کدام کشور بزرگترین ناوگان زیردریایی جهان را دارد؟ + اینفوگرافیک
زیردریایی ها برای نیروی های دریایی بسیار مهم هستند، چراکه قابلیت های مخفیانه و استراتژیک را برای نظارت، بازدارندگی و عملیات تهاجمی در زیر آب فراهم می کنند. اینفوگرافیک زیر ۱۲ کشور را که بزرگترین ناوگان زیردریایی را تا جولای ۲۰۲۴ داشتند، نشان میدهد.
روسیه بزرگترین ناوگان زیردریایی را دارد
روسیه با ۶۵ زیردریایی در رتبه اول قرار دارد و پس از آن ایالات متحده با ۶۴ و چین با ۶۱ زیردریایی قرار دارند.
در مجموع، این سه کشور ۴۰ درصد از ناوگان جهانی را تشکیل می دهند.
با این حال، وقتی صحبت از فناوری می شود، ایالات متحده جلوتر است.
به گفته دریاسالار ساموئل پاپارو، فرمانده ناوگان اقیانوس آرام آمریکا، فناوری زیردریایی این کشور، یک نسل یا ۱۰ تا ۲۰ سال از همتایان خود مانند چین جلوتر است.
زیردریایی هستهای کلاس کلمبیا، جدیدترین زیردریایی، نیروی دریایی ایالات متحده، پیچیده ترین زیردریایی در نوع خود است. این زیردریایی رادار گریز و مجهز به ۱۶ لوله موشکی است.
آمریکا، همچنین دارای کلاس سیولف است که برای مقابله با تهدید زیردریایی های موشک بالستیک شوروی طراحی شد. این زیردریایی جایگزین زیردریایی های قدیمی کلاس لس آنجلس است.
در طول دهه ۱۹۸۰، قرار بود ناوگانی متشکل از ۲۹ زیردریایی برای آمریکا ساخته شود که به ۱۲ فروند کاهش یافت. با پایان جنگ سرد و هزینه هر زیردریایی حدود ۳ میلیارد دلار، این برنامه تنها به سه واحد کاهش یافت.
در میان ناوگان روسی، زیردریایی کلاس سیرا II، یکی از گران ترین زیردریایی ها است. این شناورها برای ماموریت های جستجو و انهدام زیردریایی های موشک های بالستیک هسته ای آمریکا ساخته شدند.