فانی لند‌

طرح انتقال کارخانه سیمان شیراز اجرا شد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، برخی از واحدهای صنعتی با آلایندگی ایجاد شده، شریان‌های شهر را به مخاطره می‌اندازند و مردم و بسترهای طبیعی را با چالش‌های زیست محیطی مواجه می‌کنند.

بر همین اساس به موجب طرح انتقال صنایع آلاینده به خارج از محدوده شهری، واحدهای صنعتی باید ملاک های معینی را رعایت نموده تا آلودگی ناشی از آنان سلامت جمعیت شهری را تهدید نکند و در صورت بروز آلایندگیِ فراتر از استانداردهای سازمان محیط زیست، آن واحد باید به خارج از شهر منتقل شود

مکان جدید کارخانه سیمان در محور جاده شیراز_خرامه در وسعت ۱۲۲ هکتار تعیین و روند احداث آن آغاز شد.با وجود اینکه برخی از واحدهای آلاینده به سبب حجم آلایندگی و نزدیکی مسافت با محدوده مسکونی، ضرورت بیشتری برای تسریع در انتقال را می‌طلبد اما گاه تغییراتی را در زمان‌بندی تعیین شده می‌بینیم که روند انتقال را با تعلل مواجه می‌کند.

تسریع در انتقال کارخانه سیمان

اما در مورد کارخانه سیمان این موضوع قدری تفاوت دارد. سال گذشته اعلام شد که این کارخانه تا پایان سال 1404 به مکان جدید در جاده خرامه منتقل خواهد شد اما 2 ماه پیش استاندار فارس اعلام کرد که فاز نخست این واحد صنعتی تا پایان امسال منتقل می‌شود.

محمدهادی ایمانیه، طی نشستی با مدیرعامل شستا افزود: یکی از توافق‌های صورت گرفته بین استان فارس و شستا، مربوط به انتقال کارخانه سیمان شیراز با توجه به آلودگی های زیست محیطی آن بود که در این زمینه از قبل به توافق رسیده بودیم اما مقرر شد که با شتاب گرفتن روند انتقال، فاز نخست این کارخانه تا پایان امسال با تکنولوژی جدیدی فاقد آلودگی به شهرستان خرامه منتقل شود و فاز دوم آن نیز حداکثر تا تیر ماه ۱۴۰۴ انتقال یابد.

مدیرعامل شستا نیز در بازدید از واحدهای صنعتی شیراز، حتی این تاریخ را زودتر اعلام کرد و گفت که کارخانه پشم شیشه و سیمان شیراز تا دهه فجر امسال به مکان جدید منتقل می‌شوند.با توجه به اینکه کارخانه پشم شیشه از واحدهایی است که در روند انتقال به منطقه ویژه اقتصادی با تاخیر قابل ملاحظه‌ای مواجه شده، باید دید انتقال کارخانه سیمان زودتر از موعد مقرر انجام می‌شود؟

انتقال واحدهای آلاینده جدید مورد بررسی است

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست فارس در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به وضعیت انتقال کارخانه سیمان اظهار داشت: موعد انتقال کارخانه سیمان بیش از این پایان سال ۱۴۰۴ اعلام شده بود و احتمالا در همان زمان به بهره‌برداری برسد.

قاسم نهاوندی افزود: سرعت پیشرفت فیزیکی مکان جدید بیشتر شده و اکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در جریان زمان‌بندی جدید برای انتقال این کارخانه نیستم.

وی با اشاره به روند پایش زیست محیطی واحدهای آلاینده استان فارس اظهار داشت: اداره کل محیط زیست به طور مستمر واحدها را پایش می کند که این روند یا با حضور سرزده کارشناسان، یا نمونه برداری و همچنین از طریق خوداظهاری فصلی واحدهای آلاینده انجام می‌شود.

این مسؤول به وضعیت واحدهایی که انتقال آنها در دستور کار قرار دارد، پرداخت و گفت: انتقال چهار واحد صنعتی که به لحاظ مجاورت با بافت مسکونی در دستور کار قرار داشتند، کارخانه‌های ریشمک، پشم شیشه، روغن نباتی و سیمان شیراز است.

نهاوندی بیان کرد: از میان این واحدهای صنعتی، ریشمک منتقل شده، پشم شیشه و سیمان در پروسه انتقال قرار دارند و روغن نباتی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

معاون اداره‌کل محیط زیست فارس گفت: بعد از این‌ها، انتقال واحدهای دیگری نیز در برنامه‌های کارگروه محیط زیست مورد موافقت قرار گرفته که فعلاً مهلت دارند.وی اظهار داشت: واحدهایی نظیر نشاسته سازی در مهدی آباد که واحدهای فاضلاب آن در دست بررسی است همچنیم لاستیک‌سازی دنا از مجموعه‌هایی است که انتقال آنها مطرح شده است.

منبع :

فارس

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!