فانی لند‌

پودینگ خرمالو؛ یک دسر جذاب و خوشمزه برای شب یلدا

فراروـ دسر‌ها پای ثابت مهمانی‌ها و یکی از اصلی‌ترین منو‌های خوشمزه رستوران‌ها هستند. دسر‌ها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. پودینگ یا پادینگ نوعی دسر لطیف است که از شیر و شکر تهیه می‌شود و برای این‌که دارای غلظت باشند، معمولا به آن نشاسته، پودر ژلاتین و یا آرد گندم اضافه می‌کنند. پودینگ‌ها در طعم‌های گوناگونی مانند پودینگ وانیلی، میوه‌ای، زعفرانی، شکلاتی و… تهیه می‌شوند و هر کدام طرفدارن ویژه خود را دارند. پودینگ خرمالو نوعی دسر خوشمزه است که از ترکیب خرمالو با شیر، شیر عسلی، عسل و… تهیه می‌شود و بسیار لطیف است و طعم متفاوتی دارد. اگر دوست دارید یک دسر خوشمزه و خاص را برای شب یلدا آماده کنید، پیشنهاد ما همین پودینگ خرمالو است، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه پودینگ خرمالو همراه ما باشید.

مواد لازم

خرمالوی رسیده و شیرین: ۴ عدد
شیر: ۱ لیوان
شیر عسلی: ۲ قاشق مرباخوری
پودر کاکائو: ۱ قاشق مرباخوری
عسل: ۲ قاشق مرباخوری
مغز گردو برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا خرمالو‌ها را پوست بگیرید و داخل دستگاه غذاساز یا پارچ مخلوط‌کن بریزید. شیر، عسل، شیر عسلی و پودر کاکائو را به آن اضافه کنید و دستگاه را سی ثانیه روشن کنید تا مواد به صورت یکدست با هم میکس شوند. حالا مایه دسر آماده را داخل لیوان‌های مخصوص دسر بریزید و به مدت ۵ تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد و سفت شود. بعد از اینکه دسر آماده شد، روی آن را با پودر گردو یا پودر پسته تزیین کنید و نوش جان.
نکات مهم
ـ شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته می‌شود و به آن شکر اضافه می‌کنند. شیر عسلی ماده‌ای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنی‌ها و کیک و شیرینی استفاده می‌شود. برای درست کردن شیر عسلی در منزل ۲ پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود. بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یک‌بار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته می‌گیرد. تقریبا ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف شود. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

ـ خرمالو ازجمله میوه‌های خوشمزه و محبوب پاییزی است که همزمان با سرد شدن هوا به بازار می‌آید. خرمالو طبع گرم و‌تر دارد. این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین‌های گروه A، B و C است؛ همچنین دارای مواد معدنی گوناگون مانند منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم و فیبر کافی است. خرمالو یک ملین طبیعی و تقویت کننده معده و دستگاه گوارش است؛ همچنین برای رفع کم خونی، کاهش چربی خون، پاک‌سازی کبد و درمان یبوست موثر است و به سلامت قلب و جلوگیری از سرطان کمک می‌کند. برای تهیه دسر خرمالو بهتر است از خرمالو‌های کاملا رسیده استفاده کنید. خرمالویی که برای این دسر تهیه می‌کنید، نباید گس و نارس باشد. خرمالو‌ها از نظر میزان شیرینی متفاوت هستند، به همین دلیل اگر خرمالوی شما خیلی شیرین بود، عسل را از دستور حذف کنید و اگر خرمالوی شما کم شیرین بود، به میزان عسل گفته شده در دستور اضافه کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!