قیمت سکه به محدوده حساس بانکمرکزی رسید؟
روند افزایشی کمسابقه نرخ طلا در معاملات جهانی در کنار نوسانات افزایشی قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر موجب رشد قیمت سکه طلا در معاملات بازار تهران شد. قیمت این کالای سرمایهای در بازار روز دوشنبه به سقف تاریخی خود یعنی رقم 56 میلیون و 85 هزار تومان رسید. بخش قابل توجهی از این رقم را حباب قیمتی سکه تشکیل داده است. اختلاف میان ارزش ذاتی و بهای تمام شده یک کالا یا خدمت را حباب قیمتی آن کالا یا خدمت میگویند.
به گزارش دنیای اقتصاد، عامل اصلی شکلگیری حباب قیمتی عدم تعادل میان عرضه و تقاضای کالا مورد بحث است. زمانی که حجم تقاضا بیشتر از عرضه باشد خریداران حاضرند با ارقامی بالاتر از ارزش ذاتی اقدام به خرید کنند. سکههای حال حاضر در بازار به دو دسته ضرب سال 1386 و ضرب قبل از سال 1386 تقسیم میشوند. سکههایی که پیش از سال 1386 ضرب شدهاند حباب قیمتی ندارند و بهای آنها صرفا بر اساس ارزش ذاتی آنها معامله میشود. علاوهبر آن درصورت ضرب سکههای طلا با تاریخ جدید حباب سکههای ضرب 1386 نیز تخلیه خواهد شد.
روند قیمت قطعات مختلف سکه در بازار معاملات روز سهشنبه کاهشی بود. تحلیلگران این افت نرخ را ناشی از سیگنال جدید بانکمرکزی مبنی بر ضرب سکه با تاریخ جدید میدانند. میل به خرید معاملهگران پس از انتشار این سیگنال به شکل چشمگیری کاهش یافت؛ بهصورتی که هر قطعه سکه طلا طرح جدید در معاملات عصر روز سهشنبه با یک میلیون و 585 هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین در رقم 54 میلیون و 500 هزار تومان معامله شد.
نیم و ربعسکه نیز در عصر دیروز افت نرخهای قابل توجهی را تجربه کردند. نیمسکه با حدود 800 هزار تومان کاهش در رقم 29 میلیون تومان معامله شد. ربعسکه نیز افت ارزش 600 هزار تومانی را تجربه کرد و به رقم 18 میلیون و 800 هزار تومان رسید. رشد ارزش گرم طلای 18 عیار در معاملات روز گذشته گواه دیگری بر کوچک شدن حباب سکه است. تحلیلگران معتقدند درصورتی که بانک مرکزی به این وعده عمل نکند از میزان اعتماد فعالان به بازارساز کاسته شده و حباب سکه مجددا بزرگ خواهد شد.
دلار در کانال 65
قطار افزایشی دلار به ایستگاه 65 رسید. روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با رشد هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم 65 هزار و 550 تومان معامله شد. یورو نیز با 800 تومان رشد ارزش در رقم 71 هزار تومان بهفروش رسید. تحلیلگران همچنان اصلیترین عامل نوساندهنده به معاملات ارزی را ریسک گسترش درگیریهای منطقهای میدانند.