فانی لند‌

علت و درمان و جلوگیری از ترک لب با سریع ترین روش ها • مجله تصویر زندگی

احساس ترک خوردن لب‌ها هنگام عطسه زدن یا خندیدن واقعا ناخوشایند است که در طول روزهای سرد بیشتر اتفاق می‌افتد. البته شما برای رهایی از ترک لب‌ها و خشکی نیازی نیست به اندازه یک فصل منتظر بمانید! با دانستن علت ترک خوردن لب و آشنایی با چند راهکار ساده می‌توانید در سردترین روزهای سال نیز لب‌هایی نرم و بدون ترک داشته باشید. در این مقاله قصد داریم ابتدا به بررسی دلایل ترک خوردن لب بپردازیم و سپس راه‌های درمان ترک لب را به شما آموزش دهیم تا در سریع‌ترین زمان ممکن خشکی پوست لب را از بین ببرید. اگر شما نیز با این مشکل رایج دست‌وپنجه نرم می‌کنید، این مقاله راهکارهای خوبی برای حل مشکلتان در اختیارتان قرار می‌دهد.

علت ترک خوردن لب؛ خشکی لب را جدی بگیرید!

ازآنجایی‌که پوست لب غدد چربی ندارد، همواره مستعد خشکی است که باعث ترک خوردن لب می‌شود. کمبود رطوبت نیز مزید بر علت شده و لب را با شرایط بدتری مواجه می‌کند. ازهمین‌رو اصلی‌ترین علت ترک خوردن وسط لب پایین را می‌توان کم‌آبی و کمبود رطوبت دانست. سایر دلایل ترک خوردن لب عبارت‌اند از:

آب‌وهوای سرد و خشکقرار گرفتن در معرض نور شدید خورشیدعادت به خیس کردن لب‌ها با زبانگاز گرفتن و کندن پوست لبننوشیدن آب کافیمصرف برخی داروهاابتلا به برخی بیماری‌ها مانند مشکلات کبدی

در پاسخ به سوال «کمبود کدام ویتامین باعث ترک گوشه لب میشود» باید بگوییم کمبود ویتامین‌های B و E باعث ترک خوردن و خشکی لب می‌شود.

راه‌های درمان ترک لب

در بسیاری از موارد، درمان ترک لب در خانه و با ساده‌ترین محصولات امکان‌پذیر است. در ادامه به بررسی روش‌های درمان فوری خشکی لب می‌پردازیم:

استفاده از بالم لب مناسب؛ درمان فوری خشکی لب

برای مراقبت از لب‌های خشک و ترک‌خورده، از بالم لب یا رژ لب‌های فاقد مواد تحریک‌کننده استفاده کنید. چنانچه هنگام استفاده از برخی محصولات، احساس سوزش یا ناراحتی در لب‌هایتان دارید، استفاده از آن را متوقف کنید. به‌عنوان مثال، از مصرف محصولاتی با ترکیباتی مانند کافور، اکالیپتوس، طعم‌دهنده‌های نعناع، مرکبات، مواد عطری، لانولین، منتول، اوکسی بنزون و سالیسیلیک اسید خودداری کنید.

بهترین محصولات مراقبتی لب معمولا حاوی مواد مغذی و ترمیم‌کننده‌ای نظیر روغن کرچک، سرامیدها، شی‌باتر، پترولاتوم، روغن کنف یا مواد ضدآفتاب مانند زینک اکسید هستند. استفاده از محصولات بدون عطر و ضد حساسیت، انتخابی ایده‌آل است.

استفاده از وازلین؛ بهترین پماد برای ترک لب

مرطوب نگه داشتن لب‌ها به جلوگیری از خشکی و ترک خوردن لب کمک می‌کند. اگر لب‌های خشک و ترک‌خورده‌ای دارید، حتما چند بار در روز و قبل از خواب، از وازلین روی لب‌ها استفاده کنید. مالیدن پماد روی لب‌ها در مقایسه با سایر روغن‌ها به حفظ بیشتر رطوبت روی لب‌ها کمک می‌کند.

