فانی لند‌

نقره‌داغ شدن در انتظار مشترکان بی‌توجه به مدیریت انرژی

به گزارش تجارت نیوز،

 این روزهای بحث ناترازی انرژی به بحث روز تبدیل شده و همه‌جا سخن از ضرورت اصلاح رویه بدمصرفی است.

شدت مصرف انرژی در کشور به گفته کارشناسان انرژی، از میانگین‌های جهانی بسیار بالاتر است و همین موضوع ضرورت توجه جدی به مدیریت مصرف را دوچندان می‌سازد.

بر همین اساس برای مدیریت مصرف در بخش برق قرار است با اعمال تعرفه مشترکان به سمت مدیریت بهینه سوق داده شوند.

در همین زمینه، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیرو برق به‌تازگی با اشاره به اینکه مصرف برق ۷۵ درصد مشترکان خانگی در سطح الگوهای تعیین شده است، خاطرنشان‌کرد: افزایش قیمت برق پلکانی فقط مشمول کسانی است که مصارف برق بیشتر از الگو داشته باشند و قبض برق سایر مشترکان تغییر چندانی نخواهد داشت.

«مصطفی رجبی مشهدی» افزایش قیمت برق را مطابق قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق فقط برای مشترکان خانگی با مصرف بیشتر از الگو دانست که این افزایش سالیانه و به‌صورت پلکانی برای این دسته از مشترکان اعمال می‌شود.

وی با تاکید بر عدم افزایش قیمت برق مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند، گفت: هم اکنون اغلب مشترکان خانگی همچنان برق یارانه‌ای دریافت می‌کنند و صورت‌حساب برق آنها کمتر از ۵۰ هزار تومان است.

مدیرعامل توانیر، افزایش پلکانی قیمت برق برای مصارف بالای الگو را بر اساس ضرایب قانونی حدود ۲۰ درصد عنوان کرد که متناسب با هزینه تأمین برق است.

وی، مجموع مشترکان برق را ۴۲ میلیون مشترک برشمرد که ۳۲ میلیون مشترک در بخش خانگی است و ۲ درصد مشترکان خانگی (حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار مشترک) تا ۲۰ برابر الگو، انرژی مصرف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به این که الگوی مصرف برق همواره پس از تابستان از ۳۰۰ به ۲۰۰ کیلوات ساعت تغییر می‌کند، گفت: نرخ برق برای مصارف زیر الگو یارانه‌ای و برای مصارف بیش از الگو پلکانی افزایشی است.

رجبی مشهدی درعین‌حال به پر مصرف‌ها توصیه کرد رفتار مصرفی خود را اصلاح کنند، زیرا در صورت ادامه بد مصرفی، در اولویت محدودیت و قطعی برق در ایام اوج بار شبکه قرار می‌گیرند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز هم از افزایش تعرفه برای مشترکان پر مصرف خبر داد.

«سعید توکلی» در جمع خبرنگاران افزود: تعرفه برای این مشترکان به‌گونه‌ای خواهد بود که «آنها را قلقلک خواهد داد».

منبع :

ایرنا

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!