فانی لند‌

صادرات میگوی گلستان با کد رجیستری شرکت‌های جنوبی/ برای ماهی استان برندسازی نشده است

در گفتگو با «تجارت‌نیوز» مطرح شد:

صادرات میگوی گلستان با کد رجیستری شرکت‌های جنوبی/ برای ماهی استان برندسازی نشده است

گلستان در تولید میگو، ماهیان خاویاری و دیگر آبزیان، ظرفیت‌های زیادی دارد اما صنعت شیلات در این استان با چالش‌هایی مواجه است.

فولاد سل

به گزارش تجارت نیوز،

استان گلستان، از ظرفیت‌های زیادی در حوزه شیلات برخوردار است و علاوه بر تولید میگو و قزل‌آلا، برنامه‌هایی برای پرورش ماهی در قفس و توسعه ماهیان خاویاری دارد. اما با وجود همه این ظرفیت‌ها، با چالش‌هایی در حوزه اقتصاد دریایی مواجه است که از جمله می‌توان به عدم برند‌سازی ماهیان سردآبی، کاهش سرانه مصرف در سطح کشور و استان و بازار فروش این محصولات اشاره کرد.

اسماعیل جباری، مدیرکل شیلات گلستان، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، در این مورد توضیح داده است.

صادرات میگوی گلستان با کد رجیستری شرکت‌های جنوبی

*گلستان، به عنوان یکی از استان‌های فعال در تولید میگو، چه نقشی در صادرات این محصول دارد؟

از لحاظ فروش داخلی و صادرات مشکلی در حوزه میگو وجود ندارد، اما صادرات این محصول از استان با چالش‌هایی مواجه است. تولیدکنندگان برای صدور مستقیم محصولات خود، باید کد رجیستری دریافت کنند اما از داخل استان نمی‌توان در این زمینه کاری کرد. نمایندگان شرکت‌های روسی باید به گلستان بیایند و عملکرد مراکز عمل‌آوری میگو را تایید کنند تا کد رجیستری برای آنها صادر شود. این فرایند، هنوز برای شرکت‌های فعال در استان طی نشده است و آنها محصولات خود را از طریق کد رجیستری شرکت‌های جنوبی صادر می‌‌کنند. اصلی‌ترین مشکل در حوزه میگو در استان گلستان همین مورد است؛ چرا که در شرایط موجود، امکان صدور محصولات از طریق مرز اینچه برون وجود ندارد. اگر این مسأله محقق شود، هزینه تولید هر کیلو میگو در استان، ۱۰ هزار تومان کاهش می‌یابد.

ماهیان سردآبی استان گلستان؛ کیفیت بالا اما ناشناخته

*وضعیت استان در تولید ماهیان سردابی چگونه است؟

در نقاط سردسیر گلستان که دمای آنها به حداکثر به ۱۸ درجه می‌رسد، ماهیان سردابی تولید می‌شود. برای پرورش ماهی قزل‌آلا نیز دمای هوا باید بین ۱۵ تا ۱۶ درجه باشد. همچنین در منطقه پایین دست استان در نیمه دوم سال، پرورش ماهی به صورت قفس و همچنین در چاه‌های آب کشاورزی، پرورش ماهیان قزل‌آلا انجام می‌شود. گلستان، سالانه هزار و ۳۰۰ تن ماهیان سردابی تولید می‌‌کند که عمده آن در استان مصرف و مازاد آن به استان‌های تهران و مازندارن صادر می‌شود. 

*وضعیت قزل‌آلای گلستان در بازار چگونه است؟

اگر چه ماهی قزل‌آلای استان از کیفیت بالایی برخوردار است اما متاسفانه در این حوزه برند‌سازی نشده است؛ در نتیجه بسیاری از مردم شناخت لازمی در این خصوص ندارند. رستوران‌های جاده هراز و مازندارن قزل‌آلای گلستان را با قیمت بالایی خریداری می‌کنند اما این ماهی در گلستان شناخته شده نیست و مردم نمی‌دانند قز‌ آلایی که در چاه‌های کشاورزی تولید می‌شود، از کیفیت پایینی برخوردار است و هزینه کمتری دارد.

تولیدکنندگان از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان بهره‌مند شوند

* برای توسعه تولید ماهیان سردابی چه اقداماتی باید انجام شود؟

شیلات گلستان در تلاش است که تولیدکنندگان را برای افزایش تولید تشویق کند. همچنین از شرکت‌های دانش‌بنیان خواسته شده است که در این حوزه با شرکت‌های تولیدکننده ماهی همراهی کنند و برای مثال با استفاده از فناوری‌های جدید، بهره‌وری را در واحد سطح افزایش دهند. البته با توجه به اینکه این طرح‌ها هزینه دارند، تولید‌کنندگان استقبال چندانی از آنها نداشتند و شیلات استان حاضر است در این زمینه تسهیلاتی را نیز در نظر بگیرد. فعالان حوزه پرورش ماهی می‌توانند با استفاده از دانش شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید خود را چند برابر کنند؛ این کاری است که استان‌های دیگر نیز انجام می‌دهند. اما متأسفانه گلستان از لحاظ تجهیز کارگاه‌ها نسبت به دیگر استان‌ها عقب مانده است‌. البته، دولت نمی‌تواند تولیدکنندگان بخش خصوصی را مجبور به سرمایه‌گذاری در حوزه‌ای کند اما باید اقدمات جدی‌تری در این حوزه انجام شود.

برای اطلاعات بیشتر، مطالعه گزارش صنعت مرغ گلستان جانی برای رقابت جهانی ندارد پیشنهاد می‌شود.

دانشگاه تهران

منبع خبر

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!