لب‌ها نیز به ضدآفتاب نیاز دارند!

برای محافظت از لب‌ها در برابر آفتاب، قبل از خروج از خانه یک لایه ضخیم از بالم لب با SPF 30 یا بالاتر بزنید. حتی در فصل زمستان، محافظت از لب‌ها در برابر نور خورشید ضروری است، زیرا آفتاب می‌تواند لب‌های خشک و ترک‌خورده را بسوزاند و موجب تبخال شود. بالم لب‌های حاوی تیتانیوم دی‌اکسید یا زینک اکسید بهترین محافظان پوست لب هستند. توصیه می‌شود هر دو ساعت یک بار باید بالم لب خود را تجدید کنید، به‌ویژه زمانی که در فضای باز هستید.

به‌جای مرطوب کردن لب‌ها با زبان، آب بنوشید!

بسیاری از افراد تلاش می‌کنند با خیس کردن لب‌هایشان با زبان از خشکی لب‌ها بکاهند. درصورتی‌که این کار خشکی لب را تشدید می‌کند و رطوبت بیشتری از پوست لب می‌گیرد. اگر می‌خواهید لب‌هایتان دچار خشکی نشود، روزانه آب کافی بنوشید. بخش زیادی از پوسته پوسته شدن لب فقط ناشی از کم‌آبی بدن است. همچنین برای جلوگیری از خشکی لب‌ها ناشی از کمبود رطوبت می‌توانید هنگام خواب از دستگاه بخور استفاده کنید.

سیگار؛ قاتل رطوبت و آب بدن

به‌طور کلی سیگار و سایر دخانیات آب بدن را خشک می‌کنند و همین خشکی تاثیر شدیدی روی پوست مخصوصا پوست لب‌ها می‌گذارد. از طرفی دود تنباکو باعث تحریک پوست اطراف لب می‌شود و خشکی شدید را به همراه دارد. با سیگار کشیدن سایر مشکلات دهان و دندان از جمله آفت دهان و درد لثه نیز پدید می‌آیند.

لایه‌برداری لب‌ها را فراموش نکنید!

برای نرم کردن لب‌های خشک و ترک‌خورده، لایه‌برداری را فراموش نکنید. لایه مرده‌ای که روی لب‌ها قرار دارد، مانع از جذب موثر ترکیبات بالم لب می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از اسکراب‌های حاوی شکر یا جوش شیرین، پوست‌های مرده را به آرامی از بین ببرید. هنگام انتخاب اسکراب لب، بهتر است محصولی را انتخاب کنید که علاوه بر خاصیت لایه‌برداری، حاوی ترکیبات مرطوب‌کننده و تسکین‌دهنده نیز باشد تا لب‌های شما را نرم و لطیف نگه دارد.

از ترکیبات خانگی برای ترک لب استفاده کنید!

برای مرطوب کردن پوست لب و درمان ترک لب در خانه فقط کافی است خوراکی‌هایی مانند عسل، خیار و چای سبز را به مدت چند دقیقه روی لب‌هایتان قرار دهید. ژل آلوئه‌ورا نیز با خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی به بازگشت رطوبت از دست رفته کمک می‌کند.

با چند راهکار ساده از ترک خوردن لب جلوگیری کنید!

در این مقاله به بررسی دلایل خشکی پوست لب و راه‌های درمان ترک لب پرداختیم تا با روش‌هایی کم‌هزینه و آسان از شر این مشکل همیشگی خلاص شوید. اگر می‌خواهید هیچ‌وقت دچار خشکی لب‌ها نشوید، فقط کافی است روزانه آب کافی به بدنتان برسانید تا رطوبت لب‌ها حفظ شود. لایه‌برداری لب‌ها از سلول‌های مرده پوست، استفاده از کرم ضدآفتاب مخصوص لب، نکندن پوست لب و عدم تماس دست‌ها با لب و در نهایت ترک سیگار و دخانیات شما را برای همیشه از شر پوسته پوسته شدن لب‌ها راحت می‌کند.

منبع خبر

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!