هیجان بازار ارز مقطعی است؟
علی اصغر زبردست، اظهار داشت: تجربیات دو سال اخیر نشان داده نوسانات ارزی ناشی از تنشهای منطقهای در صورت بازگشت دوباره آرامش، خیلی زود کاهشی خواهد شد.
به گزارش مهر، وی با توجه به تجاوز محدود و ناکام رژیم صهیونیستی به کشورمان و موج جدید نوسانات در بازار ارز گفت: ما در دو سال گذشته بارها با توجه به رخدادهای سیاسی و امنیتی داخلی و خارجی با نوسانات ارزی متعددی روبرو بودیم که تمامی این اتفاقات در یک مورد مشترک بود. این نقطه مشترک نیز همان مقطعی بودن نوسانات افزایشی است که بارها شاهد آن بودیم؛ بهطوری که بعد از افزایش سریع و هیجانی قیمت دلار، بلافاصله با کاهش قیمت مواجه بودیم که این نوسانات نیز در نهایت بیشتر از یک هفته بهطول نمیانجامید.
وی گفت: بیتردید اینبار هم با توجه به تنشهای هفته گذشته حدس زده میشد که بازار ارز با همان موجهای هیجانی و کاذب همراه شود که امیدوارم این نوسانات خیلی زود با کم شدن اتفاقات سیاسی و امنیتی منطقه روند کاهشی پیدا کند. یادمان است که چندی پیش در شب انجام عملیات وعده صادق ۲ نیز تا ساعات بامدادی روز بعد، شاهد افزایش قیمت دلار تا ۶۹ هزار تومان هم بودیم که این موج هیجانی به سرعت تخلیه شد و دلار دوباره به کانالهای قبلی بازگشت.
این فعال اقتصادی به لزوم حمایتهای بیش از پیش دولت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان اشاره کرد و گفت: هر چند نوسانات ارزی اخیر مقطعی خواهد بود و ممکن است دوباره با کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به کانالهای قبلی همراه باشیم، اما دولت نیز باید در این شرایط حمایت بیشتری از فعالان اقتصادی و تجار و صادرکنندگان داشته باشد تا همین نوسانات مقطعی هم نتواند ضربه زیادی به اقتصاد کشور بزند.
زبردست در پایان تاکید کرد: مطمئناً مردم در چنین شرایطی نباید با تحت تأثیر قرار گرفتن فضاسازی دلالان اقدام به سرمایه گذاری در بازار ارز و طلا کنند. پیش از این هم بارها شاهد بودیم بسیاری از افراد ناآگاه با همان اندک سرمایههای خود بدون هیچ اطلاعی از امور اقتصادی وارد بازار ارز شدند و بعد از چند روز، بخش اعظمی از سرمایه خود را از دست دادند. در نتیجه نباید در چنین شرایطی به بازارهای غیر رسمی ارز ورود کرد؛ بلکه بهتر است در بازارهای مطمئن دیگری سرمایهگذاری انجام داد.