغلی امروزه بیش از مسائل مالی ما را اذیت می کند.

وی افزود: از سوی دیگر اهالی رسانه دلخوش کوچکی پیدا با صندوق اعتباری هنر پیدا کردند و فکر می کردند قرار است با وجود این صندوق چه شود! اهالی رسانه به همین چندرغازی که صندوق هرزگاهی واریز می کرد امید داشتند که همین هم با تعویض مدیران لغو شد! قطعاً تأمین معیشت اهالی رسانه نیز باید جزو اولویت های ابتدایی مسئولان فرهنگی دولت چهاردهم باشد.

ذاکری در پاسخ به این پرسش که به عقیده شما تعامل مدیران با اهالی رسانه و به خصوص در اختیار گذاشتن آمار و اطلاعات و شفاف سازی تا چه میزان اهمیت دارد تصریح کرد: شفاف سازی مالی در همه حوزه ها ضروری است و آمار و اطلاعات به صورت دقیق باید در اختیار خبرنگاران قرار بگیرد. آن ها ملزم هستند که به خبرنگاران پاسخ دهند که بودجه ها چقدر بوده و کجا خرج شده! البته اهالی رسانه هم باید این مطالبه گری را داشته باشند و از آن ها بخواهند که در این باره گزارش دهند.

وی تأکید کرد: باید خود اهالی رسانه همت کنند و دست به عصا نباشند. آن ها باید پیگیر باشند. سالانه بودجه همه نهادها مشخص است و خبرنگاران هستند که باید تا قران آخر را درآورند که کجا و چرا خرج شده است. وقتی خود اهالی رسانه تحقیق و تفحص ندارند طرف هم جواب نمی دهند. این انفعال اهالی رسانه اصلاً پذیرفتنی نیست و رسانه ها باید از این انفعال خارج شوند.

این منتقد سینما در خاتمه این گفتگو افزود: باید شورایی باشد که بتواند با اهالی رسانه و فرهنگ و هنر و قلم تعامل کند. خیلی مهم است که چه کسی در رأس وزارت ارشاد باشد. ما قطعاً دست دوستی مان را به سوی مدیران دراز می کنیم و از آن ها نیز انتظار داریم که با دوستی و صداقت و شفافیت با ما تعامل داشته باشند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!