فانی لند‌

لازانیای اسفناج: طعم بهشت در یک ظرف سبک و لذیذ

فراروـ  لازانیا نوعی پاستای ورقه‌ای، پهن و مسطح است و یکی از قدیمی‌ترین انواع پاستا به شمار می‌رود. خمیر لازانیا در واقع همان خمیر پاستاست که آن را به صورت ورقه‌های پهن تهیه می‌کنند. لازانیا امروز یکی از غذا‌های خوشمزه و پر طرفدار بین المللی است که در تمان نقاط جهان تهیه و سرو می‌شود؛ همچنین لازانیا در میان کودکان نیز یک غذای پر طرفدار است. ورقه‌های لازانیا به صورت آماده، خشک و کارخانه‌ای مانند ماکارنی در تعداد انبوه تولید می‌شوند و در اشکال گوناگون داخل سوپر مارکت‌ها و فروشگاه‌ها موجودند. لازانیا معمولا به صورت لایه به لایه با مواد گوشتی و پنیر پیتزا داخل فر تهیه می‌شود که در این صورت خیلی سنگین و پرکالری هستند. لازانیای اسفناج و قارچ یکی از انواع لازانیا‌های خوشمزه و سبک است که از ترکیب اسفناج با قارچ، سینه مرغ، شیر و پنیر پیتزا تهیه می‌شود و به همین دلیل بسیار سبک و خوشمزه است. اگر دوست دارید این لازانیای ویژه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش لازانیای اسفناج همراه ما باشید.

مواد لازم

سینه مرغ: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
قارچ: ۲۰ عدد
اسفناج پاک شده: نیم کیلو
شیر: یک و نیم لیوان
کره: ۲۰ کرم
لازانیا پیش‌پخت: ۱ بسته
پنیر پیتزا کم چرب: نصف لیوان
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویه لازانیا: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این لازانیای خوشمزه ابتدا سینه مرغ را همراه با یک عدد پیاز، چوب دارچین، کمی نمک و زردچوبه و آب بپزید و بعد از پخت، سینه مرغ را ریش ریش کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعدی قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و بدون اضافه کردن روغن، اجازه بدهید قارچ آب بیندازد و با آب خودش کمی نرم شود. وقتی آب قارچ کشیده شد، کره و سیر رنده شده را اضافه کنید و بعد اسفناج خرد شده را داخل ماهی تابه بریزید. اسفناج هم مانند قارچ آب می‌اندازد، پس صبر کنید تا آب اسفناج هم کشیده شود و بعد شیر و آرد را اضافه کنید و مواد را هم بزنید، سپس کمی نمک، فلفل و ادویه لازانیا روی سس بریزید و مواد را خوب هم بزنید و بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد، اجاق گاز را خاموش کنید.

در مرحله بعد ظرف موردنظرتان را آماده کنید و دو قاشق از سس آماده را کف ظرف بریزید و پخش کنید، سپس چند ورق لازانیای پیش پخته را روی مواد بچینید. حالا روی ورقه‌های لازانیا دو قاشق از سس را بریزید و پخش کنید، سپس کمی مرغ ریش ریش شده و کمی پنیر پیتزا بریزید و دوباره چند ورق لازانیا روی مواد بچینید. این کار را تا جایی که ظرف پر شود، ادامه بدهید. لایه آخر روی ورقه‌های لازانیا از سس قارچ و اسفناج بریزید و مقداری پنیر پیتزا بریزید. حالا ظرف لازانیا را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید تا بپزد و روی لازانیا طلایی شود. در این مرحله لازانیای اسفناج خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر‌های دیگر ارائه می‌شود. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین‌های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می‌شود که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم‌تر جذب بدن شوند. از ویژگی‌های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. همچنین یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ‌وجه پس از پخت روغن پس نمی‌دهد. برای خوشمزه‌تر شدن پیتزا و هر نوع غذا همیشه سعی کنید از ترکیب چند نوع پنیر پیتزا با هم استفاده کنید.

۲ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است؛ همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه‌های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خوراک قارچ خامه‌ای بهتر است از قارچ‌های ریز و دکمه‌ای استفاده کنید و قارچ را به صورت درسته داخل خوراک بریزید.

۳ـ همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!