فانی لند‌

کارنامه تولید و فروش متانول سازان بورسی در شهریور + اینفوگرافیک

به گزارش تجارت نیوز،

 بررسی عملکرد پتروشیمی‌های صنعت متانول نشان می‌دهد، مقدار تولید این صنعت در شهریورماه نیز نزولی بوده است. این موضوع زنگ خطر متانول‌سازان را به صدار درآورده؛ چرا که برخی از شرکت‌های این صنعت مانند پتروشیمی زاگرس در ۶ ماه ابتدایی سال حتی قادر به تحقق ۴۰ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود نیز نشده‌اند.

این یعنی در ادامه سال متانولی‌های بورسی برای جبران کارنامه ضعیف خود، راه سختی پیش رو دارند. چرا که قطعی گاز این صنعت در زمستان اجتناب ناپذیر بوده و این موضوع نیز مسیر تولید این صنعت را سخت‌تر خواهد کرد.

صنعت متانول در شهریور ۱۴۰۳

یکی از مهم‌ترین صنایع شیمیایی حال حاضر بورس، صنعت متانول است. صنعتی که در سال‌های اخیر همواره سودده بوده و سه پتروشیمی زاگرس، فناوران و خارک در آن فعال هستند. انرژی پرس در این گزارش، وضعیت تولید و فروش سه پتروشیمی فعال در صنعت متانول را مورد بررسی و مقایسه قرار داده است.

نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه متانولی‌های بورس نشان می‌دهد سه پتروشیمی این صنعت موفق به شناسایی درآمد ۶ هزار و ۳۲۹ میلیارد تومانی در شهریورماه ۱۴۰۳ شده‌اند. لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با دو ماه مرداد ۱۴۰۳ و شهریورماه ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

به نحوی که درآمد کل این صنعت در شهریورماه نسبت به ماه گذشته یعنی مردادماه بیش از ۱۶ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته است.

در مقابل اما شرکت‌های این صنعت در شهریورماه توانستند مجموعا ۷۵۸ هزار تن از محصولات خود را تولید کنند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۹ درصد کاهش داشته است.

با وجود این آمار باید دید کدام یک از متانول‌سازهای بورسی در شهریورماه عملکرد بهتری داشته است. انرژی پرس در این گزارش ارقام تولید و درآمد شهریورماه شرکت‌های صنعت متانول را مورد بررسی قرار داده است.نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های متانول‌ساز بورسی در شهریورماه نشان می‌دهد، دو پتروشیمی خارک و فناوران موفق به افزایش درآمد ماهانه خود نسبت به شهریورماه سال گذشته شده‌اند.

طبق جدولی که در ادامه آورده شده، پتروشیمی خارک در این ماه پیشتاز صنعت متانول در افزایش درآمد بوده است. به طوری که این پتروشیمی در شهریورماه توانست رقم فروش خود را حدود ۶۹۸ درصد بالا ببرد و مبلغ فروش خود را از ۳۳۸ میلیارد تومان در شهریورماه سال گذشته به دو هزار و ۶۹۵ میلیارد تومان در شهریور امسال برساند.

با وجود اینکه می‌توان این جهش را مربوط به اورهال شرکت در شهریور ۱۴۰۲ دانست اما رقم فروش پتروشیمی خارک نسبت به ماه گذشته نیز جهش ۶۲ درصدی را تجربه کرده است.

همچنین پتروشیمی فناوران توانست درآمد خود را در شهریورماه حدود ۳۰ درصد افزایش دهد و از ۸۶۴ میلیارد تومان در شهریور سال ۱۴۰۲ به هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان در شهریور ۱۴۰۳ برساند.

درآمد زاگرس ۱۷.۵ درصد پایین آمد

در طرف مقابل اما پتروشیمی زاگرس در این ماه کاهش ۱۷.۵ درصدی درآمد را تجربه و رقم دو هزار و ۵۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرده است.

در سمت تولید نیز این روند تکرار شد؛ چرا که دو پتروشیمی فناوران و خارک در صدر جدول افزایش مقدار تولید قرار گرفتند. به طوری که پتروشیمی فناوران در شهریورماه امسال موفق به افزایش ۴.۵ درصدی حجم تولید خود شد و این عدد را از ۱۰۲ هزار تن در شهریور ۱۴۰۲ به ۱۰۷ هزار تن در شهریور ۱۴۰۳ رساند.

همچنین پتروشیمی خارک توانست حجم فروش خود را ۲.۸ درصد بالا ببرد و این عدد را به ۹۶ هزار تن برساند. اما پتروشیمی زاگرس در این بخش نیز نتوانست عملکرد مناسبی از خود نشان دهد. چرا که این شرکت در شهریورماه امسال با کاهش بیش از ۳۶ درصدی حجم تولید روبه‌رو شده است.

در نهایت اما باید گفت حجم کل تولید صنعت در این ماه نزولی بوده و باید دید این روند در ماه آینده تغییر خواهد کرد یا خیر.

بیشترین میزان تحقق ظرفیت اسمی سالانه متانولی‌ها

اما موضوعی که در رابطه با تولید پتروشیمی‌ها مهم بوده، بحث میزان تحقق ظرفیت تولید اسمی سالانه است. بررسی گزارش‌های تجمعی پتروشیمی‌های متانول‌ساز در بازه زمانی ۶ ماهه ابتدایی سال جاری نشان می‌دهد پتروشیمی خارک بیشتر از سایر رقبا توانسته است از ظرفیت اسمی سالانه خود بهره ببرد و این عدد را به ۵۰ درصد برساند.

همچنین دو پتروشیمی فناوران و زاگرس نیز به ترتیب ۴۷ و ۳۶ درصد از ظرفیت تولید اسمی سالانه خود را تا انتهای شهریورماه، تولید کرده‌اند.

منبع :

انرژی پرس

به اشتراک گذاری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!