فانی لند‌

کتاب آیات شیطانی درباره چیست؟

نام کتاب آیات شیطانی، اشاره‌ای به افسانه غرانیق است. بر پایه روایت مذکور، پیامبر(ص) هنگام خواندن آیات ۱۹ و ۲۰ سوره نجم، آیاتی را تلاوت کرد که سخن از شفاعت بت‌ها می‌نمود و همان شب جبرئیل بر پیامبر نازل شد و به وی تذکر داد که آن آیات، وسوسه‌های شیطانی بوده است.

به گزارش تجارت نیوز،

آیات شیطانی (به انگلیسی: The Satanic Verses) رمانی توهین‌آمیز نسبت به پیامبر اسلام(ص) و قرآن که توسط سلمان رشدی (زاده ۱۹۴۷م)، نویسنده هندی‌الاصل بریتانیایی نوشته شد. عنوان رمان، اشاره‌ای است به افسانه غرانیق که از سوی مسلمانان غیرمعتبر دانسته شده است. بر پایه افسانه غرانیق، پیامبر(ص) در هنگام قرائت آیات ۱۹ و ۲۰ سوره نجم، مضامینی را بر زبان جاری کرد که وسوسه‌های شیطانی بوده است.

رمان آیات شیطانی، به باور بسیاری از منتقدان و خوانندگانش، پیامبر اسلام را با عنوان توهین‌آمیزِ ماهوند یاد کرده، قرآن کریم را آمیزه‌ای از داستان، افسانه و پندارهای شیطانی دانسته است. همچنین در این رمان از برخی صحابه پیامبر با عباراتی توهین‌آمیز نام برده و اتهام انحراف اخلاقی به همسران پیامبر وارد شده است.

انتشار رمان آیات شیطانی در ۴ مهر ۱۳۶۷ش، اعتراضات فراوانی از سوی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان برانگیخت؛ مسلمانان در کشورهایی از جمله هند، پاکستان، ایتالیا، کانادا و مصر، ضمن برگزاری تجمعاتی علیه سلمان رشدی و کتابش، برخی از کتابفروشی‌های توزیع‌کننده کتاب را به آتش کشیدند. همچنین روزنامه رسمی واتیکان، سلمان رشدی و رمان او را محکوم کرد. افرام شابیرا، خاخام یهودیان اشکنازی، خواستار ممنوعیت انتشار آیات شیطانی در اسرائیل شد.

امام خمینی،‌ رهبر انقلاب اسلامی در ایران، در ۲۵ بهمن سال ۱۳۶۷ش، مؤلف کتاب آیات شیطانی را محکوم به اعدام و کسی را که در راه اعدام سلمان رشدی کشته شود، شهید اعلام کرد. در اطلاعیه‌ای دیگر، توبه سلمان رشدی، غیرقابل قبول دانسته شد. سلمان رشدی، پس از صدور حکم امام خمینی، وادار به زندگی مخفی شد و عذرخواهی‌اش از ناراحت‌کردن مردم مسلمان هم موجب رها شدنش از پیامدهای حکم اعدام نشد.

کتاب نقد توطئه آیات شیطانی نوشته عطاءالله مهاجرانی، مقاله‌ای از نصرالله پورجوادی و دو کتابچه از محمد صادقی تهرانی و مصطفی حسینی طباطبایی، آثاری انتقادی درباره آیات شیطانی بوده‌اند.

نام کتاب آیات شیطانی، اشاره‌ای به افسانه غرانیق است. بر پایه روایت مذکور، پیامبر(ص) هنگام خواندن آیات ۱۹ و ۲۰ سوره نجم، آیاتی را تلاوت کرد که سخن از شفاعت بت‌ها می‌نمود و همان شب جبرئیل بر پیامبر نازل شد و به وی تذکر داد که آن آیات، وسوسه‌های شیطانی بوده است. بسیاری از علمای شیعه و اهل سنت، روایت غرانیق را افسانه دانسته‌اند.

آیات شیطانی، ۹ فصل دارد؛ ۱- جبرئیل فرشته، ۲- ماهوند، ۳- الوون دئوون، ۴- عایشه، ۵- شهر پیدا و ناپیدا، ۶- بازگشت به جاهلیت، ۷- عزرائیل فرشته، ۸- شکافتن دریای عرب، ۹- چراغ شگفت‌انگیز. در این رمان، از پیامبر اسلام با عنوان ماهوند یاد می‌شود؛ نامی به معنای تجسم شیطان که در قرون وسطی از سوی مخالفان اسلام برای اتهام دروغین بودن پیامبری حضرت محمد(ص) به کار می‌رفته است.

همچنین قرآن کریم در کتاب آیات شیطانی، آمیزه‌ای از داستان، افسانه و پندارهای شیطانی قلمداد شده است.

برچسب ها

,

مطالب مشابه را ببینید!