فانی لند‌

فرصتی بی‌نظیر: سفر طعمی به قلب پلو مخلوط با نسیم عطر ترخون و شوید!

فراروـ  پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و… از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. پلوی مخلوطی که امروز می‌خواهیم آموزش آن را با شما به اشتراک بگذاریم، یک پلوی مخلوط خوشمزه و معطر است که از ترکیب برنج با ماش، ترخون، شوید و کوفته قلقلی تهیه می‌شود و غذایی بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید، در ادامه این مطلب با آموزش این پلوی مخلوط خوشمزه و هیجان‌انگیز همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج: ۴ پیمانه
ماش: نصف پیمانه
پیاز درشت: ۲ عدد
سیر تازه یا پیازچه خرد شده: ۱۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم
ترخون و شوید تازه و خرد شده: ۴۰۰ گرم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این پلوی خوشمزه ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه بریزید و یک عدد پیاز رنده شده را همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید، سپس کوفته قلقلی درست کنید و کوفته‌های آماده را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از این مدت زمان، کوفته قلقلی‌ها را سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود، سپس کمی زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید. حالا سبزی‌های خرد شده را همراه با سیر تازه یا پیازچه خرد شده داخل پیاز داغ بریزید و یک دقیقه تفت بدهید و بعد ماش پخته و کوفته قلقلی‌های سرخ شده را به ماهی تابه اضافه کنید و مواد را هم بزنید و چند دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد برنج را که از ۴ ساعت قبل خیس داده‌اید، آبکش کنید. کف قابلمه ته‌دیگ موردنظرتان را بچینید و مقداری از برنج را داخل قابلمه بریزید، حالا از مایه گوشتی کمی روی برنج بریزید و دوباره روی مواد برنج بریزید. این کار را تا جایی ادامه بدهید که برنج و مواد گوشتی تمام شود. حالا برنج را دمکنی بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه روی اجاق گاز بگذارید تا دم بکشد. در آخر برنج را هم بزنید و داخل ظرف سرو بکشید، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

۲ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۳ـ ماش یکی از انواع حبوبات و بومی کشور هندوستان است؛ اما در سایر نقاط جهان ازجمله در ایران نیز کشت می‌شود. ماش ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، به طوری که در هر پیمانه از آن ۱۶/۳ گرم پروتئین موجود است و از این‌رو منبع غنی تأمین پروتئین برای گیاه‌خواران محسوب می‌شود. ماش انواعی دارد که بعضی از آن‌ها ممکن است سنگی باشد؛ یعنی در فرآیند پخت هرگز نمی‌پزد. اگر ماش مرغوب را نمی‌شناسید، بهتر است قبل از پخت غذا یک پیمانه از آن را جداگانه بپزید و امتحان کنید. اگر دانه‌ها بعد از پخت سنگی و سفت نبود، می‌توانید با خیال راحت برای پخت غذا از آن استفاده کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!