فانی لند‌

«شهرداری» برخلاف درآمد زیادی که از راه‌های مختلف دارد چندان روی سرمایه‌گذاری در «حوزه فرهنگی» توجه نمی‌کند – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: «سیدامیر سیدزاده» تهیه کننده سینما که به تازگی با فیلم سینمایی «خانه شیشه‌ای» در گیشه سینما حضور داشت در خصوص نقش شهرداری‌ها در تولیدات هنری و سینمایی معتقد است: شهرداری ها برخلاف درآمد زیادی که از راه های مختلف دارند چندان روی سرمایه گذاری در حوزه مسائل فرهنگی توجه نمی کنند

تهیه کننده فیلم های سینمایی «زندگی جای دیگری است» و «پاسیو» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: در کشور ما شهرداری ها برخلاف درآمد زیادی که از راه های مختلف دارند چندان روی سرمایه گذاری در حوزه مسائل فرهنگی توجه نمی کنند. ما در کشورمان سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران داریم که گاهی در پروژه ای مشارکت می کند یا خودشان رأساً اقدام به تولید می کنند که تعداد این تولیدات و مشارکت ها بالا نیست.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در گذشته های نه چندان دور شهرداری حمایت خوبی از سینما داشت مثلاً بیلبوردهای شهری و سایر امکانات شهری برای بهره برداری تبلیغاتی به صورت بسیار ارزان یا رایگان در اختیار سینماگران قرار می گرفت و با اینکه شهرداری در تولید آن محتوا و کالای فرهنگی نقشی نداشت باعث دیده شدن محصولات و جذب مخاطب به سینما می شد اما این اتفاق نیز مدت ها است به دست فراموشی سپرده شده است.

سیدزاده در همین راستا با بیان اینکه شهرداری برای حمایت از تولیدات سینمایی نرخ اجاره بیلبوردها و… را کاهش دهد ادامه داد: امروزه آنقدر نرخ ها بالا است و شهرداری بابت خدمات از سینماگران هزینه بالایی طلب می کند که دیگر استفاده از امکانات شهری برای سینماگران مقرون به صرفه نیست.

این سینماگر تأکید کرد: در کشورهای دیگر به افرادی که فعالیت های فرهنگی دارند کمک می کنند تا به بهترین نحو کار خودشان را پیش ببرند. شاید آن ها بودجه خاصی هم در این زمینه صرف نکنند اما از آنجا که با دید فرهنگی به امور نگاه می کنند باعث ارزش دادن به هنر و هنرمند می شوند. این نگاه ارزشمندی است که شهرداری ها در چند کشور اروپایی که حداقل من از نزدیک دیدم نسبت به تولید محصولات فرهنگی دارند.

تهیه کننده فیلم های سینمایی «تعارض» و «آمین خواهیم گفت» افزود: البته گرفتاری ها آنقدر زیاد است و هزینه ها بالا رفته که شاید شهرداری ها ترجیح دادند این بخش را فراموش یا حذف کنند اما با این حال شهرداری های اصفهان و شیراز کمک حال تولید محصولات فرهنگی هستند و اقدامات خوبی در این زمینه صورت می دهند که من امیدوارم سایر شهرداری ها نیز به تأسی از این دو شهر سهم بیشتری از خود در حوزه فرهنگی و هنری کشور ادا کنند.

وی در خاتمه این گفتگو افزود: بخش بزرگی از کارهای بیهوده در شهرداری ها به بحث نیروی انسانی شان باز می گردد. دنیا به سمت و سوی مسائل روز و استفاده از تکنولوژی و کوتاه کردن مسیر می رود اما ما الآن برای گرفتن فرضاً یک پایان کار یا جواز ساختمانی و… باید اینقدر بدویم که در نهایت بی خیال شده و عطای کار را به لقایش ببخشیم و منصرف شویم. همه این بخش ها توسط نیروهای انسانی صورت می گیرد و این نیروهای انسانی است که هزینه شهرداری را بالا می برد. درست مثل صدا و سیمای ما که با این همه پرسنل که دارد درصد کارآیی و مثبت بودنش افت کرده است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!