شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴؛ شیرینی یاقوتی شیرینی شیک و خوشمزه

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴؛ شیرینی یاقوتی شیرینی شیک و خوشمزه

فراروـ در روز‌هایی که به ایام نوروز نزدیک می‌شویم، پخت شیرینی‌های خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق می‌گیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی می‌افتند. شیرینی‌های مخصوص نوروز که در خانه تهیه می‌شوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند. شیرینی یاقوتی نوعی شیرینی بسیار خوشمزه و شیک است که از ترکیب آرد برنج با آرد گندم و نشاسته ذرت تهیه می‌شود. این شیرینی دستور پخت بسیار آسانی دارد و برای پذیرایی در ایام عید نوروز مناسب است. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه و آسان را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی یاقوتی همراه ما باشید.

مواد لازم

کره: ۱۲۵ گرم
آرد سفید شیرینی: ۱۵۰ گرم
آرد برنج: ۵۰ گرم
نشاسته ذرت: ۳۰ گرم
پودر قند: ۶۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
پودر پسته و مارمالاد برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه

شیرینی یاقوتی؛ شیرینی شیک و خوشمزه برای نوروز

برای درست کردن این شرینی خوشمزه ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است با پودر قند با همزن برقی بزنید تا سفید و پفکی شود، سپس پودر هل و زرده تخم مرغ را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر هم بزنید. حالا آرد سفید، آرد برنج و نشاسته ذرت را با هم مخلوط و کم کم به ترکیب بالا اضافه کنید و با دست هم بزنید تا خمیر جمع شود. خمیر آماده را داخل کیسه فریزر بگذارید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار بدهید تا استراحت کند. بعد از این مدت زمان، خمیر را از کیسه فریزر خارج کنید و روی میز کار به قطر ۱ سانتی‌متر با کمک وردنه پهن کنید. حالا با کاتر دلخواه‌تان خمیر را قالب بزنید و داخل سینی فر بچینید. سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی بپزد. بعد از پخت اجازه بدهید شیرینی کاملا خنک شود و بعد روی شیرینی را با پودر پسته و مارمالاد تزیین کنید، نوش جان. 
نکات مهم
ـ توجه داشته باشید که شیرینی‌های کره‌ای را باید حتما داخل یخچال و در ظرف سربسته نگهداری کنید.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن می‌شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسر‌ها و غذا‌ها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمی‌توان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را می‌توانید در بسته‌بندی‌های بهداشتی از فروشگاه‌های مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
ـ حتما پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

منبع خبر



بیا تو صدا

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها