شمقدری: خاطرات مهاجرت اجباری «سعید راد» که تحت فشار مدیران سینمایی دهه شصت صورت گرفت، مرثیه وار است – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: «بنیانگذار سازمان سینمایی» در پی درگذشت «سعید راد» بازیگر صاحبنام سینما و تلویزیون پیام تسلیتی صادر کرد.
به گزارش سینماپرس، «سعید راد» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در روز ۱ مرداد ۱۴۰۳ درگذشت. در هعین راستا «جواد شمقدری» با انتشار یک استوری در صفحه شخصی خود در فضای مجازی ضمن اظهار تأسف و ناراحتی از خبر درگذشت «سعید راد» به ماجرای تحت فشار قرار گرفتن این بازیگر کاربلد سینما در دوران «وزارت ارشاد خاتمی» و مدیریت سینمایی «زوج بهشتی و انوار» در دهه شصت و مهاجرت اجباری او به خارج از کشور اشاره نمود و نوشت:
«خاطرات مهاجرت اجباری او به هند و سپس کانادا که تحت فشار مدیران سینمایی دهه شصت و همزمان با ممنوعالکاری وی در داخل ایران صورت گرفت بسیار خواندنی و عبرت آموز و مرثیه وار است».
شایان ذکر است که «سعید راد» از جمله هنرمندان تواب در پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود که با حضور در تولیدات فاخری همچون «برزخیها» در سال ۱۳۶۱، «دادشاه» ۱۳۶۲، «عقابها» ۱۳۶۳ تمام سعی خود را نمود تا وفاداری خود به میهن و آرمانهای ملت مسلمان ایران را هویدا سازد. اما متاسفانه با کوته نظری و نفهمی مدیران وقت وزارت ارشاد و معاونت سینمایی در آن مقطع او در ابتدا ممنئوع الفعالیت و سپس مجبور به مهاجرت از کشور شد و تا ۲۰ سال نتوانست در تولیدات سینمایی کشور حاضر شود. این در حالی است که مرحوم «سعید راد» یکی از استعدادهای بازیگری در سینمای ایران بود که هیچ گاه تن به حضور در آثار سخیف نداد و با روی باز نسبت از حضور در تولیدات سینمایی دفاع مقدس استقبال نموده و به صراحت بیان میداشت: دوران دفاعمقدس، دورانی بود که بهترین مردمان برای دفاع از مرزهای وطن، جان خود را فدا کردند و مثل گل پرپر شدند. من به عنوان یکی ایرانی که هیچوقت عرق ایرانیام تمام نمیشود، هر گونه اقدام باکیفیت برای تکریم این افراد را ضروری میدانم.