پیش بینی بورس برای فردا یکشنبه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۳
به گزارش سلام نو به نقل از ایسکانیوز، در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از ۵میلیارد و ۷۹۲میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر ۳هزار و ۸۰۰میلیارد تومان در بیش از ۱۰۴هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۸۲۲۲واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۲۳هزار و ۴۸۴واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فملی، فولاد و فارس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی کچاد، کرمانشا و شخارک با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۲ میلیارد و ۱۸میلیون ورقه به ارزش ۱۴هزار و ۶۲۵میلیارد تومان در ۵۹هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۲۲واحد افت کرد و در ارتفاع ۲۲هزار و ۱۸۰واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی فزر، سامان و سپیدار شد و در مقابل نمادهای معاملاتی انتخاب، آریا و اتکای بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
دادههای آماری بورس تهران گویای این است که مجموع دارندگان واحدی (یونیت هلدرهای) صندوقهای سرمایهگذاری از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ با رشد ۱۷۹ درصدی روبرو بوده است.
بر این اساس، مجموع یونیت هولدرهای صندوقهای سرمایهگذاری از ۲ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۶۲۵ نفر در سال ۹۶ به ۶ میلیون و ۲۲۴هزار و ۲۴ نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
از سویی دیگر، مجموع یونیت هلدرهای صندوق های مشترک قابل معامله شامل(اوراق بهادار درآمد ثابت، مختلط و در سهام) در سال ۹۶ معادل ۲ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۶۲۵ نفر، در سال ۹۷ معادل ۲ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۵۶۱ نفر، در سال ۹۸ معادل ۲ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۳۶۳ نفر، در سال ۹۹ معادل ۴ میلیون و ۹۲۸ هزار و ۳۶۸ نفر، در سال ۱۴۰۰ معادل ۴ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۸۵۳ نفر، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۳۸ نفر بوده است.
بر اساس سامانه جامع اطلاعات مشتریان، همچنین در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اشخاص حقیقی و ۱۳ هزار و ۹۹۳ نفر اشخاص حقوقی در صندوقهای ETF سرمایهگذاری کردهاند. به بیانی دیگر، دراین بازه زمانی مجموع یونیت هلدرهای صندوقهای ETF به یک میلیون و ۵۳۲ هزار و ۹۸۶ نفر رسیده است.
داده های بورس تهران حاکی از آن است که روند افزایشی یونیت هلدر صندوقها از سال ۹۹ آغاز شده و در سال ۱۴۰۲ به بالاترین میزان رسیده است.
رشد صندوقهای سهامی قابل معامله
مقایسه صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و سرمایهگذاری مشترک حاکی از آن است که رشد سرمایهگذاران در صندوقهای سهامی قابل معامله به مراتب بیشتر از صندوقهای سهامی مشترک بوده است.به بیان دیگر، سرمایهگذاران برای حضور غیرمستقیم در بازار سهام، صندوقهای قابل معامله سهامی را به صندوق مشترک سهامی ترجیح دادهاند.
به نظر میرسد، این امر به دلیل دسترسی راحتتر به صندوقهای قابل معامله در مقایسه با صندوقهای سرمایهگذاری مشترک باشد.
محدودیت دامنه نوسان سهام شرکتها در بورس و فرابورس، برای دهمین هفته پیاپی ادامه دارد.
سازمان بورس از روز یکشنبه ۱۴ مرداد در پی بروز هیجانات ناشی از برخی تحولات سیاسی و منطقهای در پی ترور اسماعیل هنیه، برای کنترل این هیجانات و حفظ منافع سهامداران، دامنه نوسان قیمت سهام را به مثبت و منفی یک درصد کاهش داد.
این در حالی است که با فروکش کردن این هیجانات، از روز ۲۷ مرداد، دامنه نوسان نمادهای بورسی و فرابورسی به ۲ درصد و از روز ۱۷ شهریور به مثبت و منفی ۳درصد تغییر کرد، اما با وجود متعادل شدن شرایط بازار سرمایه، این دامنه کماکان محدود ماند.
در این خصوص حجتاله صیدی رئیس جدید سازمان بورس در روز ۲۷ شهریور در حاشیه مراسم معارفه خود اظهار کرد تغییر دامنه نوسان کاری نیست که به سرعت و با عجله انجام شود و باید بررسی بیشتری صورت بگیرد. تغییر در بورس را نباید شتابزده انجام داد و دامنه نوسان فعلا به همین شکل باقی میماند.
اما این پایان موضوع محدودیت دامنه نوسان در بازار سرمایه نبود و در روز ۷ مهرماه امسال و در پی اعلام شهادت سید حسن نصراله، دبیرکل حزباله لبنان سازمان بورس اعلام کرد براساس بند ۱۱ ماده ۷ قانون بازار اوراق بهادار، با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، دامنه نوسان همه نمادهای سهام و حق تقدم سهام و صندوقهای سهامی و مختلط قابل معامله در بازارهای بورس و فرابورس به مثبت و منفی یک درصد محدود شود.
انتهای پیام/