وظیفه نشر و ادبیات است که با زنده نگاه داشتن ارزشها و مفاهیم «مقاومت» از این فرصت تاریخی به درستی بهره ببرند! – اخبار سینمای ایران و جهان
سینماپرس: مدیر انتشارات فاتحان و معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار دفاع مقدس سپاه و بسیج، با اشاره به شرایط خطیر مقاومت، بر اهمیت معرفی و تقویت پیوست فرهنگی این جریان برای مقابله با تهاجم رسانهای و فرهنگی دشمن و رفع شبهات بویژه در هفته کتاب تاکید کرد.
به گزارش سینماپرس، علی ناظری، مدیر انتشارات فاتحان و معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار دفاع مقدس سپاه و بسیج که نزدیک به ۱۵ سال در حوزه تولید و توزیع آثار دفاع مقدس فعالیت دارد، در گفتوگو با ستاد خبری هفته کتاب با اشاره به شرایط حساس کنونی، بر اهمیت پیوست فرهنگی در تقویت جریان مقاومت تاکید کرد و گفت: این روزها جریان مقاومت در مرحله خطیری قرار دارد؛ تعدادی از سرداران رشید مقاومت به شهادت رسیدهاند و دشمن صهیونیستی به خشونتهای خود شدت بخشیده است. اکنون زمان مناسبی است برای معرفی درست جریان مقاومت و رفع شبهات از جریانات انحرافی که هدفمند به دنبال گمراهی جامعه هستند.
ضرورت تعمیق فرهنگی مقاومت در رویدادهای ملی
ناظری در بخشی از سخنان خود درباره جایگاه مقاومت در رویدادهای فرهنگی ایران، به ویژه هفته کتاب گفت: باید از تبلیغات سطحی که ممکن است یک سال ادامه یافته باشد، فاصله بگیریم و به فعالیتهای عمیق و معرفتی بپردازیم. ضرورت دارد که به فلسفه و ضرورت مقاومت به عنوان اصلی کلی پرداخته شود؛ چراکه حتی در طبیعت، حیوانات ضعیف در برابر تهدید از خود مقاومت نشان میدهند.
وی افزود: برای انسان نیز مقاومت تضمین کننده یک حیات سالم و هدفمند است. علاوه بر این، در هفته کتاب باید به آثار تاریخی و بینالمللی توجه کرد که قهرمانان و رویدادهای آها توانستهاند ملتی یا حتی گروهی را از زیر فشار و ظلم رهایی بخشند؛ افرادی نظیر زاپاتا در مکزیک، فیدل کاسترو در کوبا و جمال عبدالناصر در مصر یا جنبشهای آزادیخواهانه نظیر مقاومت مردم ویتنام در برابر آمریکا. این شخصیتها و جنبشها میتوانند الگوهای مفید و مؤثری برای نسل جدید باشند.
ارزیابی وضعیت نشر آثار محور مقاومت
ناظری درباره نشر آثار مرتبط با محور مقاومت با اشاره به نقش برجسته نشر در سالهای نخست انقلاب اسلامی گفت: در آن سالها، آثار ترجمه شده از جنبشهای آزادیخواهانه و مقاومتهای چپگرایانه مانند مبارزات مردم ویتنام، الجزایر و برخی کشورهای آسیای شرقی و حتی مبارزات داخلی ایران با تأکید بر شخصیتهای معاصری نظیر شیخ محمد خیابانی، میرزا کوچک خان و سید حسن مدرس مورد توجه بود. این آثار به آگاهیرسانی و ترویج فرهنگ مقاومت کمک شایانی کردند. اما به تدریج، با سیاستزدگی افراطی، این روند رو به سردی گذاشت و توجه به چنین موضوعاتی کاهش یافت.
کتاب در مقابل تهاجم رسانهای و فرهنگی دشمن
مدیر انتشارات فاتحان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالشهای نشر در برابر تهاجم رسانهای و فرهنگی دشمن ادامه داد: پس از فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد، روحیه استقلال طلبی در کشورها باعث شد تا حرکتهایی در زمینه مقاومت در برابر استکبار شکل گیرد، اما در کشور ما به دلیل سیاست زدگی، آثار خوبی که بتواند طبقه روشنفکر و دانشگاهی را با جریان مقاومت ملتها و تجاوزات آمریکا و غرب آشنا کند، تولید نشد.
ناظری ادامه داد: البته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جریانهای اسلامی در کشورهایی نظیر فلسطین و افغانستان و برخی کشورهای آفریقایی شکل گرفت، اما دشمن با ایجاد بحرانهای متعددی از جمله تحمیل جنگ هشت ساله، تلاش کرد تا انرژی و انگیزه انقلاب اسلامی را تضعیف کند. متاسفانه در کشور ما، جریان نشر آنطور که باید با این نگرش همراه نشد و آثار قابل توجهی در حوزه ترجمه و تألیف در اختیار مردم قرار نگرفت.
علی ناظری در پایان با اشاره به حساسیت وضعیت فعلی گفت: در این مقطع حساس و تعیین کننده برای کشورهای منطقه، جریانهای نشر و روشنفکران متعهد و جریان سازان فرهنگی باید با هوشیاری و پرهیز از پرداختن به موضوعات کم اهمیت، تمرکز خود را بر محور مقاومت حفظ کنند. اکنون که جریان مقاومت در پیچ تاریخی سرنوشتسازی قرار دارد، وظیفه نشر و ادبیات است که با زنده نگاه داشتن ارزشها و مفاهیم مقاومت، از این فرصت تاریخی که با خون صدها و بلکه هزاران شهید به دست آمده، به درستی بهره ببرند.
سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیستوسوم تا سیام آبان (۱۴۰۳) برگزار میشود.