فانی لند‌

مکان احتمالی کشتی نوح روی نقشه 3 هزار ساله بابلی ها

دانشمندان به تازگی توانسته‌اند قدیمی‌ترین نقشه جهان را که حدود ۳ هزار سال پیش روی لوحی سفالی حک شده، رمزگشایی کنند. این نقشه مکان احتمالی «کشتی نوح» را نشان می‌دهد.

این لوح بابلی باستانی که به «ایماگو موندی» معروف است، نموداری دایره‌ای شکل دارد و از خط میخی برای توصیف خلقت اولیه جهان استفاده کرده است.

پژوهشگران موزه بریتانیا در ماه گذشته اطلاعات رمزگشایی‌شده را فاش کردند و با بررسی‌های بیشتر ارجاعاتی به داستان‌های کتاب مقدس مسیحیان را یافتند.

پژوهشگران با دنبال کردن نشانه‌های روی این لوح، به مکانی به نام «اورارتو» رسیدند؛ محلی که بر اساس شعری باستانی از بین‌النهرین، مردی همراه با خانواده‌اش یک کشتی‌ را به آنجا رسانده‌ تا حیات را حفظ کند. این منطقه در زبان آشوری معادل «آرارات» است، نام کوهی که گفته شده نوح در آنجا کشتی خود را به ساحل رسانده است.

دکتر اروینگ فینکل، کیوریتور یا نمایشگاه‌گردان موزه بریتانیا، اظهار داشت که این لوح نشان می‌دهد این داستان بابلی و کتاب مقدس، هر دو به یک داستان تاریخی اشاره دارند.

«ایماگو موندی» که در سال ۱۸۸۲ در عراق امروزی کشف شده، محققان را سال‌ها مجذوب خود کرده است. متن روی این لوح به خط میخی نوشته شده و توسط بابلی‌ها برای ثبت رویدادهای نجومی، پیش‌بینی آینده و نقشه‌برداری از جهان استفاده می‌شد.

در بخش مرکزی این نقشه، بین‌النهرین قرار دارد که با دایره‌ای احاطه شده که نماد «رود تلخ» است و در آن زمان تصور می‌شد که این رود کل جهان را در بر گرفته است.

اگرچه این لوح به مرور زمان آسیب دیده، اما در اصل هشت مثلث داشته که پژوهشگران آن را به عنوان نمادی از کوه‌ها شناسایی کرده‌اند که در پشت لوح هم توصیف شده‌اند.

در نسخه بابلی داستان نوح، خداوند سیلی را می‌فرستد که تمام بشر را به جز اوتنپیشتیم و خانواده‌اش نابود می‌کند. آن‌ها طبق فرمان خداوند کشتی‌ می‌سازند و آن را با حیوانات پر می‌کنند.

داستان سیل گیلگمش از لوح‌های سفالی‌ شناخته شده که قدمتی در حدود ۳ هزار سال دارند، در حالی که داستان سیل کتاب مقدس به حدود ۵ هزار سال پیش باز می‌گردد.

هرکسی که مسیر «اورارتو» را طی می‌کرد، می‌توانست بقایای کشتی چوبی نوح را روی کوه ببیند، مشابه آنچه که در کتاب مقدس آمده است.

طبق کتاب مقدس، کشتی پس از سیلی ۱۵۰ روزه که همه زمین و موجودات زنده‌ای که خارج از کشتی بودند را غرق کرد، در کوه‌های «آرارات» ترکیه به گل می نشیند.

این کوه قله‌ای دارد که گفته می‌شود از نظر شکل و ابعاد با کشتی نوح مطابقت دارد. این کشتی طبق روایت‌های موجود، ۳۰۰ ذراع طول، ۵۰ ذراع عرض و ۳۰ ذراع ارتفاع داشته که معادل ۱۵۶ متر طول، ۲۶ متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع است.

نظریه به گل نشستن کشتی نوح روی کوه آرارات همواره مورد بحث بوده است. بعضی از دانشمندان معتقدند که این ساختار به‌طور طبیعی شکل گرفته، در حالی که برخی دیگر باور دارند که منشأ آن قدرتی ماورایی است.

اعضای یک تیم پژوهشی به سرپرستی دانشگاه فنی استانبول سال‌ها در حال کاوش در این کوه بوده‌اند و در سال ۲۰۲۳ اعلام کردند که خاک رس و بقایای موجودات دریایی را پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهند انسان‌ها در این منطقه حدود ۳ الی ۵ هزار سال پیش حضور داشته‌اند.

با این حال، به گفته دکتر اندرو اسنلینگ، زمین‌شناس معتقد به نظریه زمین جوان، کوه آرارات نمی‌تواند محل به گل نشستن کشتی نوح باشد، چراکه این کوه پس از پایین رفتن آب‌ سیل شکل گرفته است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!