پوستر دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر رونمایی شد
بنیاد ملی بازیهای رایانهای دیروز در قالب یک نشست خبری به ارائه اولین جزئیات و اطلاعات از دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر پرداخت و پوستر رسمی آن را هم رونمایی کرد.
بنیاد ملی بازیهای رایانهای در تاریخ ۱۴ آبان ۱۴۰۳ یک نشست خبری با حضور نمایندگان رسانههای تخصصی فعال در زمینه بازیهای ویدیویی برگزار کرد و اولین جزئیات دوره دهم از جشنواره سالانه بازیهای رایانهای با نام رسمی «جشنواره بازیهای رایانهای فجر» را در اختیار عموم قرار داد. جشنواره امسال دهمین دوم طی سیزده سال اخیر به حساب میآید. این جشنواره از سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ به صورت سالانه برگزار میشد، اما به خاطر شیوع ویروس کرونا از ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ شاهد عدم برگزاری آن بودیم. حال از سال گذشته این روند با یک نام جدید برای جشنواره از سر گرفته شده است.
مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای «محمد امین حاجی هاشمی» امروز در نشست خبری به ارائه اطلاعاتی همچون بخشهای مختلف جشنواره امسال، بخشهای جوایز و همچنین برنامهها و اهداف آن پرداخت. دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر از تاریخ ۱۶ الی ۱۸ بهمن امسال جریان خواهد داشت و به صورت کلی شامل دو بخش «رقابتی» و «توسعه کسب و کار» میشود.
معرفی بخش رقابتی دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر
بخش رقابتی به عنوان پای ثابت هر دوره، میزبان صدها بازی مختلف خواهد بود که توسط تیمهای بازیسازی مختلف به جشنواره فرستاده میشود و هیئت داوری، آثار منتخب در هر بخش را انتخاب و به آنها جایزه غزال زرین اهدا خواهد کرد. این جوایز در سه دسته اصلی «بهترین بازی سال»، «بهترین دستاوردها» و «بهترین بازی هر سبک» قرار میگیرند. جوایز بهترین دستاوردها شامل مواردی چون بهترین دستاورد فنی، بهترین دستاورد طراحی بازی، بهترین دستاورد هنری، بهترین دستاورد داستان و روایت بازی و دستاورد فرهنگی میشود. همچنین در قسمت سبکها شاهد فهرست بلند بالایی چون سبک اکشن، ماجرایی، اکشن ماجرایی، نقشآفرینی، استراتژی و شبیهسازی، تیراندازی، تفننی و چند سبک دیگر هستیم. شش بخش ویژه هم شامل «بهترین بازی خانواده»، «بهترین بازی مقاومت»، «بهترین بازی روایت پیشرفت» و «بهترین بازی مردمی»، «بهترین بهروزرسانی» و «بهترین بازی مورد انتظار» در نظر گرفته شده است.
طبق اعلام آقای حاجی هاشمی، برنده جایزه بهترین سال ۱۵۰ میلیون تومان، برندههای بخش دستاورد هر کدام ۳۰ میلیون تومان و برندههای بخش سبک هر کدام ۲۰ میلیون تومان دریافت خواهند کرد. برندگان بخشهای ویژه هم هر کدام صاحب ۱۰ میلیون تومان جایزه نقدی خواهند شد.
دهمین دوره جشنواره میزبان یک بخش جدید در جوایز با نام «بازیهای جدی» است که آثاری در آن مورد بررسی قرار میگیرند که با محوریت یک موضوع خاص و هدفمند ساخته شده باشند. همچنین جوایزی در سه زیرشاخه «آموزش»، «سلامت» و «گردشگری» و بخشی مجزابرای بازیهای دانشجویی و بازیهای بینالمللی در نظر گرفته شده است. بازیسازهای خارجی با حضور در جشنواره امسال، فرصتی برای کسب جایزه بخش بینالملل تا سقف ۱۰۰۰ یورو خواهند داشت. همچنین برندگان بخشهای اصلی، فرصتی برای جذب سرمایهگذار پیدا خواهند کرد. طبق اعلام حاجی هاشمی، برای برنده جایزه اصلی بازیهای جدی ۶۰ میلیون تومان، برنده جوایز سه زیرشاخه ذکر شده هر کدام ۳۰ میلیون تومان و برنده بهترین بازی دانشجویی ۲۰ میلیون تومان جایزه نقدی در نظر گرفته شده است. همچنین یک رشته جدا برای بهترین بهروزرسانی یک بازی جدی وجود دارد که برنده آن صاحب ۱۰ میلیون تومان خواهد شد.
