نیازمند «مطالبه‌گری» در راستای «تولید محتوای رسانه ملی» هستیم! – اخبار سینمای ایران و جهان

نیازمند «مطالبه‌گری» در راستای «تولید محتوای رسانه ملی» هستیم! – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: مدیر شبکه دو با اشاره به نیازسنجی نسبت به مخاطب امروز بیان کرد که باید دید مخاطب چه می خواهد و چرا فلان شخصیت معروف را به دیگران ترجیح می‌دهد؟

به گزارش سینماپرس، حامد بامروت‌نژاد مدیر شبکه دو سیما در نشستی با مجموعه‌ای به نام اعضای نهضت اجتماعی جوانان درباره فضای رسانه های امروز سخن گفت و بیان کرد: کشور ما قهرمانان ملی متعددی داشته که در مسیر اهداف والای خود کارهای بزرگی انجام دادند؛ اما نباید نقش ویژه مردم در این عرصه را فراموش کرد.

وی افزود: در عصر امروزِ کشور نباید آنقدر درگیر قهرمان‌پروری شویم تا از اهمیت حضور عمومی مردم در میدان عمل غافل شویم؛ افراد بسیاری هستند که در یک جامعه مثلاً ۳۰ هزار نفری، کارهای بزرگی انجام داده و برای بسیاری اشتغال ایجاد کردند.

مدیر شبکه دو سیما عنوان کرد: بایستی بازتاب رسانه‌ای مثبت داشته باشیم. در سال های گذشته اتفاقات مثبت بسیاری رقم خورده اما به دلیل عدم بازتاب رسانه‌ای، مغفول مانده و دیده نمی‌شوند لذا باید آگاه بود تا ضعف در اطلاعات و عملیات رسانه‌ای درست مانند اتفاقات اخیر سوریه که با پمپاژ رسانه‌ای شروع شد، منجر به واگذاری میدان عمل نشود.

بامروت نژاد تشریح کرد: نیازمند مطالبه‌گری در راستای تولید محتوای رسانه ملی هستیم؛ باید نیاز مخاطبان را بسنجیم و ببینیم چه می‌خواهند و چرا فلان شخصیتِ معروف را نسبت به دیگران ترجیح می‌دهند. به عبارتی دیگر خوراک رسانه‌ای مردم‌پسند، نیاز امروزِ شبکه‌های ملی بوده و نیازمند جهت‌دهی به تولیدات خود هستیم. رسانه ملی باید فضای ذهنی جامعه را شکل دهد.

مدیر شبکه دو سیما به قرائت بخشی از سخنان مقام‌معظم رهبری، خطاب به صاحب‌منصبان رسانه‌ ملی پرداخت و گفت: رسانه ملی، صدای جمهوری اسلامی بوده و مقاصد و معارف انقلاب نیز، محتوای این صدا است لذا اگر این مقاصد و معارف به طور مناسب انتقال یابد، شما [مدیران رساانه ملی] خواهید توانست، فضای ذهنی جامعه را شکل دهید.

وی ادامه داد: این آرایش ذهنی، مقدمه‌ای برای تحقق اهداف و مقاصد است لذا باید ذهنیت جامعه را آرایش انقلابی داده و مواقف و مقاصد انقلاب را در ذهن مردم تثبیت دهید و روی نیروی انسانی رسانه، توجه ویژه داشته باشید. مدیران، مجریان و برنامه‌سازان باید فهم درست از مقاصد داشته باشند از این رو التزام حقیقی از مقاصد و معارف داشته و توانایی ترجمه رسانه‌ای داشته باشند. باید به فرم ایده‌آل تولید محتوا دست یابیم.

بامروت نژاد درباره تولید محتوای مخاطب‌پسند عنوان کرد: ما باید به فرم‌های ایده‌آل در تولید محتوای رسانه ملی دست یابیم برای مثال نمی‌شود یک مادر شهید را برای برنامه رسانه ملی دعوت کرد و فضا و فرم و محتوای حضور او را به مانند حضور یک سلبریتی مشهور تعریف کرد.

وی بیان کرد: ترجمه رسانه‌ای یعنی اینکه بدانیم هرچیزی را چگونه باید روایت کنیم؛ حضور یک شاعر، سلبریتی یا یک مادر شهید هر کدام نیازمند یک قابِ مشخص است. در کارهای رسانه‌ای باید بدانیم که چه‌کار انجام دهیم تا افرادِ مدنظر ترغیب به حضور در رسانه شوند و این محتوای ما در عین حفظِ چهارچوب و فرم خود، مردم‌پسند نیز باشد.

با مروت نژاد افزود: نیازمند درک و فهم تکنیکِ روایت هستیم. باید با آگاهی از تکنیک روایت رسانه‌ای، از تولید محتوای خام پرهیز کرده و ترجمه‌ای مشخص و با مصداق عینی آن ارائه دهیم.

وی اظهار کرد: روایت، باعث ایجاد شخصیت و حس دادن به مخاطب است و باید بدانیم که راوی صرفاً یک فرد یا ابزار نبوده بلکه یک فرم مطلوب برای توزیعِ ایده و جزییات آن است، نه توانایی در روایت‌گری.

مدیر شبکه دو سیما در پایان اظهار کرد: برای مثال یکی از دلایل موفقیت برخی برنامه‌های طنز و مفرح مثل «خندوانه» در سال‌های گذشته، اضافه کردن عنوان و جزییات در بخش متفاوتی از فرمِ روایت رسانه‌ای بوده است و همه این حرف‌ها باید تبدیل به فضای هنری-رسانه‌ای شود و تک‌تک افرادِ مشغول در این حوزه باید وارد میدان عمل شده و در بحث تولید محتوای رسانه‌ای، به پشت میز نشستن بسنده نکنند.

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها