«ماملە ۲۰۲۵» به «علی اکبر مرادی» رسید – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: علی اکبر مرادی هنرمند عرصه موسیقی کرمانشاه و از چهرههای برجسته فرهنگی ایران جایزه هنرمند سال را از سوی مرکز «مامله» به خود اختصاص داد.
به گزارش سینماپرس، مرکز ماملە در بیانیەای رسمی اعلام کردە است: “در ادامە فعالیت سالانە مرکز ماملە برای انتخاب هنرمند سال، تصمیم بر آن شد کە جایزە سالانە ماملە برای سال ۲۰۲۵ بە استاد علیاکبر مرادی اهداء شود”.
مراسم اهدای جایزە ماملە کە ۱۶ سال است توسط این مرکز برگزار میشود، هر سال بە یک هنرمند یا گروه موسیقی کُردی کە در زمینە هنر و موسیقی کُردی برجستە باشند، اهدا میشود.
مراسم اهدای رسمی این جایزه قرار است اسفندماه امسال در شهر مرزی مریوان از توابع استان کردستان برگزار شد.
طی سالهای گذشتە این جایزە بە هنرمندان و گروههای موسیقی کُوردی از جملە مظهر خالقی، عباس کمندی، قاله مره و چند هنرمند دیگر اهدا شده است.
شایان ذکر است کە علیاکبر مرادی سال گذشتە در سلیمانیە عراق بە پاس تلاش و خدماتش در زمینە هنر و موسیقی کُردی جایزە زرین «بلە» را دریافت کرد.
علی اکبر مرادی طی گفتگو با ایرنا در مورد چگونگی انتخابش به عنوان هنرمند سال از سوی مرکز مامله توضیح داد که خانواده مرحوم استاد «محمد ماملی» از ۱۶ سال پیش هر سال در روز سوم بهمن ماه به مناسبت سالگرد درگذشتش مراسمی با عنوان جایزه مامله برگزار میکنند که سالهای قبل این جایزه به بزرگان ادب و هنر کُرد تعلق گرفت.
این موسیقی دان کُرد اهل دالاهو کرمانشاه در ادامه افزود: از سوی خانواده مرحوم استاد مامله تماس گرفتند که امسال این جایزه را به بنده اهدا کنند که ابتدا امتناع کردم و عرض کردم که کسانی دیگری هستند که سنشان از من بیشتر است و از اساتید پیشکسوت دیگر اهدا کنند.
به گفته علی اکبر مرادی قرار است این مراسم نیمه اسفند ماه آینده در شهر مریوان استان کردستان برگزار شود.
وی از خانواده مرحوم استاد محمد ماملی به خاطر این انتخاب و توجه به بزرگان عرصه فرهنگ و هنر کُردی قدردانی کرد.
علیاکبر مرادی در سال۱۳۳۶ در شهرستان دالاهو تابع کرمانشاه متولد شد و از سن ۶ سالگی با راهنمایی پدر و پدربزرگش بە نواختن تنبور پرداخت.
مرادی بە عنوان حافظ و امانتدار مقامهای تنبور شناخته میشود. او تاکنون دهها کنسرت گروهی در کشورهای مختلف جهان برگزار کردە و بە صورت انفرادی نیز چندین اثر منتشر کردە است؛ همچنین در زمینە آموزش و پژوهش نیز نقش مؤثری داشتە و چندین اثر بە زبان انگلیسی در خارج از کشور بە چاپ رساندە است.
مرادی تمام درآمد آلبومهای مقامهای تنبور و پاداش بازنشستگی خود را کە از وزارت آموزش و پرورش دریافت کرد، بە همراه تمام مبلغ فروش زمینهای ارث پدری صرف ساخت “خانە تنبور” در روستای “بانزلان” کرمانشاه کردە است.