هنوز برخی از کسانی که باعث «ممنوعالکاری» و «ممنوعالخروجی» و «بیکار کردن هنرمندان» در دولت گذشته بودند «برکنار» نشدهاند! – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: تهیهکننده مجرمی است که مشخصا در پی فتنه ۱۴۰۱ بارها مواجهه مستقیم خود با قوانین جمهوری اسلامی را به معرض ظهور رساند و با تولید آثار غیرقانونی و … حالا بجای پاسخگویی در برابر مراجع قضایی و ابراز ندامت از عملکردهای خلاف قانون خود به صورتی طلبکارانه مدعی شده است: انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وظایف اطلاعاتی امنیتی خود به سویی برگردد و تبدیل به مرکز فرهنگی شود. آقای صالحی و زیرمجموعه معاونت سینمایی، باید دقت بیشتری داشته باشند تا افرادی که در دولت گذشته بسیاری از هنرمندان را ممنوعالکار کرده بودند و در این زمینه فعال بودند، سریعتر برکنار شوند.
به گزارش سینماپرس، غلامرضا موسوی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: وضعیت سینما طی سالیان اخیر به شکلی پیش رفته که تنها نوع خاصی از فیلم توانسته با مردم ارتباط برقرار کند. ژانرهای متعدد سینمایی ما، در حال از بین رفتن است اما باید امیدوار بود چراکه شورای پروانه فیلمسازی تغییر کرده و افراد جدیدی که منصوب شدند، افراد صالحی هستند.
وی افزود: سیدعباس صالحی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد، یکی از انتخابهای خوب بوده، درچند سال گذشته بسیاری از هنرمندان در زمینههای مختلف ممنوعالخروج و ممنوعالکار شده بودند و تنها گونه خاصی از افراد میتوانستند کار کنند.
به گفته این تهیه کننده سینما: انتخاب معاون سینمایی هم انتخاب خوبی بوده اما هنوز برخی از کسانی که باعث ممنوعالکاری و ممنوعالخروجی و بیکار کردن هنرمندان در دولت گذشته بودند، برکنار نشدهاند.
موسوی با تاکید بر نقش فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وظایف اطلاعاتی امنیتی خود به سویی برگردد و تبدیل به مرکز فرهنگی شود. آقای صالحی و زیرمجموعه معاونت سینمایی، باید دقت بیشتری داشته باشند تا افرادی که در دولت گذشته بسیاری از هنرمندان را ممنوعالکار کرده بودند و در این زمینه فعال بودند، سریعتر برکنار شوند.
این تهیهکننده سینما درباره وضعیت ممنوعالکاری هنرمندان گفت: بسیاری از هنرمندان دیگر ممنوعالکار نیستند اما رفع ممنوعالکاری بسیاری از آنها رسما اعلام نشده است.
تهیه کننده «پارک وی» درباره برگزاری دوباره جشنواره جهانی فجر و تفکیک بخش بینالملل فجر توضیح داد: بزرگترین اقدامی که انجام شد و انجمن تهیهکنندگان مستقل نیز آن را تایید کرد، تفکیک بخش ملی و بینالملل جشنواره فیلم فجر بود. این دو بخش وقتی با هم برگزار میشوند، جشنواره بینالملل هیچ بُردی نخواهد داشت. یکی از مزایای حضور رائد فریدزاده همین بود که در اولین اقدام، این دو جشنواره را از هم تفکیک کرد.
وی افزود: این تفکیک درست است، چراکه جشنواره بینالملل همیشه زیر سایه جشنواره ملی مغفول میماند و مخاطب نیز در آن بازه زمانی برگزاری جشنواره فجر، به دنبال فیلم و سینمای ایرانی است.
موسوی با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر نیز تغییرات عمدهای خواهد داشت، توضیح داد: امسال جشنواره فیلم فجر با توجه به انتخاب منوچهر شاهسواری تغییرات عمدهای خواهد داشت؛ با این حال هنوز فیلمهایی که تولید شده، محصول دولت سیزدهم است و تازه از دو هفته گذشته به برخی فیلمهای جدید پروانه ساخت داده شده است.
تهیه کننده «قرمز» حضور هنرمندان در جشنواره فیلم فجر را امیدوارانه دانست و افزود: حضور هنرمندان در جشنواره نیز به شیوهای متفاوت رقم خواهد خورد چراکه جشنواره سه سال گذشته از منظر حضور هنرمندان و اقبال آنها، غیرقابل قبول بود اما امیدوارم هنرمندان با وجود تغییر دبیر، این جشنواره را بیشتر برای خود بدانند و در آن بیشتر مشارکت کنند.