چگونگی کاهش خطر ابتلا به مسمومیت غذایی

چگونگی کاهش خطر ابتلا به مسمومیت غذایی

فرارو- سال جاری هنوز به نیمه نرسیده و در حال حاضر چندین پرونده مسمومیت غذایی از کشورهای مختلف گزارش شده است. پوسته تخم مرغ‌ها حاوی سالمونلا و کاهوهای خرد شده بسته‌بندی شده دارای ترکیبات ششمیایی هستند. 

به گزارش فرارو، سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها می‌گوید کاهوهای رومانی باعث مسمومیت ۱۷۲ نفر در سراسر ۳۲ ایالات متحده شده بودند. 

شیوع دیگر بیماری‌ها تا کنون در سال جاری، اکثرا شامل سالمونلا در نارگیل‌های خشک شده، سالاد مرغ، مکمل گیاهی به نام kratom در جوانه‌های خام و نارگیل فریز شده یافت شد. سال گذشته، ۸ گونه متفاوت مسمومیت در چندین کشور وجود داشت، و در سال ۲۰۱۶.۱۴ مورد گزارش شده بود. 

پیک نیک‌های تابستانه همراه با فست فودها به سرعت در حال افزایش احتمال ابتلا به مسمومیت‌های غذایی در سال جاری هستند. در یک فضای بزرگ جهانی زندگی می‌کنیم و اکثر افراد مواد غذایی را از هزاران مایل دورتر از محل سکونت‌شان را تهیه می‌کنند، اغلب این مواد به صورت عمده بسته‌بندی می‌شوند تا پخت غذا در خانه و رستوران‌ها ساده‌تر کنند. 

گوشت، مرغ و ماهی ممکن است از مزارع بزرگی که صدها هزار حیوان در کنار یکدیگر پرورش می‌یابند تهیه شوند و احتمال مسمومیت‌های غذایی را تا به صورت گسترده بالا می‌برند. 

تخمین زده می‌شود بیش از ۴۰ میلیون مورد و ۳۰۰۰ مرگ ناشی از مسمومیت‌های غذایی در کشور آمریکا در سال جاری اتفاق افتاده است. به گفته C. D. C. برای یک فرد که از بیماری رنج می‌برد شرایط می‌تواند بدتر باشد. 

موارد دیگر به طور عمده شامل غذاهای طبخ شده با موادی نظیر، تخم مرغ نپخته (سس مایونز خانگی و سس گوجه فرنگی) یا گوشت و مرغ خام می‌شوند. ترکیبات مضر اکنون در غذاهایی که سال‌ها پیش به عنوان یک مشکل در نظر گرفته نشده بودند مانند، تمشک، بستنی، سالامی، پیازچه، جعفری، سرکه سیب و حتی غلات ظاهر می‌شود. 

تا حدی می‌توانید از خود مراقبت کنید، در صورتی که احتیاط‌های لازم را درباره مواد غذایی خریداری شده در نظر بگیرید. مهم‌تر از همه: غذاهای گرم و سرد را در فضایی سرد نگهداری کنید. اگر غذا را در یخچال قرار دهید، آن را در دمای بالاتر از ۴۰ درجه فارنهایت قرار ندهید، هر چند زمان قرار گیری کمتر از زمان مد نظر باشد – یک یا دو ساعت بیشتر. در فصل گرما، مواد غذایی را در بسته‌های عایق‌بندی شده و در فضاهایی که کولر دارند حمل کنید. 

در خانه، مواد غذایی را در جای مناسب نگهداری کنید. هرگز گوشت، مرغ یا ماهی خام را در کنار مواد غذایی دیگر در یخچال قرار ندهید، به خصوص مواد غذایی پخته شده و میوه‌های تازه و سبزیجات خام. 

مواد غذایی فریز شده را بر روی پیشخوان جهت آب شدن یخشان نگذارید. آن‌ها را در زمان درست از فریزر خارج کنید و در یخچال خنک کرده و سپس از ماکروویو یا اجاق گاز استفاده کنید. 

