ویروس چندیپور چیست؟ – روزیاتو
ویروس چندیپور که با اوج گرفتن فصل گرم در هند دیده میشود، تاکنون جان ۲۰ نفر را در ایالت گجرات این کشور گرفته است. روشیکش پاتل، وزیر بهداشت ایالت گجرات اعلام کرد: ۵۰ مورد ابتلا به ویروس چندیپور در این ایالت گزارش شده و ۲۰ نفر تاکنون به دلیل ابتلا به این ویروس مرگبار جان خود را از دست داده اند.
ویروس چندیپور چیست؟
ویروس چندیپور (CHPV) ویروسی متعلق به خانواده ویروسهای میلهای (Rhabdoviridae) است که شامل هاری نیز میشود. این بیماری توسط پشه و پشه خاکی منتقل می شود، از جمله پشه آئدس که ناقل بیماری دنگی نیز هست.
این ویروس در غدد بزاقی این حشرات وجود دارد و می تواند از طریق نیش به انسان یا حیوانات اهلی منتقل شود. عفونت ناشی از ویروس می تواند منجر به آنسفالیت و التهاب بافتهای فعال مغز شود.
بر اساس این گزارش، عفونت نیپا ناشی از چندیپور در یک پسر ۱۴ ساله در کرالا نیز تایید و ۱۴ مورد ابتلا به این ویروس در همتپور گزارش شده که از این تعداد هفت بیمار بستری شده اند. سه مورد از ابتلا نیز در ایالت های دیگر گزارش شده است.
وزارت بهداشت هند اعلام کرده که اقدامات پیشگیرانه را در مناطق آسیب دیده آغاز کرده و بیش از ۵۰ هزار نفر غربالگری شده اند و به تمام بیمارستان های منطقه و روستا دستور داده شده که نمونه هایی از موارد مشکوک را برای آزمایش های بیشتر به آزمایشگاه مرکزی ارسال کنند.
مقام های بهداشتی هند افزایش احتمالی موارد ابتلا را در روزهای آینده پیش بینی می کنند.
این اولین مورد شیوع ویروس چندیپور در هند نیست و در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ نیز در بخشهایی از مرکز هند، از جمله مهاراشترا ، گجرات و آندرا پرادش این ویروس شیوع پیدا کرد که باعث مرگ بیش از ۳۰۰ کودک شد.
ویروس چندیپور در سال ۱۹۶۵ در خون ۲ فرد مبتلا به تب در روستایی در نزدیکی ناگپور، مهاراشترا کشف شد.
علائم معمولی عبارتند از شروع سریع تب، استفراغ، تغییر وضعیت روانی، تشنج، اسهال، مشکلات عصبی و علائم مننژیت. این ویروس بیشتر کودکان زیر ۱۵ سال را تحت تأثیر قرار میدهد و بیشتر در مناطق روستایی دیده میشود.
در حال حاضر، هیچ درمان ضد ویروسی یا واکسن خاصی برای ویروس چندیپور موجود نیست.