طراحی دکوراسیون یخچال عجیب و غریبترین ترند این روزهای فضای مجازی است
فرارو- منتقدان طراحی داخلی یخچال میگویند این کار اتلاف وقت است و برای سلامتی مضر است، اما میلیونها نفر در فضای مجازی مشتاق دیدن یخچالهای تزئین شده هستند.
به گزارش فرارو به نقل از تلگراف، طراحی داخلی یخچال از آخرین ترندهای جنجالی رسانههای اجتماعی است و شامل قرار دادن آثار هنری گلدوزی شده، مجسمههای سرامیکی و سبدهای حصیری در یخچال میشود. اینفلوئنسرهای رسانههای اجتماعی یخچالهای خود را با گلهای تازه، قاب عکسهای دست ساز، آینه و سایر وسایل تزئینی به یک اثر هنری تبدیل میکنند و برای مشتاقان این مد جدید به نام «طراحی دکوراسیون یخچال» به نمایش میگذارند.
در همین حال کارشناسان بهداشتی مواد غذایی هشدار میدهند نگهداری مواد غذایی در کنار چنین اقلامی میتواند برای سلامتی مضر باشد. سازمانهای بهداشت غذایی از مردم خواستهاند مواد غذایی خود را در ظروفی که برای مصارف دیگری غیر از ذخیره سازی مواد غذایی در یخچال استفاده شده است نگهداری نکنند و همچنین سعی کنند مواد غذایی را در کیسهها یا ظروف در بسته نگهداری کنند تا از خطر آلودگی آنها توسط باکتریهای مضر جلوگیری کنند. همچنین توصیه میشود دمای یخچالها باید بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد باشد و مواد غذایی خام از جمله گوشت باید در بستهبندیهای مخصوص نگهداری شوند.
لورا مانتفورد، کارشناس نظافت منزل با بیش از یک میلیون دنبال کننده در شبکههای اجتماعی، نیز نسبت به این ترند جدید هشدار داده است و گفت: «زیبا بودن همه چیز خوب و پسندیده است، اما اگر قرار نیست به زندگی روزمره فایده داشته باشد خیلی زود از مد میافتند. طراحی یخچال از نظر بصری بسیار زیبا است و در حالی که احتمالاً چنین طراحیهایی برای یک یخچال خانوادگی امکان پذیر نیستند، اگر به شما انگیزه دهد تا یخچال خود را تمیز کنید، ضرری ندارد.»
او در مورد استفاده از سبدهای حصیری در طراحی یخچال، افزود: «شما میتوانید جعبههای اکریلیک زیادی را برای هر نوع غذایی تهیه کنید و تمیز کردن آنها بسیار سادهتر است، اما یخچال جای سبد حصیری نیست.» ترکیبی از طراحی داخلی و سازماندهی خانه، یخچال و فریزر میتواند هم هدف زیبایی شناختی و هم کاربردی باشد. طرفداران این ترند ادعا میکنند طراحی یخچال به آنها کمک میکند تا تمام محصولات غذایی خود را ببینید، به موقع استفاده کنند و تولید زبالههای غذایی آنها را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است.
با این حال، این ترند با واکنشها و اتهامات مختلفی از جمله اتلاف وقت نیز مواجه شده است. شباز یک اینفلوئنسر رسانههای اجتماعی با تقریباً چهار میلیون دنبال کننده در اینستاگرام و تیکتاک است؛ او در یک ویدیوی طنز با بیش از یک میلیون بازدید، این ترند جدید را مسخره کرد. این کمدین در ویدیو خود گفت: «سلام. تو فقیری؛ شاید تا به حال این را نمیدانستی، اما اجازه بده من با نشان دادن یخچالم به تو نشان دهم که فقیر هستید. شما قوهای سرامیکی با گل یا جعبههای جواهرات با جواهرات واقعی را داخل یخچال نگه نمیدارید. شاید دوست داشته باشید تا این حد بیکار باشید و وقت اضافه داشته باشید، اما نمیتوانید. شما حتی هزینه نگهداری از یخچال را نیز ندارید، چه برسد به طراحی داخلی یخچال.»
میوکو فوجیزاکی، که رهبری یک شرکت طراحی داخلی آشپزخانه در لندن را بر عهده دارد، معتقد است طراحی داخلی یخچال تا حد زیادی یک ترند در فضای مجازی باقی بماند و هیچگاه به زندگی عادی مردم راه پیدا نکند. او مشکوک است که این روند تا حد زیادی یک پدیده آنلاین باقی بماند. او توضیح داد: «ترندهای زیادی از ایالات متحده میآیند و برخی از مردم از من میخواهند این سبکها را اجرا کنم، اما این ترندها اغلب در ایالات متحده محبوب هستند و نه در بریتانیا.»
این طراح داخلی افزود: «یخچالهای مردم میتوانند مهمترین وسیله آشپزخانه باشد، بنابراین سازماندهی داخل یخچال بسیار مهم است. من نمیدانم مردم چگونه میتوانند چیزی را که به آن نیاز ندارند در یخچال قرار دهند، زیرا یخچالها حتی به اندازه کافی برای نگهداری میزان مواد غذایی لازم یک خانواده نیز بزرگ نیستند.»
تانیا ولر، مدیر بازاریابی لوازم دیجیتال در انگلستان، پیشنهاد کرد که این ترند میتواند با مدلهای جدیدتر یخچال با درهای شفاف که امکان دیدن وسایل داخل یخچال بدون باز کردن درها را ممکن میکند، محبوبتر شود. او گفت: «طراحی داخلی یخچال یک ترند سرگرمکننده و خلاقانه است که به شما امکان میدهد تا مواد غذایی روزمره خود را سازماندهی کنید و قسمتی از آشپزخانه خود را تزئین کنید که همیشه در معرض دید نیست، اما با ورود مدلهای خاص یخچال به بازار میتواند اهمیت فزایندهای پیدا کند. البته یک جنبه کاربردی نیز در سازماندهی غذا و کاهش ضایعات غذا وجود دارد. طراحی داخلی یخچال نه تنها ظاهر آشپزخانه را تغییر دهد، بلکه میتواند به افراد کمک کنند از مواد غذایی که در یخچال دارند با خبر باشند و به آنها در برنامه ریزی وعدههای غذایی کمک کند.»