معرفی بهترین گلهای آپارتمانی برای تکثیر در خانه
سلب مسئولیت: فانی لندصرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و
تحریریه مسئولیتی
درباره محتوای آن ندارد.
تکثیر گلهای آپارتمانی در خانه سادهتر از اسمش است. یک قیچی، کمی آب، کمی خاک و کمی صبر کافی است تا بتوانید خانه یا محل کار خود را با گیاهان بیشتر و هزینهای کمتر زیباتر و شادابتر کنید. زاموفیلیا، پتوس، آگلونما، پتوس، سانسوریا و گل برگقاشقی بهترین گلهای آپارتمانی برای تکثیر در خانه هستند که با روشهای تکثیر ساده میتوانند گلدانهای شما را پر کنند. در این مطلب به بررسی این گلهای آپارتمانی و روش تکثیر گیاهان آپارتمانی میپردازیم.
معرفی گلهای آپارتمانی که در خانه به راحتی تکثیر میشوند
گیاهان آپارتمانی به دلیل مقاومت بالا و سازگاری با محیطهای کمنور مثل محل کار و خانه، بهراحتی تکثیر میشوند. بهترین گلهایی که بهسادگی در خانه تکثیر میشوند عبارتند از:
پتوس (Pothos)
اگر گیاهی به نور زیادی احتیاج نداشته باشد، پس میتوان حدس زد که تکثیر آن در خانه یا محل کار سخت نیست. پتوس هم از این دسته گیاهان سازگار با محیط بسته است. کافی است قلمههایی از ساقه پتوس را بردارید و برگهای پایینی آن را با قیچی جدا کنید و قلمهها را در آب بگذارید؛ بهطوری که برگهای قلمه در آب قرار نگیرد. پس از مدتی این قلمهها ریشهدهی میکنند و سپس کافی است آن را در خاکی که در گلدان ریختهاید، بکارید و از آن مراقبت کنید تا قوام بگیرد.
آگلونما (Aglaonema)
آگلونما گیاهی است با برگهای چشمنواز ولی با تکثیر آسان. تکثیر آگلونما هم مانند سایر گلهای آپارتمانی است. آگلونما را با قلمهزدن در خاک تکثیر کنید؛ چرا که احتمال دارد قلمه این گیاه در آب گندیده شود. کافی است قلمه را در خاک قرار دهید، آن را آبیاری کنید و یک پلاستیک با چند سوراخ روی آن قرار دهید. ترجیحا تکثیر را در فصل بهار انجام دهید؛ خاک را مرطوب نگه دارید و پس از چند هفته شاهد ریشهدهی قلمههای آگلونما خواهید بود.
سانسوریا (Sansevieria)
سانسوریا گیاهی است که به شما این امکان را میدهد با تکثیر ساده آن در خانه، کلکسیون گلهای آپارتمانی خود را تکمیل کنید. قلمه سانسوریا هم در خاک و هم در آب بهمانند روش گیاهان قبلی قابل تکثیر است.
بهترین روش تکثیر آن از طریق خاک است؛ کافی است برگی از آن را به چند تکه تقسیم کنید، در خاک قرار دهید و بهصورت هفتگی آبیاری کنید. پس از گذشت حدود یک ماه، قلمههای این گل آپارتمانی ریشه میدهند. همچنین روش تقسیم بوته هم برای تکثیر سانسوریا پیشنهاد میشود.
گل قاشقی (Peperomia)
گل قاشقی یا برگ قاشقی هم بهمانند سایر گلهای آپارتمانی تکثیر سادهای دارد. فصل بهار زمان مناسبی برای تکثیر آن است؛ چراکه دوره رشد این گیاه در این فصل خواهد بود. کافی است از ساقه گلقاشقی قلمه بگیرید و در خاک قرار دهید و همواره خاک را مرطوب نگه دارید. پس از گذشت حدود یک ماه، قلمهها ریشه میدهند.
زاموفیلیا (ZZ Plant)
یک لیوان آب با کمی نور به زاموفیلیا بدهید، خودش رشد میکند. تکثیر ساده زاموفیلیا برای افراد تازهکار انتخاب مناسبی محسوب میشود. تکثیر زاموفیلیا هم از طریق قلمه برگ یا ساقه و هم با تقسیم ریزوم ریشه بهراحتی در خانه یا محل کار انجام میشود. در روش قلمهگیری، همچون پتوس قلمه را در آب قرار دهید و هفتهای یک بار آب آن را تعویض کنید تا قلمه ریشه دهد. در نهایت، قلمه آماده کاشتن را در گلدان بکارید و آن را بهقدر کافی آبیاری کنید.
روشهای تکثیر گیاهان آپارتمانی
همانگونه که در قسمت قبل خواندید، روشهای مختلفی مانند قلمهزنی، تقسیم ریشه و سایر روشها برای تکثیر گیاهان آپارتمانی وجود دارد که در این قسمت بهصورت اختصاصی به آنها اشاره میکنیم:
قلمهزنی
رایجترین روش تکثیر گیاهان آپارتمانی، قلمهزنی است. در قلمهزنی بخشی از ساقه یا برگ گیاه مادر را از آن جدا کنید و در آب یا خاک قرار دهید. زاموفیلیا و پتوس بهراحتی از این طریق تکثیر میشوند.
تقسیم ریشه
در روش تقسیم ریشه، ریشههای گیاه اصلی را به چندین قسمت تقسیم کنید و هریک را در گلدان جداگانه بکارید و از آن مراقبت کنید. سانسوریا از جمله گیاهان آپارتمانی است که با این روش بهراحتی تکثیر میشود.
بذر
اگر هیچیک از روشهای بالا را انجام ندادید یا نتیجه ندادند، میتوانید با داشتن بذر گیاه آپارتمانی و کاشتن آن در یک گلدان، آن را تکثیر کنید. البته این روش در مقایسه با سایر روشها به مدتزمان بیشتری برای نتیجهگرفتن احتیاج دارد. بذر گلهای آپارتمانی را میتوانید بهراحتی از گلخانههای سطح شهر خریداری کنید.
جمعبندی
بهترین گلهای آپارتمانی برای تکثیر در خانه را در این مقاله به شما معرفی کردیم. زاموفیلیا، پتوس، آگلونما و سایر گلهایی که در این مقاله به آنها اشاره شد، با روشهای سادهای مانند قلمهزنی یا تقسیم ریشه، قابل تکثیر در خانه یا محل کار شما هستند. با تکثیر این گیاهان، هم فضای سبز خانه را گسترش میدهید، هم انرژی محیط و خودتان را بالا میبرید و هم در هزینههای اضافی صرفهجویی میکنید.