فانی لند‌

«شهرداری» نباید به هر بهانه‌ای «پول» در بیاورند/ «شهرداری» باید پس از اصلاح «زیرساخت‌های شهری» وارد حوزه تولید «کالاهای فرهنگی و هنری» شود! – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: «حجت الله سیفی» کارگردان فیلم سینمایی در حال اکران «سفر پرماجرا» در خصوص نقش شهرداری در تولیدات هنری و سینمایی معتقد است: تا زمانی که زیرساخت های شهری اصلاح نشده شهرداری ها نباید به مباحث کلان تر وارد شوند؛ در واقع شهرداری باید پس از اصلاح زیرساخت های شهری وارد حوزه تولید کالاهای فرهنگی و هنری شود. مثلاً بعد از سالم سازی محیط زیست شهری بیایند فیلم بسازند.

کارگردان فیلم های سینمایی «جستجو در شهر» و «محکومین بهشت» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: در همه دنیا شهرداری ها از درآمد خودشان دو کار انجام می دهند؛ یک فضاسازی محیطی برای مردم و دوم فضاسازی فرهنگی باز هم برای مردم؛ این طبیعی است که شهرداری در این راستا اقدام انجام دهد.

وی در همین راستا متذکر شد: البته تا زمانی که زیرساخت های شهری اصلاح نشده شهرداری ها نباید به مباحث کلان تر وارد شوند؛ در واقع شهرداری باید پس از اصلاح زیرساخت های شهری وارد حوزه تولید کالاهای فرهنگی و هنری شود. مثلاً بعد از سالم سازی محیط زیست شهری بیایند فیلم بسازند.

این کارگردان سینما تصریح کرد: در زمانی که ما شاهد هستیم برخی برای ساختمان سازی خلاف می کنند و درخت ها را می برند و شهرداری آن ها را جریمه می کند و پول به دست می آورد یعنی ما در زیرساخت های مان مشکل داریم؛ بدیهی است که شهرداری ها نباید به هر بهانه ای پول در بیاورند و باید اقدامات جدی تری علیه متخلفان صورت دهند. اینکه شهرداری بعد از تخریب طبیعت می آید و متخلف را جریمه نقدی می کند و از این رهگذر پولی به جیب خود می ریزد که کار درستی نیست! این شهرداری چگونه می خواهد تولید کالای فرهنگی داشته باشد؟

سیفی تأکید کرد: آنچه مهم است اینکه ما باید بر اساس تفکر و عقلانیت جلو برویم نه بر اساس شو و نمایش! هر کاری که بتوانیم برای فرهنگ بکنیم خوب است. ما باید هزینه کنیم برای کار فرهنگی و این خوب است البته به این شرط که شهرداری انتقادپذیر هم باشد. اگر من نوعی طرحی بدهم در خصوص اختلاس در شهرداری باید بپذیرند نه اینکه بگویند فلانی این فیلم را نسازد و دیگری که تعریف می کند بیاید و فیلم بسازد؛ این تعارض بین هنرمند و هر نهادی است.

این سینماگر سپس با بیان اینکه متأسفانه برخی مسئولان و مدیران و نهادهای فرهنگی ما تنها در پی تأیید خودشان هستند و نه اصلاح گری خاطرنشان کرد: قضیه درست مانند شماره ۱۶۲ سازمان صدا و سیما است که تنها تعاریف را پخش می کند و انتقادات را چندان انعکاس نمی دهد.

کارگردان فیلم های سینمایی «به خاطر خواهرم» و «عروس کاغذی» افزود: به هر صورت در این شکی نیست که هر سازمان و نهاد و ارگانی وارد تولید کالای فرهنگی شود ما از آن استقبال می کنیم. ما نیاز به این داریم که شهرداری و سایر نهادهایی که با مردم در ارتباط هستند بتوانند به آن ها آموزه هایی را بدهند، مشکلات را مطرح کنند و در پی چاره جویی معضلات باشند.

سیفی در خاتمه این گفتگو گفت: البته همه این ها شرط دارد و شرط اولش این است که آن ها باید رسانه و سینما را درک کنند؛ باید فیلم ببینند و عاشق فیلم باشند. وقتی یک مدیری فیلم و تئاتر نمی بیند ما چه انتظاری می توانیم از او داشته باشیم؟ چرا باید چنین مدیری اصلاً وارد عرصه تولید کالای فرهنگی شود و شو راه بیندازد؟ همان بهتر که این قبیل مدیران کاری به عرصه فرهنگ و هنر نداشته باشند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!