فانی لند‌

طرز تهیه آلبالو خشک خانگی با طعم عالی مثل بازاری • مجله تصویر زندگی

یکی از خوشمزه ترین تنقلات خصوصا برای شب یلدا آلبالو خشکه است. در این مطلب روش های تهیه آلبالو خشکه خانگی به روش بازاری و در آفتاب را توضیح می دهیم. امیدواریم درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم جهت تهیه آلبالو خشکه خانگی

آلبالوبه میزان دلخواهنمکبه میزان مورد نیازآماده سازی:۱۵ دقیقهزمان پخت:۱۵ دقیقهمجموع زمان پخت:۳۰ دقیقه

روش های تهیه آلبالو خشکه در منزل

آلبالوها را تمیز کرده، دم آنها را بگیرید. خوب بشویید و در آبکش بریزید تا آبش برود.

در یک سبد یا سینی پارچه (یا پلاستیک) پهن کرده و آلبالوها را روی آن پخش کنید.

دقت کنید آلبالوها روی هم انباشته نشوند.

کمی نمک بزنید و در آفتاب قرار دهید.

بعد از ۲۴ ساعت زیر و رو کنید و کمی نمک بزنید.

دو سه روز طول می کشد تا آلبالوها خشک شوند.

هر روز کمی آلبالوها را زیر و رو کنید تا یکدست خشک شوند.

آلبالو خشکه را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

نکته 

اگر در جایی زندگی می کنید که آفتاب نیست، می توانید از باد پنکه برای خشک کردن آلبالو استفاده کنید.

روش دیگر خشک کردن آلبالو 

در قابلمه ای تا نصفه آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا جوش آید.

به آب سه قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید.

آلبالوهای شسته و دم گرفته را در صافی بریزید.

صافی را ۲۰ الی ۳۰ ثانیه در آب قابلمه فرو کنید تا آب روی آلبالوها را بگیرد.

کمی صافی را تکان دهید.

زیاد در آب نگه ندارید زیرا آلبالوها ترک بر می دارند.

جوشاندن آلبالوها بافت خوبی به آن می دهد. ضمنا زودتر در آفتاب خشک می شود و طعم بهتری دارد.

صافی را از آب خارج کنید.

آب آلبالوها که رفت روی پارچه پهن کرده و در آفتاب قرار دهید.

کمی نمک بپاشید و طی ۲۴ ساعت یک بار زیر و رو کنید.

فیلم طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی

روش دیگر تهیه آلبالو خشکه 

آلبالوهای سته و دم گرفته را نمک زده و یکی دو روز در آفتاب بگذارید تا آبش کمی کشیده شود.

سپس در ظرفی ریخته و با نمک و رب انار مخلوط کنید.

مجددا در سینی ریخته و در آفتاب بگذارید تا خشک شود.

آلبالوها را خیلی خشک نکنید که پوست به هسته بچسبد، کمی آبدار باشند بهتر است.

در صورت تمایل روی آلبالوها کمی پودر گلپر بپاشید.

طرز تهیه آلبالو خشکه در فر 

ابتدا آلبالوها را پاک کرده و دمشان را بگیرید.

بشویید و در آبکش بریزید تا آبشان حسابی برود.

سپس کف سینی فر را فویل بکشید.

آلبالوها را به صورت یک ردیف و یک دست روی فویل پخش کنید.

فر را با حرارت ۱۲۰ الی ۱۳۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.

سینی را حدود یک ساعت در فر گذارید تا آب آلبالوها تبخیر شود.

سینی را از فر خارج کنید.

آلبالوها را با کمی نمک و رب انار و در صورت تمایل کمی پودر گلپر مخلوط کنید.

مجددا سینی را در فر قرار داده و نیم ساعت با همان حرارت بگذارید بماند.

آلبالو خشکه در سولاردم

بعد از تمیز کردن و شستن آلبالوها، آنها را در آبکش بریزید تا آبشان کاملا برود.

آلبالوها را در سینی مناسبی مثل سینی پیرکس کنار هم بچینید. دقت کنید که آلبالوها روی هم قرار نگیرند.

ظرف را روی سه پایه کوتاه در سولاردوم یا مایکروویو قرار دهید و دستگاه را روی بالاترین توان تنظیم کنید.

بالاترین توان مایکرو در سولاردوم ۹۰۰ وات است. پس سولاردوم را روی مایکرو ۹۰۰ وات و زمان ۵ دقیقه تنظیم کنید تا آب آلبالوها خارج شود.

بعد از گذشت ۵ دقیقه می بینید که آلبالوها کمی چروک می شوند و آب آلبالوها در ظرف جمع شده.

آلبالوها را در ظرف تمیز و خشک دیگری بچینید.

سینی آلبالو را مجددا در مایکروویو یا سولاردوم و روی سه پایه کوتاه قرار دهید.

این بار روی مایکرو ۳۶۰ وات با زمان ۱۵ دقیقه تنظیم کنید.

بعد از گذشت زمان ۱۵ دقیقه روی آلبالوها نمک بپاشید.

دو روز ظرف آلبالو را در محلی که هوا جریان داشته باشد مانند تراس بگذارید تا بقیه آب آلبالو با دمای محیط خشک شود.

بعد از دو روز آلبالوهای خوشمزه آماده است.

نگهداری آلبالو خشکه

برای نگهداری بلند مدت بهتر است بسته بندی کرده و در فریزر بگذارید.

در ظروف دربسته در یخچال تا چند ماه قابل نگهداری است.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!