نهایت باید به بخش سوم با نام «سکوی پرش غزال» اشاره کنیم که با هدف سرمایهگذاری روی تیمهای بااستعداد قرار گرفته است. تیمهای حاضر در این بخش باید طی دو روز به معرفی پروژههای خود بپردازند و از آن دفاع کنند تا در انتها، بازیهای منتخب برای سرمایهگذاری در روز اختتامیه اعلام شوند. بنیاد ملی بازیهای رایانهای با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، سرمایهگذاری روی این تیمها را انجام خواهد داد.
معرفی بخش توسعه کسب و کار دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر
بخش «توسعه کسب و کار» دومین بخش جشنواره امسال محسوب میشود که روی یافتن تیمهای بااستعداد در زمینه بازیسازی و سرمایهگذاری در آنها، ارائه محتوای آموزشی توسط اساتید داخلی و خارجی و همچنین، جلسات کسب و کاری (B2B) و ایجاد فرصتی برای ارتباط بین بازیسازها، سرمایهگذارها و ناشرها تمرکز دارد. این بخش هم خود شامل سه قسمت زیرشاخه خواهد بود:
کنفرانسهای آموزشی
نمایشگاه تخصصی
جلسههای کسب و کاری و شبکهسازی (Networking)
زیرشاخه اول شامل برگزاری کنفرانسهای تخصصی و کارگاههای آموزشی با حضور اساتید داخلی و خارجی مجرب خواهد بود. این اساتید شامل بازیسازهای مطرح در تیمهای داخلی و همچنین بازیسازهای خارجی خواهد بود که برخی از آنها سابقه حضور در رویداد TGC (Tehran Game Convention) را دارند. کارگاههای آموزشی طی سه روز به صورت حضوری و آنلاین در جریان خواهد بود و علاقهمندان برای حضور در آن باید بلیت مخصوص را تهیه کنند. فهرست کامل اساتید حاضر در این رویداد هماکنون در حال نهایی شدن است و در آینده نزدیک به صورت عمومی اعلام خواهد شد. زیرشاخه دوم مشابه نمایشگاه برگزارشده در سالهای قبل خواهد بود که فضای مخصوص خود را دارد و تیمها و شرکتهای مختلف، قادر خواهند بود در آن غرفه داشته باشند. این بخش جشنواره امسال برای علاقهمندان به صورت عمومی در دسترس قرار خواهد گرفت، اما هدف اصلی آن گردآوری بازیسازها، سرمایهگذارها و ناشرهاست. سومین زیرشاخه هم روی رویکرد تجاری و کاری تمرکز دارد و طی آن، جلسههای تخصصی کسب و کار و شبکهسازی برگزار خواهد شد تا ارتباط B2B خوبی بین بازیسازها و ناشرها شکل بگیرد.
حاجی هاشمی در صحبتهای خود عنوان کرد که قصد دارند تا جشنواره بازیهای رایانهای علاوه بر اینکه بستری برای شناختن بازیهای برتر هر سال و اهدای جوایز به آنهاست، تبدیل به یک رویداد کسب و کاری مهم شود و سازندهها و ناشرها بهخوبی بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. همچنین در دوره امسال به بحث «سرمایه جمعی» (Crowdfunding) هم توجه شده است و بنیاد با همکاری صندوق کارن، اقداماتی در این زمینه انجام خواهد داد.
زمان و محل برگزاری دهمین دوره جشنواره بازیهای رایانهای فجر
طبق اعلام رسمی بنیاد بازیهای رایانهای، دهمین دوره این جشنواره از تاریخ ۱۶ الی ۱۸ بهمن برگزار خواهد شد. ثبتنام در بخش رقابتی هماکنون آغاز شده است و علاقهمندان تا انتهای آبان ماه برای این کار فرصت دارند. مرحله داوری آثار ثبت شده از آذر ماه شروع خواهد شد و پس از اتمام این مرحله، برندگان در مراسم اختتامیه جشنواره مشخص خواهند شد و جوایز را دریافت خواهند کرد.
ثبتنام و فروش بلیت حضور در کنفرانسها و کارگاههای آموزشی و همچنین جلسات تخصصی کسب و کار از آذر ماه در دسترس قرار خواهد گرفت. اطلاعات بیشتر در مورد رویداد طی هفتههای آینده اعلام خواهد شد و شما میتوانید از طریق وبسایت رسمی جشنواره بازیهای رایانهای فجر از آن مطلع شوید.