فانی لند‌

چگونه قدردانی می‌تواند شما را از دود سیگار نجات دهد?

راهنماتو-سیگار کشیدن همچنان یکی از پیشگیرانه‌ترین علل مرگ‌های زودهنگام در جهان است.

به گزارش راهنماتو، در مقاله‌ای که این هفته در نشریه Proceedings of the National Academy of Science منتشر شده است، محققان هارواد گزارش دادند، یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد بیدار کردن حس شکرگزاری و سپاس‌گزاری در افراد سیگاری می‌تواند به ترک سیگار در آن‌ها کمک کند.

این مطالعه نشان داد که بیدار کردن حس شکرگزاری احتمال ثبت‌نام در کلاس‌های گروهی ترک سیگار را در این افراد بالا می‌برد. محققان می‌گویند یافته‌های آن‌ها باید رویکردهای تازه‌ای را در کارزارهای تبلیغ عمومی ترک رفتارهای تکراری، مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر ایجاد کند.

محققان مبتنی بر چارچوب تمایل به ارزیابی، که مدلی نظری درباره احساسات و تصمیم‌گیری است، و همین‌طور مطالعات تجربی پیشین که به بررسی ارتباط بین احساسات و رفتارهای پرخطر پرداخته بودند، ارتباط بین ایجاد حس مثبت شکرگزاری در افراد و ارتباط آن با کاهش مصرف سیگار را بررسی کرد.

مطالعات فراتحلیلی قبلی نتیجه‌گیری کرده بودند که عواطف مثبت اثری روی نوع رفتارهای ما ندارد.

محقق ارشد، کی وانگ، از دانشگاه هاروارد، می‌گوید: «خرد متعارف می‌گفت باید در کارزارهای ترک سیگار احساس منفی یا انزجار ایجاد شود. اثر ما پیشنهاد می‌دهد که این کارزارها اتفاقا باید احساس مثبت شکرگزاری را در افراد ایجاد کنند، حسی مثبت می‌تواند اثرات مثبت آبشاری را فعال کند.»

محققان در مطالعات متعددی که با روش‌های مختلف انجام شد به این نتیجه رسیدند که ایجاد حس شکرگزاری با کاهش مصرف سیگار در افراد مرتبط بود. مطالعات در سطح آمریکا و جهان نشان داد که هر چه حس شکرگزاری در فرد بیش‌تر می‌شد، احتمال سیگار کشیدن کمتر می‌شد.

مطالعات تجربی رابطه علی و معلولی را بین حس مثبت و کاهش مصرف سیگار اثبات کردند. این مطالعات نشان داد که القای حس مثبت شکرگزاری در افراد سیگاری، به طرز چشم‌گیری مصرف سیگار از سوی آن‌ها را کاهش داده بود. درحالیکه القای حس دلسوزی و غم اثر مثبتی در ترک رفتار سیگار کشیدن نداشت. به طور مشخص، القای حس سپاسگزاری، ثبت‌نام افراد برای کلاس‌های ترک سیگار را افزایش داده بود.

این یافته‌ها می‌گویند کارزارهای تبلیغاتی ضدسیگار باید رویکردشان را تغییر دهند.

برخلاف سایر احساسات مثبت (مانند خوشحالی، دلسوزی و امید)، شکرگزاری کیفیت منحصر به فردی دارد که باعث می‌شود افراد کمتر به لذت‌های فوری تمایل داشته باشند و بیشتر بر روابط طولانی‌مدت و سلامت تمرکز کنند. تیم تحقیقاتی معتقد است که این اثر منحصر به فرد با تأثیر احساس شکرگزاری بر رفتارهای سیگار کشیدن و تمایلات به ترک آن مرتبط است.

 

عاطفه رضوان نیا

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!