کارشناسان بهداشت مواد غذایی توصیه می‌کنند، گوشت، مرغ و ماهی خام را در سینک قرار ندهید، زیرا احتمال فاسد شدن و ترکیب مواد مضر را بالا می‌برند و گسترش می‌دهند. 

پس از خرید مواد خوراکی مانند خربزه، گرمک که پوست خشن دارند را قبل از برش دادن، دو بار بشویید تا ترکیبات آسیب زننده را از سطح میوه‌ها به خوبی پاک کرده باشید. اما کارشناسان استفاده از مواد شوینده، صابون را به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌کنند. 

تصور اینکه این خوراکی محلی است و از بازار کشاورزان تهیه شده، بنابر این هیچ خطرات بالقوه نمی‌تواند تهدیدتان کند، کاملا اشتباه است. تولید کنندگان بزرگ تحت نظر قوانین سختگیرانه‌ای برای پرورش مواد خوراکی و جلوگیری از ایجاد آلودگی‌ها عمل می‌کنند، اما کشاورزان محلی ممکن است از چنین محدودیت‌های مشابهی بر خوردار نباشند. 

قبل از آماده شدن برای پخت غذا، از صابون و آب گرم برای شستشوی دست‌ها و زیر ناخن‌ها و مچ دست‌ها استفاده کنید. برای تمیز کردن سطوح آشپزخانه از یک پاک کننده تجاری یا یک قاشق چای‌خوری سفید کننده می‌توانید بهره ببرید. 

هنگام تهیه غذا، از تخته‌های جداگانه برش و چاقو مخصوص گوشت‌های خام استفاده کنید و در صورت استفاده مجدد بهتر است با آب و صابون هر دو را بشویید. 

هرگز پس از طبخ مواد خوراکی مانند گوشت‌های سفید و قرمز به طور مجدد گوشت خام را به ظرف اضافه نکنید – مگر اینکه حداقل برای ۱۰ دقیقه جوشیده باشد – و دیگر چیز دیگری را اضافه نکنید. 

محصولات دامی را به درجه حرارت مناسب برسانید: ۱۶۰ درجه فارنهایت برای گوشت‌های چرخ کرده، ۱۶۵ برای مرغ‌ها، ۱۴۵ برای ماهی، صدف‌ها و جلبک‌ها. پس از پخته شدن غذا را در ظرفی تمیز قرار دهید. 

مهم نیست چقدر در خانه به طبخ غذای سالم دقت می‌کنید، اینکه بتوانید تا حدودی خطر مسمومیت مواد غذایی را کاهش دهید کافی است، کمی دشوار است، اما غیر ممکن نیست. اقدامات احتیاطی لازم را در برابر آلودگی‌های احتمالی در نظر بگیرید. 

ممکن است بدین وسیله بتوانید به مراقبت از دیگران کمک کنید. اگر دلیل خوبی برای مشکوک بودن به منبعی خاص دارید می‌توانید از گسترش آن با اطلاع‌رسانی به اداره بهداشت محلی و تاسیساتی که مواد غذایی را از آن خریداری کرده‌اید جلوگیری کنید. 

به گفته محقق این پژوهش، شناسایی علل مسمومیت غذایی ممکن است بسیار دشوار باشد. می‌تواند از آخرین نوشیدنی یا غذایی که خورده اید، حاصل شود. زمان زیادی برای شناسایی ارگانیزم‌های مختلف لازم است، علائمی که ممکن است به عنوان مسمومیت غذایی شناخته شوند را شناسایی کنید، و البته زمان «گذر مواد غذایی» از دستگاه گوارش از فرد به فرد دیگر نیز متفاوت است.

اگر می‌خواهید بدانید دستگاه گوراش‌تان چگونه کار می‌کند، ذرت بخورید و توجه کنید دفع این دانه‌ها چقدر طول می‌کشد. این می‌تواند به شما کمک کند تا منبع مسمومیت‌های غذایی مشکوک را دقیق تشخیص دهید.

منبع خبر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها