فانی لند‌

(ویدئو) ویدئویی متفاوت از سخنرانی و شعرهای احمد شاملو که هرگز ندیده‌اید

راهنماتو- احمد شاملو، شاعر، نویسنده، مترجم و پژوهشگر برجسته ایرانی، نامی آشنا در ادبیات فارسی است. او با سرودن شعر نو و ترجمه‌های بی‌نظیرش، جایگاهی ویژه در میان اهالی فرهنگ و ادب ایران و جهان پیدا کرد.

شاملو در طول زندگی پرفراز و نشیب خود، آثار ماندگاری خلق کرد که تا ابد در یاد و خاطره دوستدارانش باقی خواهد ماند. در این مطلب، به شرح مختصری از زندگی، آثار و جایگاه شاملو در ادبیات ایران می‌پردازیم. بعلاوه در ویدئویی که می‌بینید سخنرانی‌ها و شعرهای شاملو از زبان خودش در مورد فرصت زندگی و مرگ مرور می‌شود که به شدت شنیدنی است.

احمد شاملو: شاعری نامی، نویسنده‌ای چیره دست و مترجمی توانا

به گزارش راهنماتو، احمد شاملو (زاده ۲۱ آذر ۱۳۰۴ در تهران – درگذشته ۲ مرداد ۱۳۷۹ در کرج) شاعر، نویسنده، مترجم، فرهنگ‌نویس و پژوهشگر ایرانی بود. او از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین شاعران معاصر ایران به شمار می‌رود و به سبب سرودن شعر نو و همچنین ترجمه‌های بی‌نظیرش، شهرتی جهانی یافته است.

آثار:

شعر:مجموعه شعرها:هوای تازه (۱۳۲۷)رسوبات (۱۳۳۰)ترانه‌های عاشقانه (۱۳۳۲)قطع امید (۱۳۳۵)آیدا در آینه (۱۳۴۲)در همین حوالی (۱۳۴۸)ترانه‌های برای مردان غمگین (۱۳۵۰)باغبان (۱۳۵۵)ترانه‌های لشکر خوب (۱۳۵۷)هوای صاف (۱۳۷۴)مدایح بی‌صله (۱۳۷۶)گزیده شعرها:گزیده اشعار (۱۳۴۵)گزیده آثار (۱۳۵۶)گزیده شعرهای احمد شاملو (۱۳۷۲)نثر:کتاب کوچه (۱۳۴۹ تا ۱۳۷۶)دفترهای ترجمه (۱۳۴۵ تا ۱۳۷۷)هزاران برگ و هزاران رنگ (۱۳۷۸)یادداشت‌های روز (۱۳۸۰)گزیده نثرها (۱۳۸۲)ترجمه:دن کیشوت (میگل سروانتس)جنایت و مکافات (فئودور داستایفسکی)خداحافظ اسلحه (ارنست همینگوی)موبی دیک (هرمان ملویل)دوزخ (دانته آلیگیری)اشعار ناظم حکمت

فعالیت‌های دیگر:

سینما: فیلمنامه‌نویسی، کارگردانی فیلم مستندروزنامه‌نگاری: سردبیری و نویسندگی در نشریات مختلفپژوهش: پژوهش در زمینه فرهنگ عامه ایران

تأثیر و جایگاه:

احمد شاملو با سرودن شعر نو، تحولی بزرگ در شعر فارسی ایجاد کرد. او از پیشگامان شعر سپید بود و با زبانی ساده و صمیمی، به بیان مسائل و مشکلات جامعه و انسان معاصر پرداخت. شاملو همچنین با ترجمه آثار برجسته ادبیات جهان، به غنی‌تر شدن فرهنگ ایران کمک کرد.

شاملو به خاطر تعهد اجتماعی و سیاسی خود نیز شناخته می‌شود. او در دوران حکومت پهلوی بارها دستگیر و زندانی شد.

شاملو در سال 1379 در کرج درگذشت. او تا ابد به عنوان یکی از مهم‌ترین شاعران و نویسندگان معاصر ایران شناخته خواهد شد.

نکاتی جالب درباره شاملو:

شاملو در طول زندگی خود بیش از 100 کتاب و مقاله به چاپ رساند.او به 17 زبان زنده دنیا مسلط بود.شاملو در سال 1996 از سوی بنیاد «آزادی بیان» نروژ به خاطر فعالیت‌های ادبی و سیاسی‌اش، جایزه «آزادی بیان» را دریافت کرد.خانه و کتابخانه او در کرج پس از مرگش به موزه تبدیل شد.

طناز السادات حسینی فر

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!